​Pretul apelurilor efectuate si primite in roaming in spatiul Uniunii Europene trebuie sa scada de la data de 1 iulie, conform reglementarilor europene, pana la 0,35 euro/minut in cazul apelurilor efectuate si 0,11 euro/minut la apelurile primite. In Romania, Vodafone a anuntat joi reducerea acestor tarife de roaming la nivelul cerut de Comisia Europeana incepand din 17 iunie la nivelul tarilor UE si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) – Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia. Orange a anuntat cu o zi in urma ca va reduce tarifele de roaming incepand cu 1 iulie si a venit cu oferte care promit tarife mai mici in roaming.

Cat scad tarifele de roaming in UE de la 1 iulie 2011Foto: Comisia Europeana

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila in functie de numarul de clienti a anuntat joi ca atat abonatii cat si utilizatorii de cartele care calatoresc in tari ale Uniunii Europene, in EEA, precum si in Elvetia vor avea incepand cu data de 17 iunie urmatoarele tarife:

  • 0,35 Euro/minut pentru un apel efectuat catre orice destinatie din Uniunea Europeana, EEA si Elvetia, fata de 0,39 Euro in prezent.
  • 0,11 Euro/minut pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene, EEA si Elvetiei, fata de 0,15 Euro, tariful existent. (Tarifele mentionate nu includ TVA).

Citeste comunicatul integral al Vodafone pe WebPR.ro.

In urma cu o zi, Orange a anuntat de asemenea ca din 1 iulie 2011 va reduce tarifele standard pentru apelurile de voce, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene. Apelurile efectuate vor fi taxate cu 0,35 euro/minut, iar apelurile primite cu 0,11 euro/minut. Clienţii Orange care îşi vor activa din 15 iunie noile opţiuni de voce în roaming vor beneficia deja din momentul activării de tarife reduse la nivelul celor reglementate, pentru traficul realizat suplimentar.

Citeste comunicatul integral al Orange pe WebPr.ro.