​Google a prezentat in SUA Wallet, noul sistem de plati cu telefonul mobil prin care utilizatorii vor putea face plati in magazine prin simpla apropiere a telefonului de un terminal. Sistemul utilizeaza tehnologia NFC si pentru moment este disponibil doar pe Samsung Nexus S si va putea fi folosit la un numar mic de lanturi de magazine, insa Google spune ca sistemul se va raspandi masiv in lunile urmatoare.

Osama Bedier, vicepresedinte Google Payments face o demonstratie a WalletFoto: Reuters

La inceput Wallet va fi disponibil doar pentru cei care au smartphone-ul Samsung Nexus S. Acest smartphone contine un chip cu tehnologia Near Field Communicattion care-l transforma intr-un mijloc de plata in stilul cartilor de credit. Pentru inceput doar cei care au carduri Citi MasterCard pot folosi sistemul in SUA, insa exista posibilitatea de a alimenta un card prepay Google aflat tot pe chip.

Utilizatorii trebuuie sa apropie smartphone-ul de un terminal special disponibil in cateva magazine, iar pentru securitate li se cere sa introduca un PIN. Google spune ca platile cu Wallet sunt foarte sigure, iar informatiile bancare sunt criptate pe un chip special in telefon. Google spune ca acest chip special e separat de hardware-ul telefonului si nu este conectat in niciun fel cu sistemul de operare.

Compania a mai precizat ca daca iti pierzi telefonul sau daca iti este furat trebuie sa procedezi ca in cazul pierderii unui card bancar: sa suni la banca sa il suspende.

Printre magazinele la care sistemul va fi disponibil la inceput se numara Macy's Inc, American Eagle Outfitters Inc si Subway.

E de asteptat ca sistemul sa fie lansat la vara in SUA si apoi va ajunge si in Europa si Asia, insa datele nu au fost anuntate. Pana la finele anului Wallet va fi disponibil pe circa 20 de modele de telefoane cu Android in SUA si circa 40 de modele pe plan mondial.