Tranzactia prin care Romtelecom a preluat baza de clienti si activele cmopaiei Boom TV s-a incheiat, iar operatorul a virat un avans din pretul tranzactiei, urmand ca suma finala sa fie stabilita la finalul procesului de migrare al clientilor, a anuntat miercuri Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Boom TV. Migrarea clientilor catre platforma Dolce TV va incepe in luna iunie si se va realiza gradual pe parcursul catorva luni.

Boom TVFoto: captura Boom TV

"Prin planul de reorganizare votat de catre creditori s-a prevazut transferul fondului de comert al Boom TV catre un investitor, iar dintre toti investitorii interesati a fost ales Romtelecom", a declarat Andreea Anghelof, senior partner CITR.

Unicredit Bank, cel mai mare dintre creditorii garantati, isi va recupera prin aceasta tranzactie o mare parte din creanta sa, se mai arata i comunicatul administratorului judiciar.

La inceputul lunii martie 2011, Romtelecom a anuntat preluarea activelor si a bazei de clienti ai operatorului de televiziune prin satelit Boom TV, detinut de DTH Television Group.

DTH Television Grup, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, a intrat in procedura de insolventa la inceputul lunii iunie 2010, iar Casa de Insolventa Transilvania a preluat acest dosar in calitate de administrator judiciar.

Conform planului de reorganizare facut public de Casa de Insolventa Transilvania, Romtelecom a fost singurul operator care a facut o oferta ferma pentru preluarea fondului de comert al DTH Television Grup, in valoare de 8 milioane euro (plus TVA).