8.200 de angajati au ramas in Romtelecom incepand cu data de 1 aprilie din acest an, in scadere cu circa 14% fata de cei 9.520 de angajati la sfarsitul lunii martie din 2010, ca urmare a implementarii planurilor de restructurare se arata in raportul grupului elen OTE. In acelasi timp insa, parte a procesului de crestere a productivitatii companiei, numarul abonamentelor la serviciile operatorului a crescut cu 4,7% pana la circa 4,7 milioane abonamente.

Yorgos Ioannidis, CEO RomtelecomFoto: AGERPRES
  • "Au fost facute eforturi semnificative pentru a tine sub control costurile companiei - costurile operationale au scazut cu 3% in acest trimestru - si de a gasi noi modalitati pentru cresterea productivitatii, pentru a putea deservi un numar mai mare de clienti cu un numar redus de angajati", a declarat Yorgos Ioannidis, directorului executiv al Romtelecom.

Veniturile Romtelecom in primele trei luni din acest an au scazut cu 10,9% pana la 166,3 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, dar scaderea a fost mai mica fata de cea inregistrata la sfarsitul lui 2010.

  • " (...) veniturile au inregistrat o reducere moderata dupa un an de criza, de 2,3% in comparatie cu ultimul trimestru din 2010, in timp ce EBITDA, calculata fara costurile de restructurare, ar fi fost cu cateva procente mai mare in comparatie cu ultimul trimestru din 2010. Speram ca, odata ce economia va incepe sa isi revina in urmatoarele luni, vor aparea si efecte pozitive in evolutia cererii pentru serviciile de telecomunicatii", a mai spus acesta.

Pierdere operationala (EBIT) de 16,7 milioane euro la sfarsitul lui martie 2011. Continua cresterea pe internet si TV

La sfarsitul primului trimestru din acest an, Romtelecom a raportat o pierdere operationala (EBIT) de 16,7 milioane euro, comparativ cu un profit operational de 13,3 milioane euro in acelasi trimestru al anului trecut.

Numarul abonamentelor de telefonie fixa a scazut in continuare pana la peste 2,5 milioane linii de telefonie, cu 5,1% mai putin decat in aceeasi perioada din 2010. Pe de alta parte operatorul a inregistrat cresteri pe segmentele de internet broadband si televiziune. In primul trimestru din acest an, Romtelecom avea 1,062 milioane de utilizatori de internet broadband, in crestere cu 24,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul abonatilor la serviciile TV depasea 1,064 milioane utilizatori, cu 14,9% mai mult fata de 2010.

Romtelecom, trim. I 2011

Romtelecom, trim. I 2011

Foto: OTE

UPDATEOTE: Romtelecom a avut o pierdere financiara neta de 13 milioane euro in primul trimestru din 2011

Rezultatele consolidate prezentate vineri de grupul elen OTE pe site-ul propriu arata ca Romtelecom a inregistrat in primele trei luni din acest an o pierdere financiara neta de 13 milioane euro. Spre comparatie, in trimestrul similar din 2010, Romtelecom inregistrase un profit net de 9 milioane euro.

In luna ianuarie din acest an, Romtelecom a anuntat ca va disponibiliza intre 1000 si 1400 de angajati in acest an in urma unor proiecte care vizeaza reducerea costurilor si eficientizarea activitatii. Compania a demarat peste 20 de proiecte de transformare care se vor derula pana in 2013 si care vizeaza imbunatatirea proceselor, de la vanzari pana la ciclul de instalare, cresterea eficientei in call-centere si magazine sau simplificarea portofoliului de produse.