- "Discutia s-a axat pe clarificari in legatura cu piata telecom si cu Romtelecom, urmand ca in functie de clarificarile pe care le-au primit intr-o saptamana sa vina cu o pozitie privind cum vom colabora pe piata telecom din Romania. In acest moment nu exista absolut nici o oferta. Ei (n.a. OTE si DT) au deja o imagine, o evaluare a companiilor si a pietei romanesti, am analizat-o si noi si spre sfarsitul saptamanii viitoare vor inainta in scris pozitia lor. (...) vor veni cu o propunere concreta dar nu stiu sa va spun daca de cumparare, de colaborare mai departe, de fuziune sau de listare pe Bursa", a declarat ministrul Valerian Vreme.
Oficialii OTE si Deutsche Telekom nu au vrut sa faca nici o declaratie la finalul intilnirii care a avut loc miercuri dimineata la sediul ministerului Comunicatiilor, intalnire care a durat mai bine de o ora si jumatate.
UPDATE: Ulterior insa, Michael Tsamaz, presedinte si CEO al OTE a transmis prin intermediul Romtelecom urmatoarea pozitie: "Am avut astazi o intalnire de lucru fructuoasa cu ministrul si echipa sa, pentru a ne pregati pentru o propunere scrisa privind viitorul investitiilor noastre in Romania".
La intalnire au participat pe langa seful OTE, Michael Tsamaz, si Roland Mahler, director regional pe Europa in cadrul Deutsche Telekom si directorii executivi ai Romtelecom si Cosmote Romania, respectiv Yorgos Ioannidis si Stefanos Theocharopoulos.
Din partea ministerului Comunicatiilor au fost prezenti pe langa ministrul Valerian Vreme si Marius Fecioru (secretar de stat), Iosif Moldovan (secretar de stat), Adrian Kalapis (secretar general) si Ionut Negrescu (secretar general adjunct).
Statul roman a anuntat in luna noiembrie a anului trecut ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010. In luna decembrie insa, oficialii OTE au cerut o prelungire cu trei luni a termenului limita pana la care pot depune aceasta oferta. Ulterior, acestia au solicitat inca o amanare pana la sfarsitul lunii mai din acest an.
Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.
Pai piata telecom e in mare parte in maini private, romtelecom e unul dintre jucatorii mari si nu se poate presupune ca actionarii sai nu cunosc situatia propriei companii sau a competitorilor.
o discutie despre piata nu face sens.
cred ca despre politicile mcsi si guvenrului care ar putea influenta piata, recte compania de comunicatii a statului.