Vodafone, al doilea mare operator local de telefonie mobila, a anuntat miercuri lansarea unui telefon de tip smartphone sub marca proprie, numit Smart si bazat pe sistemul de operare Android 2.2, terminal care fara conectare costa 105,2 euro (inclusiv TVA). Cu o zi in urma, Cosmote, al treilea operator mobil in functie de numarul de clienti, a facut un anunt similar lansand terminalul Move, la un pret fara conectare de 499 lei.

Vodafone SmartFoto: Vodafone

Telefonul Smart dispune de conectivitate HSDPA, Bluetooth, WiFi si un modul GPS, de o camera foto de 2 MP si de un ecran touchscreen capacitiv de 2,8 inci.

Pentru abonati terminalul nu poate costa nimic daca este cumparat cu anumite abonamente de date pe o perioada de doi ani la un tarif minim de 21,35 euro pe luna.

De asemenea, utilizatorii serviciilor prepaid pot achizitiona un pachet special, ce include telefonul Vodafone Smart, un SIM Cartela Vodafone si o cartela de reincarcare cu 10 euro credit, pentru 99 euro (TVA inclus).

Citeste comunicatul integral al Vodafone pe WebPr.ro.

Vodafone Romania avea in total peste 9,19 milioane de clienti (n.a. SIM-uri active) la sfarsitul lunii martie din acest an, in scadere cu 5,4% (533.000 de utilizatori) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational (EBITDA) a scazut cu 22,8% in anul fiscal incheiat in luna martie din acest an, pana la 305,6 milioane euro.

Numarul total al clientilor Cosmote in Romania (inclusiv Zapp) a ajuns la 6,6 milioane utilizatori (n.r. SIM-uri active) la sfarsitul lunii martie din acest an, in scadere cu 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor grupului german Deutsche Telekom (DT), actionarul majoritar al grupului elen OTE, proprietarul Cosmote Romania.