Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), regie autonoma autofinantata in subordinea Ministerului Transporturilor, va aloca peste 4,4 milioane lei (fara TVA) pentru racordarea prin fibra optica a sediilor din teritoriu la infrastructura de comunicatii a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), conform unui anunt de licitatie publicat miercuri in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP). Utilizarea canalelor de comunicatii ale STS este motivata de intentia de reducere a dependentei regiei de un anumit furnizor de servicii.

Proiectul va presupune racordarea prin fibra optica dintre 19 sedii ale Romatsa din 14 judete si infrastructura de comunicatii a STS, conform datelor din Caietul de Sarcini.

  • "In prezent, legaturile de bucla locala sunt disponibile exclusiv pe support de microunde, iar dublarea acestora pe suport de fibra optica conduce la cresterea disponibilitatii acestora. Utilizarea canalelor de comunicatii oferite de STS are ca scop diversificarea furnizorilor de servicii de comunicatii la scara nationala, conectati la reteaua de servicii integrate de comunicatii a ROMATSA (STCR), reducand astfel dependenta ROMATSA de un anumit furnizor de servicii", se motiveaza in caietul de sarcini.

Contractul va fi atribuit prin licitatie deschisa, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19 mai 2011. In aceasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor. Proiectul trebuie implementat in termen de sase luni de la data atribuirii contractului.

In privinta conditiilor de participare cerute ofertantilor la licitatie, la capitolul capacitate economica se cere ca cifra de afaceri pe ultimii 3 ani sa fie de cel putin doua milioane de euro, iar la capacitatea tehnica se solicita indeplinirea si finalizarea in ultimii 3 ani a 1-3 contracte similare a caror valoare totala (insumata) sa fie de cel putin un milion de euro.