Ministerul Comunicatiilor a primit joi in mod oficial o scrisoare din partea grupului elen OTE in care acesta solicita o prelungire de doua luni (pana la sfirsitul lunii mai) a termenului pana la care isi va prezenta pozitia privind preluarea participatiei statului la Romtelecom, a declarat joi pentru HotNews.ro ministrul comunicatiilor Valerian Vreme. Ministrul a mai declarat ca "va analiza aceasta cerinta".

Michael Tsamaz, CEO al OTEFoto: Cosmote Romania

Cu o zi in urma, prezent la lansarea Ghiseul.ro, ministrul Valerian Vreme declarase ca reprezentantii grupului grec OTE au solicitat o prelungire de 45 de zile de la sfarsitul acestei luni, data pana la care ar fi trebuit sa-si prezinte oferta pentru pachetul de actiuni de 46% detinut de statul roman in cadrul Romtelecom.

Statul roman a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010. In luna decembrie insa, oficialii OTE au cerut o prelungire cu trei luni a termenului limita pana la care pot depune aceasta oferta.