Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a atribuit la sfarsitul lunii trecute un contract in valoare de 1,2 milioane euro catre Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii, firma despre care presa locala a relatat ca a fost in trecut detinuta indirect de jurnalistul Bogdan Chirieac si Calin Stefan Catalin Radu, actionarul majoritar al firmei Mobilis. Conform unui anunt postat vineri in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), contractul a fost atribuit prin negociere fara anunt de participare. Justificarea? Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

Centrul pentru Servicii de RadiocomunicatiiFoto: ANCOM

Contractul castigat de CSR presupune furnizarea catre Aeroporturi Bucuresti a unui "sistem pentru radiocomunicatii - TETRA, servicii de intretinere in garantie si servicii de scolarizare". Contractul a fost atribuit la data de 31 martie 2011.

Cine este Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii?

Din informatiilor publicate in SEAP, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii are sediul in Bucuresti, B-dul Poligrafiei, nr.3A, et.1, sector 1. Datele de la Registrul Comertului arata ca CSR este detinuta integral de firma elvetiana Swiss Technology Financing AG.

Academia Catavencu dar si Financiarul informau in ianuarie 2010 ca Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii a fost detinut in trecut de jurnalistul Bogdan Chirieac si Calin Stefan Catalin Radu, in prezent actionarul majoritar al Mobilis SRL.

  • "Intre timp, cei doi au iesit din actionariatul CSR si au bagat la inaintare o firma elvetiana despre care nu a auzit nimeni, dar care prezinta incredere si cistiga licitatii in Romania, pe merit, evident", relata Academia Catavencu.

In registrul furnizorilor de comunicatii autorizati de ANCOM (autoritatea de reglementare in comunicatii), apar doua firme care trimit la acest nume: prima S.C. Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL(din Bucuresti cu sediul in B-dul Poligrafiei) si a doua - S.C. Mobilis S.R.L. (fosta S.C. Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL) - cu sediul in Iasi, Sos. Pacurari nr.138, spatiul comercial C1.

Conform datelor de la Registrul Comertului Mobilis SRL este detinuta in prezent de: Calin Stefan Catalin Radu (60% din actiuni), Dogaru Costica (28%) si Chirila Constantin (12%).

Contactati de HotNews.ro pentru a comenta aceste informatii si a preciza care sunt motivele tehnice pentru care doar CSR a putut oferi sistemul catre Aeroporturi Bucuresti, oficialii companiei bucurestene nu au oferit nici un raspuns pana la publicarea acestui material.