Seful grupului elen OTE, Michael Tsamaz, si vicepresedintele Deutsche Telekom (DT) se vor intalni martea viitoare la Bucuresti cu autoritatile romane pentru a discuta pe tema achizitiei pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom si cu siguranta vor prezenta o oferta, a declarat marti pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Pe de alta parte, surse din piata au precizat pentru HotNews.ro ca oferta va fi in valoare de maxim 350 de milioane de euro.

  • "Intalnirea va avea loc marti (n.a 17 mai 2011) la sediul ministerului Comunicatiilor. Cu siguranta isi vor prezenta o oferta. Dupa prezentarea acesteia, ministerul va demara propria evaluare a pachetului de actiuni si in functie de rezultat ar urma vanzarea sau listarea treptata pe Bursa de Valori Bucuresti a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, cu un pret minim de pornire. Pachetele care ar putea fi scoase pe bursa sunt de maxim 7,5% din actiuni", a spus Marius Fecioru.

Surse: RCS&RDS ar fi interesat sa cumpere actiuni Romtelecom in cazul listarii pe bursa

Pe de alta parte, surse din piata au mentionat marti pentru HotNews.ro ca oferta pe care o vor prezenta marti in Bucuresti oficialii OTE si Deutsche Telekom este in valoare de maxim 350 de milioane de euro. Mai mult, spun sursele, pe langa alti investitori si RCS&RDS si-ar fi exprimat intentia de a cumpara cel putin un pachet de actiuni Romtelecom in cazul in care acesta ar fi listat pe Bursa.

Statul roman a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010. In luna decembrie insa, oficialii OTE au cerut o prelungire cu trei luni a termenului limita pana la care pot depune aceasta oferta. Ulterior, acestia au solicitat inca o amanare pana la sfarsitul lunii mai din acest an.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.