Deutsche Telekom si France Telecom intentioneaza sa-si unifice retelele in Austria si Romania pentru a-si reduce costurile, informeaza cotidianul german Handelsblatt, citand surse din conducerea France Telecom. In urma cu o saptamana, cele doua grupuri de telecomunicatii au anuntat ca vor construi in parteneriat o retea de generatia a patra (4G) in Polonia.

Deutsche Telekom, sediul central din BonnFoto: Deutsche Telekom

Construirea si operarea retelelor de comunicatii reprezinta segmentele care necesita cele mai mari costuri pentru companiile de comunicatii. Saptamana trecuta, Deutsche Telekom a anuntat ca isi va vinde divizia de telefonie mobila de pe piata americana, T-Mobile, catre al doilea mare operator de telefonie mobila din SUA, AT&T, pentru 39 de miliarde de dolari (in numerar si actiuni).

Pentru a-si reduce cheltuielile legate de operarea retelelor, grupul Deutsche Telekom cauta parteneri in 13 piete: "Analizam fiecare tara, inclusiv Romania si Austria. Discutam nu doar cu France Telecom ci si cu alti operatori rivali", a declarat un purtator de cuvant al Deutsche Telekom citat de cotidianul german.

France Telecom detine in Romania cel mai mare operator de telefonie mobila din tara, Orange. Deutsche Telekom detine 30% din grupul elen OTE, actionarul majoritar al companiilor romanesti Romtelecom si Cosmote.