Nokia Siemens Networks (NSN) a finalizat achizitia anumitor active legate de infrastructura de retele wireless ale Motorola Solutions, platind 975 de milioane de dolari, in numerar, se arata intr-un comunicat comun dat vineri de cele doua companii. Ca parte a acordului, NSN va prelua aproximativ 6900 de angajati ai Motorola Solutions, dar si responsabilitatile pentru produsele si echipamentele furnizate deja catre un numar de 50 de clienti din 52 de tari.

6900 de angajati ai Motorola Solutions, transferati catre NSNFoto: captura Motorola Solutions

Incepand cu 30 aprilie 2011, NSN va fi responsabila si de suportul care trebuie acordat clientilor cu produse si servicii apartinand tehnologiilor GSM, CDMA, WCDMA, WiMAX si LTE ale Motorola Solutions.

Motorola Solutions a luat nastere la inceputul acestui an in urma diviziunii Motorola in doua companii distincte: Motorola Solutions si Motorola Mobility si a obtinut rezultate financiare solide in primul trimestru din acest an, respectiv venituri de 359 milioane dolari comparativ cu numai 96 de milioane dolari in acelasi trimestru din 2010, informeaza Financial Times.

In vara anului trecut, NSN si Motorola anuntasera ca au initiat un acord in urma caruia Nokia Siemens Networks ar fi urmat sa preia cea mai mare parte a diviziei de echipamente telecom pentru retele wireless a Motorola pentru 1,2 miliarde dolari in numerar, precum si aproximativ 7500 de angajati.