Romtelecom si Cosmote vor furniza in urmatorii trei ani servicii integrate de comunicatii pentru Banca Comerciala Romana, in urma castigarii unui contract in valoare de "cateva milioane de euro", au declarat marti pentru HotNews.ro oficialii Romtelecom. In urma castigarii unei licitatii organizate de BCR in tomana lui 2010, Romtelecom va oferi servicii integrate de telefonie IP , servicii de date VPN, in timp ce Cosmote va asigura servicii de date si voce mobile.

Contract de comunicatiiFoto: Romtelecom

Romtelecom devine principalul furnizor al bancii pentru serviciile: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 600 de puncte de prezenta), telefonie IP (o solutie IPTel integrata cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotatie non-geografica), in timp ce Cosmote, va furniza telefonie mobila si internet pe telefonul mobil. Contractul presupune si integrarea de noi echipamente de comunicatii, avand in vedere ca Romtelecom are o pozitie unica pe piata romaneasca prin certificarile si calitatea de partener Gold al Cisco, se arata in comunicatul operatorului de telefonie fixa.

  • "BCR se afla in plin proces de modernizare, dezvoltare si up-datare a serviciilor de comunicatii. Vorbim aici de tot ce inseamna telefonia terestra, mobile, dar si transferuri de date. Avem o colaborare fructuasa cu Romtelecom care in ultimul timp si-a modernizat continuu infrastructura iar acest lucru s-a regasit in cresterea calitatii serviciilor oferite", a declarat Christian Franz Bruckner, directorul operational in Banca Comerciala Romana.

Romtelecom ofera in prezent prin divizia dedicata companiilor Business Solutions servicii de comunicatii pentru peste 1000 de mari companii (incluzand banci, companii farmaceutice si de retail, ca si institutii guvernamentale) si pentru peste 100 de mii de IMM-uri.

Veniturile Romtelecom in primele trei luni din acest an au scazut cu 10,9% pana la 166,3 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2010, dar scaderea a fost mai mica fata de cea inregistrata la sfarsitul lui 2010.