Grupul elen OTE (actionarul majoritar al Romtelocom), a cerut autoritatilor romane o prelungire de inca 45 de zile de la sfarsitul lunii martie pentru a-si prezenta o oferta de preluare a participatiei statului la compania de telecomunicatii, a declarat miercuri ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, la o conferinta de presa.

Sediu RomtelecomFoto: AGERPRES

Vreme a mai spus ca OTE a angajat drept evaluator Citigroup.​

Statul roman a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010. In luna decembrie insa, oficialii OTE au cerut o prelungire a termenului limita pana la care pot depune aceasta oferta, termen care expira la sfarsitul acestei luni.

Luna trecuta, Valerian Vreme a anuntat ca asteapta oferta de preluare a grupului elen insa in acelasi timp a inceput si demersurile pentru listarea pe bursa a acestor actiuni.

"Au venit deja la noi mai multe banci de investitii, respectiv Goldman Sachs si Rothschild, iar de curand Citibank si-a exprimat interesul pentru a asigura consultanta in listarea Romtelecom", a spus Vreme, care a mai mentionat ca alegerea consultantului se va face impreuna cu OTE.

Acesta a mai spus ca in cadrul discutiilor a propus fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote inainte de listarea pe bursa, ceea ce ar duce la aparitia celui mai mare operator telecom din piata romaneasca.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% din actiuni - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - cu 45,99% din actiuni. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.