Grupul german Deutsche Telekom (DT) ar putea sa-si reduca numarul de locuri de munca pe piata locala cu pana la 400 de posturi pe an pana in 2015, in incercarea de crestere a profitabilitatii, a declarat luni Christian Schwolow, purtatorul de cuvant al DT, potrivit Bloomberg. Planul de concedieri, care nu este inca finalizat, va duce la scaderea numarului de angajati din diverse departamente fie prin programe de pensionare anticipata sau disponibilizari voluntare, a mai spus acesta.

Masurile sunt parte dintr-un program prin care DT si-a propus reduceri de costuri de pana la 5,9 miliarde euro in perioada 2007-2009 si a inca 4,2 miliarde euro pana in 2012. Christian Schwolow nu a dorit sa dea detalii privind valoarea pachetelor financiare compensatorii acordate in asemenea situatii. Numarul total de angajati la nivel global al DT a scazut cu 2% anul trecut, pana la 252.000 de angajati, mai noteaza Bloomberg.

Deutsche Telekom, actionar majoritar in cadrul grupului elen OTE, detine in Romania controlul indirect asupra Romtelecom, Cosmote si Germanos.