Orange Romania va beneficia in mod direct de parteneriatele strategice agreate la nivelul companiilor mama si in mod particular de colaborarea intre France Telecom si Deutsche Telekom, iar in acest moment partile implicate examineaza subiectul legat de oportunitatea si tipul sinergiilor viitoare, a declarat luni Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania. Operatorul are parteneriate de dezvoltare pe zona tehnica si cu alti operatori locali, primii pasi in folosirea in comun a infrastructurii telecom fiind facuti in urma cu cativa ani prin colaborari cu Vodafone si Cosmote, a mai spus oficialul Orange Romania.

Madalina SuceveanuFoto: Orange Romania
  • "Ca parte integranta a strategiei de dezvoltare a retelei si serviciilor oferite clientilor sai, Orange Romania va continua dezvoltarea de parteneriate pe zona tehnica cu ceilalti operatori de telecom din Romania. (...) Primii pasi au fost facuti acum cativa ani prin folosirea in comun a infrastructurii de telecomunicatii in anumite zone ale retelei (ex. colocarea de antene) si au implicat colaborari cu principalii jucatori pe piata de telefonie mobila romaneasca - Vodafone si Cosmote", a declarat luni pentru HotNews.ro Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania.

Declaratia oficialului Orange este o reactie la informatiile aparute luni in cotidianul german Handelsblatt, in care se mentioneaza ca Deutsche Telekom si France Telecom intentioneaza sa-si unifice retelele in Austria si Romania pentru a-si reduce costurile.

France Telecom detine in Romania cel mai mare operator de telefonie mobila din tara, Orange. Deutsche Telekom detine 30% din grupul elen OTE, actionarul majoritar al companiilor romanesti Romtelecom si Cosmote.