​Deutsche Telekom (DT) considera drept zvonuri informatiile aparute luni in cotidianul german Handelsblatt privind intentia de a-si unifica infrastructura de comunicatii cu Orange in Romania. "Deutsche Telekom nu poate confirma aceste zvonuri. DT nu are o strategie activa de partajare a retelei de telefonie", a declarat pentru HotNews.ro Elpida Trizi, purtator de cuvant al grupului german.

Logo-ul DTFoto: Deutsche Telekom
  • "Desi, din cate inteleg, deja aveti un raspuns din partea directorului tehnic (CTO) al Orange Romania, Deutsche Telecom nu poate confirma aceste zvonuri. DT nu are o strategie activa de partajare a retelei de telefonie. DT evalueaza, in general, toate oportunitatile de a imbunatati calitatea serviciilor oferite, minimizand in acelasi timp costurile. O cooperare in ceea ce priveste constructia si operarea unei retele de telefonie mobila reprezinta o posibilitate, dar nu este in mod necesar prioritatea noastra principala. Calitatea retelei este un element important de diferentiere fata de competitori, si, ca atare, circumstantele fiecarei tari in parte si solutiile posibile trebuie studiate cu foarte mare atentie", a precizat luni pentru HotNews.ro Elpida Trizi, purtator de cuvant al Deutsche Telekom.

In urma informatiilor aparute luni in cotidianul german, Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania a confirmat faptul ca in acest moment France Telecom si Deutsche Telekom "examineaza subiectul legat de oportunitatea si tipul sinergiilor viitoare" pentru piata din Romania.

Aceasta a mai mentionat ca Orange Romania are parteneriate de dezvoltare pe zona tehnica si cu alti operatori locali, primii pasi in folosirea in comun a infrastructurii telecom fiind facuti in urma cu cativa ani prin colaborari cu Vodafone si Cosmote.

France Telecom detine in Romania cel mai mare operator de telefonie mobila din tara, Orange. Deutsche Telekom detine 30% din grupul elen OTE, actionarul majoritar al companiilor romanesti Romtelecom si Cosmote.