Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) a lansat o licitatie restransa pentru achizitia unui sistem integrat pentru administrare unificata, monitorizare si optimizare a infrastructurii hardware-software de care dispune, contract estimat la 4,2 milioane de lei (fara TVA), conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Achizitia se va face din fondurile proprii ale institutului, aflat in subordinea Ministerului Comunicatiilor.

In anuntul din SEAP se preconizeaza ca in cadrul licitatiei restranse vor participa cinci agenti economici.

  • "Obiectivul general al proiectului il reprezinta realizarea unei platforme hardware si software consolidate, integrata cu echipamentele deja existente in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, capabila sa monitorizeze si sa administreze o infrastructura informatica de dimensiuni mari, cu o componenta capabila sa efectueze replicari ale datelor intre medii de lucru omogene sau eterogene, pentru asigurarea integrarii datelor critice intr-un mediu centralizat, capabil sa proceseze si sa stocheze volume mari de date, cat si o componenta software capabila sa asigure mecanismele necesare proiectarii si generarii de rapoarte predefinite sau ad-hoc, prin interfata web, de care pot beneficia analistii si factorii cu functii decizionale", se arata in caietul de sarcini al acestei licitatii.

In documentatie se mai arata ca "la nivelul ICI sunt administrate si operate o serie de sisteme informatice diverse, dezvoltate pe tehnologii variate, ale caror infrastructuri suport necesita modernizare partiala. Dintre aceste sisteme precum si dintre cele care urmeaza a fi implementate sau extinse se pot enumera:

  • sistemele RNC/RoTLD
  • Biblioteca Nationala de Programe
  • RO-01-ICI Grid
  • sistemele CERT
  • infrastructura interna operationala a ICI".

In privinta conditiilor financiare cerute celor interesati este precizat ca cifra medie de afaceri pe ultimii 3 ani (2008-2010) trebuie sa fie minim 1,5 milioane euro. La capitolul cerintelor tehnice se mentioneaza printre altele ca ofertantul trebuie sa prezinte lista principalelor livrari si prestari de servicii similare cu cerintele cuprinse în caietul de sarcini al prezentei documentatii, din ultimii 3 ani.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 septembrie 2011, tot atunci urmand sa aiba loc si deschiderea acestora.