Compania Nationala Loteria Romana a lansat doua licitatii deschise pentru cumpararea pe de o parte a unui sistem informatic integrat, iar pe de alta parte a unui sistem data center si a unuia Disaster Recovery, contracte in valoare cumulata de circa 10,6 milioane de euro, conform unor anunturi publicate joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat, Loteria Romana subliniaza ca finantarea celor doua contracte se face din resurse proprii neapelandu-se la subventii de la bugetul de stat sau la credite interne sau externe.

Prima licitatie deschisa care va fi organizata in luna septembrie de Loteria Romana vizeaza furnizarea unui Data Center si a unui sistem Disaster Recovery, contract estimat la valoarea de 17,2 milioane lei (fara TVA, echivalentul a peste 4,09 milioane de euro).

In privinta conditiilor financiare cerute pentru participarea la licitatie, ofertantilor li se cere sa faca dovada ca cifra de afaceri medie anuala pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) este egala sau mai mare cu 34.400.000 lei. Din punct de vedere tehnic, acestia ar trebui sa dovedeasca printre altele ca au realizat maxim trei contracte cu o valoare cumulata de minim 17 milioane de lei.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 28 septembrie 2011, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 septembrie, in aceeasi zi urmand sa aiba loc si deschiderea ofertelor.

Cea de-a doua licitatie deschisa anuntata joi in SEAP vizeaza furnizarea unui sistem informatic integrat la nivelul companiei, la sediul central, centrele zonale si agentiile teritoriale. Valoarea estimata a acestui contract este de peste 27,5 milioane lei (fara TVA, echivalentul a peste 6,5 milioane de euro).

Datele din caietul de sarcini arata ca Loteria Romana isi desfasoara activitatea prin intermediul unei retele nationale care cuprinde: Sediul central; 41 de centre de profit; 942 de agentii proprii si 1007 agentii mandatare; Depozite de valori si casierii(circa 100); Depozitul central (Obor); Depozite de materiale .

CNLR mai dispune de o tipografie pentru tiparirea de materiale specifice (bilete de joc, fluturasi, afise si serii de loz in plic) si de un parc de auto de 230 masini.

Ofertantii interesati trebuie printre altele sa dovedeasca realizarea unui sistem informatic Integrat ERP la un client cu 500 locatii in ultimii 3 ani si ca a implementarii sistemului informatic la minim o companie organizatoare de joc de noroc.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 octombrie 2011, in aceeasi zi urmand sa aiba loc si deschiderea ofertelor.