Saptamana viitoare va fi o intalnire cu oficialii OTE, solicitata de catre acestia, in care vom discuta pe marginea unor etape foarte clare pentru listarea pe bursa a pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom, a declarat vineri ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. Luna trecuta, OTE a refuzat invitatia statului roman de a cumpara integral Romtelecom, dar a propus demararea imediata a fuziunii dintre Romtelecom si Cosmote si a spus ca va oferi asistenta daca Guvernul de la Bucuresti va dori sa-si valorifice pe bursa actiunile detinute.

Valerian VremeFoto: Hotnews
  • "Au solicitat o intalnire pentru saptamana viitoare in care vom dicuta cum vom proceda in viitor. Eu, printre altele, imi mentin opinia ca trebuie sa primesc de la ei in scris o foaie de parcurs foarte clara a etapelor pentru a ajunge la cotarea pe bursa. Cotarea pe bursa este un proces al Romtelecom nu al statului roman si trebuie facut impreuna cu OTE", a spus vineri ministrul.

Dupa esecul vanzarii actiunilor detinute de stat la Romtelecom catre grupul elen OTE (actionarul majoritar), ministerul Comunicatiilor incearca acum listarea acestor actiuni la bursa.

  • "Zilele urmatoare vom demara un proces pentru selectarea consultantului care sa ajute statul roman in listarea pe bursa a actiunilor detinute la Romtelecom si as vrea ca in 12 luni sa fim deja cotati", a declarat la inceputul acestei luni pentru HotNews.ro Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor. Statul roman detine in prezent 45,99% din actiunile Romtelecom, restul apartinand OTE.

La sfarsitul lunii mai din acest an, grupul OTE a transmis statului roman ca nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom, din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si din Grecia si de actuala strategie financiara a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.