Consiliul de Administratie al Postei Romane a hotarat joi modificarea structurii interne si reducerea posturilor de conducere din cadrul companiei, a anuntat vineri compania. In urma acestei decizii aprobate vineri, 27 mai, si de Adunarea Generala a Actionarilor, din cele 11 sucursale specializate, existente la momentul de fata, vor ramane patru, si anume: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.

Organigrama Posta RomanaFoto: Posta Romana

Posta Romana are in prezent 11 sucursale specializate si anume:

1. Servicii Financiare

2. Transport

3. Imobiliara

4. Centrul de Perfectionare

5. Retea Postala

6. IT&C

7. Servicii Integrate

8. Posta Rapida

9. Muzeul National Filatelic

10. Fabrica de Timbre

11. Servicii Postale

Potrivit comunicatului societatii, actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT. Pana la sfarsitul semestrului intai al anului 2011 vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.

"Hotararea Consiliului de Administratie are ca scop eficientizarea structurii de conducere a companiei in vederea fluidizarii comunicarii la nivelul top managementului si a procesului de luare a deciziilor. Totodata, dincolo de impactul economic pe care il anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a declarat Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane.

Organigramele ar urma sa intre in vigoare dupa modificarea Hotaraea de Guvern (HG) 572/2010, privind aprobarea Strategiei de Restructurare si Modernizare a Posta Romana.

Comunicatul nu precizeaza foarte clar cate posturi de conducere vor fi reduse si nici cati oameni vor fi concediati in urma acestei decizii. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii directiei de comunicare din Posta Romana au precizat ca vor reveni cu un comunicat pe aceasta tema pana la sfarsitul acestei zile.

UPDATE Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane: Decizia face parte dintr-un set de masuri care vor afecta in acest an circa 2000 de angajati

Contactat ulterior de HotNews.ro, Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane a precizat ca decizia luata joi este parte a unui set de masuri care vor afecta circa 2000 de angajati pana la sfarsitul lui 2011.

  • "Decizia recent anuntata face parte dintr-un set de astfel de masuri de eficientizare a activitatii care vor afecta un numar de 2000 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Nu toti acestia vor fi insa disponibilizati. Pentru o parte dintre ei va insemna ca vor ramane cu o jumatate de norma, in cazul altora va insemna mutarea locului de munca, in functie de necesitati si pensionarile care se fac in anumite zone", a precizat pentru HotNews.ro Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane.

Cate posturi de conducere vor fi pana la urma reduse?

Neagoe sustine ca un comunicat detaliat in aceasta privinta va fi dat in cursul zilei de luni (30 mai). Acesta a explicat insa pentru HotNews.ro cum era condusa pana in prezent o sucursala specializata a Postei Romane.

  • "In principiu, o astfel de sucursala avea minim doi directori - un director si un director adjunct. Unele din aceste suursale vor fi transformate in departamente si atunci directorii vor deveni sefi de departamente, dar luni vom da un comunicat mai amplu pe aceasta tema", a spus acesta.

Faptul ca in Posta Romana ar urma sa se hotarasca joi, 26 mai, o noua structura organizatorica, in urma caruia anumite posturi de sefi vor disparea a fost anuntata in cursul zilei de joi chiar de ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

  • Posta avea 34.203 angajati in februarie 2011. Doar 32.663 de angajati vor ramane pana la sfarsitul lui 2011, se preconizeaza in Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 al companiei

Luna trecuta, Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane a declarat pentru HotNews.ro ca in acest an societatea pe care o conduce va continua procesul de reorganizare a activitatii prin comasarea unor subunitati postale, ceea ce va atrage o reducere a numarului de personal.

In bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 aprobat prin Hotarare de Guvern in data de 23 martie se preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an numarul de angajati din Posta Romana va fi de 32.663 salariati. In luna februarie din acest an, numarul mediu de angajati din Posta a fost de 34.203 persoane.

In luna iunie a anului trecut, autoritatile au aprobat prin Hotarare de Guvern Strategia de restructurare a Postei Romane (care este atasata acestui articol). In urma masurilor de redresare financiara formulate in acest document, Posta Romana ar trebui sa ajunga la un profit brut de peste 50 milioane de lei in 2014.

Societate comerciala cu capital majoritar de stat, CNPR are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor - MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).