UPDATE Ministrul Comunicatiilor: Mi-as dori, personal, ca Romtelecom sa fie listata pe bursa, mai ales ca RCS&RDS si-a exprimat intentia de a cumpara actiuni
Marti, Marius Fecioru, secretar de stat in ministerul Comunicatiilor, a declarat in premiera pentru HotNews.ro faptul ca, seful grupului elen OTE, Michael Tsamaz, si vicepresedintele Deutsche Telekom (DT) se vor intalni pe 17 mai la Bucuresti cu autoritatile romane pentru a discuta pe tema achizitiei pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom si cu siguranta vor prezenta o oferta. Pe de alta parte, surse din piata au precizat in aceeasi zi pentru HotNews.ro ca oferta ar avea valoarea de maxim 350 de milioane de euro.
Prezent joi (12 mai) la o conferinta internationala organizata de autoritatea de reglementare (ANCOM) pe tema strategiilor pentru spectrul radio, ministrul Vreme a fost asaltat cu intrebari legate de aceasta intalnire. Intrebat daca i se pare prea mica suma de 350 de milioane de euro, ministrul a raspuns razand: "Dumneavoastra ce credeti?".
UPDATE Contactat de HotNews.ro, Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, a precizat ca nu doreste sa comenteze afirmatiile ministrului Comunicatiilor.
De altfel, Vreme a facut o estimare personala privind pretul asteptat pentru pachetul de 46% din actiunile Romtelecom chiar in ziua in care statul isi anunta intentia de a vinde aceste actiuni. Estimarea viza cifra de un miliard de euro.
Important de notat este ca acestea sunt considerartii personale ale ministrului Comunicatiilor. Ministerul pe care il conduce este reprezentantul si nu actionarul statului la Romtelecom, iar decizia finala se va lua in sedinta de Guvern.
Miercuri, 18 mai, la Ministerul Comunicatiilor va avea loc o intalnire cu oficialii OTE si ai Deutsche Telekom privind raspunsul acestor doua grupuri despre posibila achizitie a actiunilor detinute de stat la Romtelecom. Autoritatile romane ar urma sa realizeze ulterior o analiza a posibilei oferte. In cazul in care suma nu este una satisfacatoare, autoritatile si-au exprimat intentia de a lista aceste actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti.
Statul roman a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010. In luna decembrie insa, oficialii OTE au cerut o prelungire cu trei luni a termenului limita pana la care pot depune aceasta oferta. Ulterior, acestia au solicitat inca o amanare pana la sfarsitul lunii mai din acest an.
Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.
EXCLUSIV Deutsche Telekom si OTE vor prezenta marti o oferta pentru cumpararea actiunilor statului la Romtelecom. Surse din piata: Oferta este de maxim 350 de milioane de euro
Citeste mai multe despre deutsche telekom valerian vreme mcsi
kk...
sa vezi ce mentenanta o sa apara si la Romtelecom...
Patronul tau face jocurile cu concurenta! E tare.
Cea mai mare lovitura ar fi ca dupa UPC, si DT sa anunte ca se retrage de pe piata romaneasca si ca vinde RDS-ului activitatea de aici. Sa vezi atunci servicii de calitate in "toate domeniili de activitate"!
Acum ministerul comunicatiilor ii cam santajeaza pe Romtelecom, ori dati cat vrem noi pe actiuni, ori ii bagam pe RDS in consiliul vostru de administratie.
Listarea la bursa de care vorbeste "ministrul" este pisica aratata romtelecom-ului. Dar pierderile in cazul listarii vor fi imense si dupa cum se observa vrea sa gaseasca alti vinovati. Este "suparat" ministerul dar nu vrea sa o spuna clar si pe fata de ce. Si de ce vinde? Sau de ce vrea sa o ingroape? Si RCS e pe fir? Ca sa devina "monopol"?
Greci care ofera 350 milioane pe aproape jumatate de Romtelecom in timp ce statul sarb a refuzat o oferta de 1,1 miliarde pentru 80% din operatorul de telefonie de stat care este mai mic decat cel roman.
La acelasi operator sarb OTE are 20% actiuni, prin vanzarea carora vrea sa cumpere 46% din Romtelecom.
Afaceri grecesti de mare succesuri...
De bine de rau RDS a introdus internetul de mare viteza in Romania iar ceilalti operatori au trebuit sa se adapteze pentru a tine. Il tin minte si acum pe CEO Romtelecom care se mira ca romanii au viteze asa mari la internet si nu intelegea la ce au nevoie saracii din lumea a 3 a de internet peste 2 mb/s.
Miscarea RDS de a introduce taxa de mentenanta a fost o miscare normala de a se adapta la ofertele concurentei si a nu mai oferi servicii gratuite. Iar cei 5 lei sunt o avere in comparatie cu 30 cat cere Romtelecom pentru servicii echivalente...
Insa nu mi se pare corect sa permiti unui alt operator major in telecomunicatii sa cumpere actiuni de la un alt operator major, deoarece concurenta devine astfel tot mai slaba pe piata, favorizand apoi intelegeri monopoliste intre operatori.
Modul de gandire a ministrului releva slaba sa pregatire si faptul ca nu vede problemele pe termen lung.
Facem cum am facut cu petrolul ? conditie la aderare ?
350 mil E un fleac, maruntis pentru o asemenea tranzactie.
- abonament cablu, digital 84 de programe + 12 HD + 7 analog (canale diferite) + analog canale ce le dubleaza pe cele digitale
- internet
- telefonie fixa
- telefonie mobila
totul la 66 ron (inclusiv taxa de mentenanta, inclusiv TVA).
Fara probleme majore la nici un serviciu.
Si acum va intreb: pentru cca 16 euro (66lei) ce aveti de reprosat RDS-ului?
Mai vreti un exemplu:
- cablu si fix la oras
- TV satelit (doua receivere)
- telefon fix
- 2 mobile
- internet prin telefonul fix
totul la circa 75 ron.
Deci vrem totul pe gratis, fara mentenanta, fara taxe, si daca se poate sa ne plateasca ei.
Si sa nu uit: nu sunt angajatul lor. Sunt un om obisnuit.
2. Daca te intereseaza nu sunt ungur
3. Serviciile in Ardeal au alt standard, mai apropiat de occident, probabil tu esti din Buc mai aproape de orient, deci se explica
4. La noi tot ce e ieftin este asimilitat automat cu prost. Iti garantez ca nu este intotdeauna asa.
Multumesc celor doi care mi-au dat voturi negative si celui care m-a jignit pozitive.
Imi dau seama de calitatile lor profesionale ca despre cele umane nu are rost sa vorbim.
Ne purtam ca la usa cortului dar avem pretentia sa fim tratati ca la o receptie de gala.
Este posibil ?