Presedintele Cosmote Michael Tsamaz, care in luna noiembrie 2010 a devenit si seful grupului elen OTE, s-a retras incepand cu 1 februarie 2011 din functiile de presedinte si membru al Consiliului de Administratie (CA) al Cosmote Romania, potrivit unei hotarari a actionarilor publicata vinerea trecuta in Monitorul Oficial. Functia de presedinte al CA a fost incredintata catre grecul Zacharias Piperidis si Tzelepis Dimitrios a fost numit membru al Consiliului de administratie, ambii avand mandate pana la data de 7 iulie 2011.

Michael Tsamaz, CEO al OTEFoto: Cosmote Romania

Ca urmare a acestor schimbari, Consiliul de Administratie al Cosmote Romania este compus in prezent din: Zacharias Piperidis (presedinte), Tzelepis Dimitrios (membru), Eirini Nikolaidi (membru), Konstantinos Liamidis (membru), Alexandru Coroian (membru), Georgios Ioannidis (membru si CEO al Romtelecom) si Stefanos Theocharopoulos (membru si CEO al Cosmote Romania).

Actionarii Cosmote Romania sunt: Cosmote Mobile Telecommunications (69,99999874% din actiuni), Filippou Aimilia (0,00000063%), Eirini Nikolaidi (0,00000063%) si Romtelecom (30% din actiuni).

Numirea lui Michael Tsamaz in locul Panagis Vourloumis la conducerea grupului elen OTE s-a reflectat si la nivelul Consiliului de Administratie al Romtelecom, unde grupul elen este actionar majoritar. Astfel, intr-o decizie a actionarilor din 25 noiembrie 2010, Michael Tsamaz a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Romtelecom, in locul grecului Vourloumis.

Actionarii Romtelecom sunt: grupul elen OTE (cu 54,01% din actiuni) si statul roman prin Ministerul Comunicatiilor (45,99% din actiuni).