Digital Cable Systems a semnat cu Romtelecom contractul pentru vanzarea activelor si a bazei de clienti de televiziune prin satelit, au anuntat intr-un comunicat comun cei doi operatori de comunicatii. Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, se precizeaza in comunicat. La inceputul acestei luni, Romtelecom a anuntat ca a semnat cu DTH Television Group, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti ai acestui operator.

Akta Satelit, preluata de RomtelecomFoto: Hotnews
  • "Partile au notificat de asemenea Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza contractului semnat, iar preluarea clientilor va incepe numai dupa obtinerea avizului", se mai arata in comunicatul celor doi operatori de comunicatii.

UPDATE Contactati de HotNews.ro, oficialii DCS au precizat ca numarul de clienti AKTA Satelit este de circa 80.000 de abonati.

  • "Numarul de clienti AKTA satelit este pana in 80.000. Negocierile au inceput la finalul anului trecut, au durat cateva luni. Contractul s-a semnat ieri (n.a. 28 martie 2011)", au precizat pentru HotNews.ro oficialii DCS.

Infiintat in 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS ofera servicii TV prin cablu si satelit, internet si telefonie fixa prin doua marci: AKTA (divizie care se adreseaza exclusiv consumatorilor individuali) si Dial Telecom (pentru segmentul business). Conform informatiilor transmise HotNews.ro la inceputul acestui an, DCS detine 180.000 de abonati la servicii de cablu TV analogic si digital.

  • Romtelecom a preluat anul acesta Boom TV. In 2010 a facut peste 10 achizitii de operatori de cablu TV

Romtelecom nu este la prima tranzactie pe segmentul de televiziune prin satelit in acest an. La inceputul acestei luni, operatorul a anuntat preluarea activelor si a bazei de clienti ai operatorului de televiziune prin satelit Boom TV, detinut de DTH Television Group.

DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a intrat in procedura de insolventa la inceputul lunii iunie a anului trecut, iar Casa de Insolventa Transilvania a preluat acest dosar in calitate de administrator judiciar. Conform planului de reorganizare facut public de Casa de Insolventa Transilvania, Romtelecom a fost singurul operator care a facut o oferta ferma pentru preluarea fondului de comert al DTH Television Grup, in valoare de 8 milioane euro (plus TVA).

Prin intermediul NextGen Communications, Romtelecom este cel mai apropiat rival al DCS, pe piata serviciilor TV prin cablu. NextGen Communications, compania de cablu a Romtelecom, are peste 160.000 de abonati de internet, telefonie fixa si TV.

Ovidiu Ghiman, director executiv de strategie a Romtelecom, a declarat in exclusivitate pentru HotNews.ro in luna ianuarie din acest an ca:

  • "Au fost peste 10 tranzactii de achizitii in cursul anului trecut derulate prin NextGen. In 2011 ne axam pe crestere organica. Ne intereseaza si achizitiile, dar numai atunci cand fac sens din punct de vedere economic si strategic".

De cealalta parte, DCS a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie din acest an ca "pentru 2011 are un buget de investitii de circa 10 milioane de euro, "alocat dinamic intre dezvoltarea serviciilor si a retelei, respectiv achizitii, in functie de oportunitati".