UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, va introduce vineri in 12 orase din Romania servicii de internet prin cablu la viteze de descarcare de pana la 120 Mbps, o premiera pe piata locala de comunicatii, a anuntat joi operatorul. Abonamentul lunar la acest serviciu costa 50 lei pe luna (fara TVA) si va fi disponibil in Cluj-Napoca, Timisoara, Deva, Curtea de Arges, Focsani, Ploiesti, Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Roman si Buzau.

Iulia Florea, COO UPC RomaniaFoto: AGERPRES

"Lansam in premiera cele mai mari viteze de download disponibile la acest moment pe segmentul rezidential ¬ pana la 120 Mbps. (...) 42% dintre romani au acces la internet, iar 23% dintre acestia au o conexiune broadband. Cifrele ne arata asadar ca piata locala de servicii Internet este departe de saturare", a declarat Iulia Florea, director operational al UPC Romania.

Detalii despre oferta comerciala - aici.

Noul serviciu este disponibil gratie unei platforme de internet Eurodocsis 3.0 (Data Over Cable Service Interface Specification), respectiv versiunea europeana a celui mai nou standard international de servicii broadband prin cablu coaxial, care permite superviteze de transfer, de pana la 5 ori peste maximumul teoretic oferit de tehnologia ADSL.

UPC a pierdut anul trecut in Romania peste 93.000 de clienti, ajungand la sfarsitul anului la 1,15 milioane abonati si inregistrand scaderi pe toate liniile de business: televiziune, internet si telefonie fixa, conform datelor grupului Liberty Global.