"Tinta noastra este sa construim operatorul de telecomunicatii numarul 1 in Romania, care va genera valoare suplimentara pentru Grup si pentru toate partile interesate si va imbunatati semnificativ experienta clientilor prin toate mijloacele de interactiune cu compania", a declarat Michael Tsamaz, presedinte si director general al OTE.
Acord scris: Actiunile detinute de stat la Romtelecom vor fi listate la bursa in urmatoarele 12 luni. Statul a obtinut garantii suplimentare
Contactat de HotNews.ro, ministrul valerian Vreme a declarat ca "este prima negociere in ofensiva a statului roman".
- "Este pentru prima data cand am reusit sa avem un acord scris cu actionarul majoritar pentru listarea actiunilor Romtelecom pe bursa in 12 luni, cu termene foarte clare. Cu argumente si tenacitate am reusit sa marim controlul statului roman asupra contractelor cu valori de peste 500.000 euro care se deruleaza in Romtelecom si sa se solicite aprobarea Consiliului de Administratie pentru contractele mai mari de 4.000.000 euro. Pe viitor, recrutarea directorilor executivi va fi realizata folosind firme specializate de recrutare", a declarat ministrul Valerian Vreme la finalul unei intalniri care a avut loc vineri la sediul Ministerului.
- "Pana la data de 1 septembrie anul acesta trebuie selectat consultantul pentru derularea procesului de cotare la bursa a actiunilor detinute de stat", a precizat ministrul.
Ministrul Vreme: OTE ar fi putut sa-l numeasca pe Theocharopoulos si fara acordul statului roman
Ministrul Comunicatiilor a precizat ca grupul elen OTE avea puterea de a-l numi pe Stefanos Theocharopoulos la conducerea Romtelecom si fara a primi aprobarea partii romane.
- "OTE avea puterea de a-l numi pe Theocharopoulos la conducerea Romtelecom si fara acordul statului roman. Pe de alta parte insa nu aveau cum sa nu tina cont ca statul roman detine 46% din actiuni. Stefanos Theocharopoulos, care are o misiune foarte grea, are nevoie de o sustinere de la toti actionarii", a declarat pentru HotNews.ro Valerian Vreme.
Din partea statului roman la discutii au participat:
- Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale
- Marius Fecioru, Secretar de Stat;
- Iosif Moldovan, Secretar de Stat;
- Ionut Negrescu, Secretar General Adjunct
- Lucian Banu, Director - Directia Juridica MCSI
- Marius Bostan, membru al Consiliului de Administratie Romtelecom
- Catalin Niculescu, membru al Consiliului de Administratie Romtelecom
- Radu Rizoiu, avocat
Din partea OTE, Deutsche Telekom au participat:
- Michael Tsamaz, Presedinte OTE;
- Rainer Rathgeber, membru al Consiliului de Administratie OTE;
- Irini Nikolaidi, Consilier juridic, OTE
- StefanosTheocharopoulos, Director General Cosmote.
HotNews.ro a relatat cu o zi in urma ca statul roman va cere anumite garantii in controlul Romtelecom, pentru a-l accepta pe Theocharopoulos
Surse guvernamentale au precizat pentru HotNews.ro cu o zi in urma ca intre partea romana si grupul elen OTE sunt disensiuni legate de numirea lui Stefanos Theocharopoulos, actualul sef al Cosmote Romania, si la conducerea Romtelecom. Sursele in cauza au declarat ca statul se teme de puterea pe care o va dobandi acesta si de decizii in favoarea Cosmote si ca va cere puteri sporite de control in Romtelecom pentru a-l accepta.
Disensiunile au aparut in contextul esecului din luna mai din acest an a vanzarii actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom. In luna noiembrie a anului trecut statul roman a anuntat ca intentioneaza sa valorifice pachetul de actiuni de 46% detinut in cadrul Romtelecom si i-a invitat pe reprezentantii OTE, actionarul majoritar in cadrul operatorului, sa vina cu o oferta de pret in acest sens pana la sfarsitul lui 2010.
Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul Comunicatiilor (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.
avem talent la organizat delegtii, echipe de tratative.
mai lipsea si centralista de serviciu...