Grupul France Telecom-Orange l-a inlocuit pe Thierry Millet din functia de director general al Orange Romania cu Jean-Francois Fallacher, fost director general al Sofrecom, companie de consultanta internationala a grupului francez de telecomunicatii, a anuntat miercuri Orange Romania, potrivit Mediafax. Jean-Francois Fallacher va prelua conducerea Orange incepand cu 1 iulie, iar Thierry Millet va reveni in Franta, fiind promovat sa coordoneze activitatile de plati prin telefonul mobil si de dezvoltare a serviciilor de plati contactless in tarile in care este prezent grupul France Telecom, a anuntat operatorul.

Jean-Francois Fallacher, noul CEO al Orange RomaniaFoto: Orange Romania

Millet a condus Orange Romania din 2009, dupa ce a ocupat pozitia director comercial in perioada 2005-2009. El a fost promovat in functia de vicepresedinte al Diviziei Payment&Contactless din cadrul grupului France Telecom - Orange.

Thierry Millet, CEO al Orange Romania

Thierry Millet, CEO al Orange Romania

Foto: AGERPRES

Millet va coordona activitatile de plati prin telefonul mobil si de dezvoltare a serviciilor de plati contactless in tarile in care este prezent Grupul, implementand astfel unul din cele sapte programe strategice anuntate de seful France Telecom, Stephane Richard, pe 31 mai, se arata in comunicatul Orange Romania.

  • "Cei sase ani petrecuti in cadrul Orange Romania reprezinta o perioada importanta in cariera mea. A fost o provocare sa conduc compania pe timp de criza economica, dupa ce, anterior, am contribuit la dezvoltarea sa rapida din pozitia de Director Comercial. Acum, la final de mandat, am satisfactia de a fi contribuit la succesul companiei, imbunatatindu-i pozitia de lider si mentinandu-i cota valorica de piata. Noua pozitie de Vice President Payment and Contactless din cadrul Grupului va fi pentru mine o schimbare a perspectivei unde voi avea ocazia sa dezvolt unul dintre cele mai promitatoare domenii din industrie, aflat inca la inceput de drum", a declarat Thierry Millet, CEO Orange Romania.

Prezent la eveniment, Olaf Swantee, vicepresedinte in cadrul France Telecom a mentionat si motivele pentru care Jean-Francois Fallacher a fost ales pentru conducerea Orange Romania:

  • "Pe o piata de telecom puternic dezechilibrata de contextul economic, razboiul preturilor si cadrul legislativ instabil, Thierry Millet a reusit cu abilitate sa consolideze performantele companiei, iar Grupul France Telecom - Orange ii multumeste pentru aportul sau. Totodata, ii uram bun venit lui Jean-Francois Fallacher, noul CEO. Suntem increzatori ca acesta va trasa noi parametri de excelenta pentru Orange Romania. Experienta profesionala a lui Jean-Francois vorbeste de la sine, iar capacitatile de lider de care a dat anterior dovada ne-au convins ca am facut cea mai buna alegere", a spus Olaf Swantee, Executive Vice President Europe & Sourcing in France Telecom.

Jean-Francois Fallacher si-a inceput cariera in Franta, pe segmentul de vanzari business. Pe parcursul anilor, si-a dezvoltat experienta in piete precum Olanda, unde a lansat o companie de servicii de internet, iar mai apoi un operator alternativ care a devenit un important competitor al KPN - principalul jucator de pe aceasta piata. Inainte de a veni in Romania, timp de sase ani, Jean-Francois Fallacher a ocupat pozitia de CEO al Sofrecom, companie de consultanta internationala a Grupului France Telecom - Orange. Pe durata mandatului sau la Sofrecom, Jean-Francois a dezvoltat operatiuni si servicii mobile in diferite piete in care este prezent grupul France Telecom.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobil, cu 10,3 milioane de clienti si venituri de 222 milioane de euro la finele primului trimestru. Veniturile Orange Romania au scazut anul trecut cu 7,8%, la 973 milioane euro, coborand sub un miliard de euro pentru prima data dupa trei ani, din cauza conditiilor economice dificile.