Cosmote, Germanos si Zapp au lansat vineri o campanie de buy-back prin care acorda cupoane valorice de reduceri celor care vor sa-si schimbe telefoanele mobile uzate cu altele noi sau alte servicii. Pentru cei care cumpara noi abonamente se acorda un cupon electronic de minim 10 euro, iar pentru cei care nu vor abonamente de telefonie valoarea cupoanelor va fi stabilita pe loc in functie de modelul si vechimea telefoanelor, a anuntat vineri operatorul de telefonie mobila.

Pentru a fi eligibile in acest program, telefoanele mobile trebuie sa includa bateria, sa fie functionale, sa aiba tastatura completa si ecranul fara crapaturi. Pentru un astfel de telefon vechi predat, la contractarea sau reinnoirea serviciilor de voce Cosmote, cumparatorul primeste un cupon electronic in valoare minima de 10 euro, respectiv 15 euro pentru servicii de internet mobil. Pentru achizitia de produse fara abonament, accesorii si altele, valoarea cuponului de reduceri va fi stabilita in functie de modelul telefonului. Pentru fiecare terminal vechi este oferit cate un singur cupon valoric de reducere.

Citeste mai multe detalii pe WebPR.

Orange avea deja un astfel de program de schimbare a telefoanelor uzate, prin care se acorda cupoane de reducere de minim 10 euro (TVA inclus). Dintre cei trei mari operatori de telefonie mobila, Vodafone este singurul operator care nu are inca un astfel de program.

Veniturile totale inregistrate de Cosmote in Romania anul trecut au depasit 468,8 milioane euro, in crestere cu 7,2% fata de anul 2009, in timp ce profitul operational (EBITDA) a crescut cu 12,7% pana la 73,7 milioane euro, potrivit datelor grupului elen OTE. Pe de alta parte, numarul total de clienti Cosmote a ajuns la 6,9 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri active), in scadere cu 5,9% fata de anul 2009 (incluzand clientii Zapp).