Veniturile Cosmote in Romania au ajuns la 114 milioane euro in trimestrul doi din acest an, in crestere cu 6,2% fata de primul trimestru al acestui an, dar in perioada mentionata operatorul a mai pierdut circa 46.000 de clienti, ajungand la un numar total de 6,5 milioane utilizatori (n.a. SIM-uri active) arata datele grupului elen OTE. Comparativ cu trimestrul similar din 2010, veniturile Cosmote au scazut cu 0,9% in trimestrul doi al acestui an, in timp ce profitul operational inainte de taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) a crescut cu circa 21% pana la 22,6 milioane euro.

  • "In prima jumatate a anului, Cosmote a pastrat un traseu sanatos si pozitiv. In contextul unui mediu economic dificil, a competitiei acerbe si a investitiilor majore pentru dezvoltarea retelei de internet in banda larga si a serviciilor de date, toti indicatorii financiari principali au crescut. Aceste rezultate demonstreaza increderea clientilor nostri si raspunsul lor foarte bun la portofoliul nostru de produse si servicii. Acest fapt este, de asemenea, ilustrat si de cel mai mare numar de utilizatori portati, care, in medie insumeaza peste 4.000 de clienti pe luna in primul semestru din 2011", a declarat Konstantinos Apostolou, directorul financiar al Cosmote Romania.

In prima jumatate a acestui an, veniturile Cosmote in Romania au atins 221,3 milioane euro, in scadere cu 3,7% fata de aceasi perioada a anului trecut, in timp ce rezultatul EBITDA a fost de 40,5 milioane euro, in crestere cu 60,1% fata de aceasi perioada din 2010.