Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom, a anuntat luni seara angajatii companiei ca pleaca de la conducerea Romtelecom de la 1 iulie, au declarat pentru HotNews.ro surse din piata. Contactati de HotNews.ro, oficialii Romtelecom au confirmat informatia si au spus ca un inlocuitor va fi desemnat in zilele urmatoare.

Yorgos Ioannidis, CEO RomtelecomFoto: AGERPRES

Surse din piata au precizat pentru HotNews.ro ca grupul elen OTE ar fi propus ca Stefanos Theocharopoulos, actualul sef al Cosmote Romania, sa preia conducerea atat a Romtelecom, cat si a Cosmote, iar cei doi operatori sa fuzioneze.

UPDATE Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor a declarat marti dupa un eveniment de semnare a unui memorandum de intelegere in domeniul IT&C intre Romania si Republica Moldova:

  • "Am o parere buna despre Stefanos Theocharopoulos, dar mai intai de toate trebuie sa respectam toate procedurile din contractul de privatizare", a declarat marti ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, intrebat fiind despre posibila numire a acestuia la conducerea Romtelecom.

Vreme a mai spus ca tot marti va avea loc si o intrunire a Consiliului de Administratie al Romtelecom pe aceasta tema.

Ioannidis (nascut in 1950), a fost numit director general Romtelecom in februarie 2007. Anterior, el a ocupat functiile de director general OTENET (din 2000) si director executiv tehnic al OTE (din 2004).

La sfarsitul lunii trecute, grupul elen OTE care controleaza in Romania cele doua companii a refuzat sa cumpere actiunile detinute de statul roman la Romtelecom. In acelasi timp, OTE a propus autoritatilor romane demararea imediata a operatiunilor de fuzionare dintre Romtelecom si Cosmote si a spus ca va asista Guvernul daca va dori sa listeze pe bursa actiunile detinute la Romtelecom.

Saptamana trecuta, ministrul Vreme a precizat ca in cursul acestei saptamani va fi o intalnire cu oficialii OTE, solicitata de catre acestia, in care se va discuta pe marginea unor etape foarte clare pentru listarea pe bursa a pachetului de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom.

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.