UPDATE Posta Romana a decis sa-si reduca posturile de conducere: Sapte din cele 11 sucursale din tara vor disparea

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2011, 15:49 Economie | Telecom


Organigrama Posta Romana
Foto: Posta Romana
 documente
(17 Iun 2010) DOC, 4MB
Consiliul de Administratie al Postei Romane a hotarat joi modificarea structurii interne si reducerea posturilor de conducere din cadrul companiei, a anuntat vineri compania. In urma acestei decizii aprobate vineri, 27 mai, si de Adunarea Generala a Actionarilor, din cele 11 sucursale specializate, existente la momentul de fata, vor ramane patru, si anume: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.

Posta Romana are in prezent 11 sucursale specializate si anume:

    1. Servicii Financiare
    2. Transport
    3. Imobiliara
    4. Centrul de Perfectionare
    5. Retea Postala
    6. IT&C
    7. Servicii Integrate
    8. Posta Rapida
    9. Muzeul National Filatelic
    10. Fabrica de Timbre
    11. Servicii Postale

Potrivit comunicatului societatii, actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT. Pana la sfarsitul semestrului intai al anului 2011 vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.

"Hotararea Consiliului de Administratie are ca scop eficientizarea structurii de conducere a companiei in vederea fluidizarii comunicarii la nivelul top managementului si a procesului de luare a deciziilor. Totodata, dincolo de impactul economic pe care il anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a declarat Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane.

Organigramele ar urma sa intre in vigoare dupa modificarea Hotaraea de Guvern (HG) 572/2010, privind aprobarea Strategiei de Restructurare si Modernizare a Posta Romana.

Comunicatul nu precizeaza foarte clar cate posturi de conducere vor fi reduse si nici cati oameni vor fi concediati in urma acestei decizii. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii directiei de comunicare din Posta Romana au precizat ca vor reveni cu un comunicat pe aceasta tema pana la sfarsitul acestei zile.

UPDATE Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane: Decizia face parte dintr-un set de masuri care vor afecta in acest an circa 2000 de angajati

Contactat ulterior de HotNews.ro, Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane a precizat ca decizia luata joi este parte a unui set de masuri care vor afecta circa 2000 de angajati pana la sfarsitul lui 2011.
 • "Decizia recent anuntata face parte dintr-un set de astfel de masuri de eficientizare a activitatii care vor afecta un numar de 2000 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Nu toti acestia vor fi insa disponibilizati. Pentru o parte dintre ei va insemna ca vor ramane cu o jumatate de norma, in cazul altora va insemna mutarea locului de munca, in functie de necesitati si pensionarile care se fac in anumite zone", a precizat pentru HotNews.ro Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane.

Cate posturi de conducere vor fi pana la urma reduse?

Neagoe sustine ca un comunicat detaliat in aceasta privinta va fi dat in cursul zilei de luni (30 mai). Acesta a explicat insa pentru HotNews.ro cum era condusa pana in prezent o sucursala specializata a Postei Romane.

 • "In principiu, o astfel de sucursala avea minim doi directori - un director si un director adjunct. Unele din aceste suursale vor fi transformate in departamente si atunci directorii vor deveni sefi de departamente, dar luni vom da un comunicat mai amplu pe aceasta tema", a spus acesta.

Faptul ca in Posta Romana ar urma sa se hotarasca joi, 26 mai, o noua structura organizatorica,  in urma caruia anumite posturi de sefi vor disparea a fost anuntata in cursul zilei de joi chiar de ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

 • Posta avea 34.203 angajati in februarie 2011. Doar 32.663 de angajati vor ramane pana la sfarsitul lui 2011, se preconizeaza in Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 al companiei

Luna trecuta, Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane a declarat pentru HotNews.ro ca in acest an societatea pe care o conduce va continua procesul de reorganizare a activitatii prin comasarea unor subunitati postale, ceea ce va atrage o reducere a numarului de personal.

In bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 aprobat prin Hotarare de Guvern in data de 23 martie se preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an numarul de angajati din Posta Romana va fi de 32.663 salariati. In luna februarie din acest an, numarul mediu de angajati din Posta a fost de 34.203 persoane.

In luna iunie a anului trecut, autoritatile au aprobat prin Hotarare de Guvern Strategia de restructurare a Postei Romane (care este atasata acestui articol). In urma masurilor de redresare financiara formulate in acest document, Posta Romana ar trebui sa ajunga la un profit brut de peste 50 milioane de lei in 2014.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, CNPR are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor - MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6806 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  multi sugaci la posta romana (Vineri, 27 mai 2011, 23:51)

  silviu [anonim]

  mergi la posta si nu au formulare nu au mandate nu au nimic nimic cica fac economie, au in schimb sute de directorasi fiecare cu mmulte secretaritze, cu firmele proprii de unde sug si ele ca doar nu ocupa postul asa degeaba doar estem Rromani nu?

  daca vrei sa trimiti un pachet te trimite la xerox sa iti tragi singur un formular, din cauza sugacilor care sunt si prosti, cum vrei sa imi iei mie bani zeci de lei sa trimit coletul daca tu nu pui la dispozitie o hartie un formular ce trebuie sa il completez ce costa 0 bani, 0.0000000000 bani, nemernicilor !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Bratianu si Neagoe (Sâmbătă, 28 mai 2011, 9:14)

  factorul [anonim]

  Pachet de masuri ? Unde, La Posta? Acest Neagoe, ori e glumet ori e un mare farseor. Pai din tot ce citesc nu vad decat cuvantul disponibilizare. Ce faci domnule Bratianu? Ai trecut cu arme si munitii in barca portocalie si ai lasat in voia soartei postasii? De ce da Neagoe oameni afara dar in acelasi timp face contract dupa contract achizitii pe firmele partidului ? Ati verificat domnule Bratianu daca programul lui Neagoe de achizitii nu care cumva depaseste in valoare fondul de salarii a celor ce urmeaza a fi disponibilizati ? Aveti domnule Bratianu semnale din unitati asupra starii de fapt a situatiei sindicalistilor dv ? Va e frica ? Va santajeaza cineva ?
 • 0 (0 voturi)    
  gasca trebuie sa plece (Sâmbătă, 28 mai 2011, 11:42)

  vasile [anonim]

  Reduce posturile de conducere? Nu e rau ! Toti sunt portocalii. Dar ceilalti, miile de postasi, ce vina au ? Cine a condus, ei sau Neagoe si gasca lui ?
  Nu e mai bine sa plece acestia? Adica cei peste 100 directori angajati in ultimii doi ani? Salariile acestora valoreaza cam 6-10 salarii de postasi normali.
 • 0 (0 voturi)    
  Posta Romana tot reduce.... (Sâmbătă, 28 mai 2011, 11:59)

  ion roata [anonim]

  Ce treaba are Bratianu cu Posta Romana ?
  Nimic,el are treaba cu afacerile pentru a se inbogati cat mai tare si mai mult.
  Pai Posta Romana sa inceapa mai intai cu reducerea consiliului de Administratie unde sa ramana cel mult 5 persoane dintre care o persoana sa fie un postas destept.
  Nu ati zis nimic de cresterea veniturilor din activitatea de posta,diversificarea prestarilor catre populatie,atragerea trimiterilor si primirilor efectelor postale de la clientii care si-au creiat retele proprii sau au trecut la alte firme.Cresteti veniturile si mariti numarul de angajati.Va sta gandul numai la reduceri de persoane.Oi care structura organizatorica sa fie eficienta si productiva nu reducerea de activitati si apoi de personal.Mai ganditiva !
 • 0 (0 voturi)    
  Completare la comentariul anterior. (Sâmbătă, 28 mai 2011, 12:08)

  ion roata [anonim]

  Daca la orase difuzarea presei este cumva rezolvata si nu prea la sate aceasta lipseste cu desavarsire.Faceti contracte cu iarele si revistele din tara si strainatate,faceti abonamente doritorilor care doresc sa primeasca zilnic publicatia acasa,folositi ore de noapte pentru cartare si distribuire astfel incat cititorul sa primeasca publicatiapana in ora 12 la domicoliu
 • 0 (0 voturi)    
  asteptam DNA-ul (Sâmbătă, 28 mai 2011, 12:33)

  dany [anonim]

  Ia uite ce face 'spaima' blondelor din Posta Romana? Reduce personalul. Venituri nu stie sa faca, firmele fug de Posta ca dracu de tamaie, dar Neagoe da oameni afara ! Ar fi interesant de vazut reactia DNA-ului cand va pleca din Posta. Au ce investiga.
 • 0 (0 voturi)    
  cine conduce si cine suporta (Sâmbătă, 28 mai 2011, 12:48)

  postasul [anonim]

  Bag de seama ca situatia Postei Romane este atat de critica incat a bagat in sperieti mai marii vremii.
  iar acestia l-au chemat pe Vreme si, la propunerea acestui obscur director Neagoe, au ordonat concedieri masive. Pe langa concedieri au mai aprobat si reorganizarea aparatului central pe principiul "cine nu e cu noi e impotriva noastra"!
  Reducerea posturilor de conducere este 'praf in ochi' pentru ca de fapt se vor reduce posturile portocaliilor deveniti indezirabili partidului, grosul concedierilor fiind fie specialisti, fie indivizi insuportabili. De altfel Posta Romana schimba schemele de organizare , pe acest pricipiu, odata la 4-5 luni, cea prezentata in articolul de mai sus nefiind ultima ! Problema , cunoscuta in piata de curierat este una singura: Posta se scufunda urmare a incompetentei, rautatii si neajutorarii oamenilor care o conduc in prezent si in mod cu totul special acest Neagoe.
 • 0 (0 voturi)    
  batalie pe resurse (Sâmbătă, 28 mai 2011, 15:08)

  vreme [anonim]

  Asa zisa restructurare - reorganizare a posturilor de conducere este, de fapt, inceputul razboiului din PDL, intre aripa Flutur-Pinalti si aripa Anastase, Falca, Udrea, razboi care se duce si pe resursele ce pot fi praduite din Posta Romana. Din cate se vede, oamenii Moldovei, inclusiv ministrul Vreme sunt marginalizati , cel putin momentan, iar oamenii lui Anastase trec la atac. E curios cum vor reactiona cei cateva mii de postasi ce vor fi concediati, a caror singura vina este ca sunt condusi de o mana de neispraviti !
 • 0 (0 voturi)    
  Ce urmeaza? (Sâmbătă, 28 mai 2011, 15:59)

  nae de la Breaza [anonim]

  Bun si dupa concediere ce urmeaza ? O alta concediere? Venituri vin ? Clienti multumiti sunt ? Reduceri de costuri cu salarii occidentale pentru oamenii partidului, secretare, soferi, amante, verisoare si copii debusolati vor fi? Contracte manarite pentru binele partidului si al directorului buzunar vor fi stopate? Sigur nu !!
  Si atunci, de ce atata tevatura in presa?
 • 0 (0 voturi)    
  bani pentru,, (Sâmbătă, 28 mai 2011, 17:29)

  neagoec [anonim]

  Cine sa restructureze Posta Romana ? Neagoe? Daca pentru fiecare lucu, cat de mic, cere voie la partid, cum ar putea sa rezolve o problema cu n necunoscute? Toti tutarii pusi in scaune de partid au un sigur scop: sa faca rost de bani pe spinarea companiei pe care o conduc, bani pentru partid, bani pentru pusculita proprie, bani pentru pusculita amantei...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by