Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a lansat o licitatie pentru achizitia de servicii de telefonie fixa si inchiriere de linii de comunicatii terestre, contract in care se vor aloca fonduri bugetare de peste 58,2 milioane lei (fara TVA), conform unui anunt postat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Licitatia se adreseaza operatorilor de servicii de comunicatii telefonice fixe care sunt proprietari de retele cu acoperire nationala.

  • "Documentatia de atribuire se adreseaza prestatorilor de servicii de comunicatii telefonice fixe, care sunt proprietari de retele cu acoperire nationala si care pot asigura comunicatiile solicitate pentru toate sediile unitatilor Ministerului Administratiei si Internelor. (...) Prin infrastructura proprie de comunicatii la nivel national se intelege infrastructura de comutatie si transport de comunicatii pe care trebuie sa o detina Prestatorul (operator public de telecomunicatii) cu acoperire nationala, la nivel de municipii resedinta de judet, municipii, orase si comune", se mentioneaza in Caietul de sarcini al licitatiei.

Contractul presupune printre altele furnizarea de servicii de comunicatii telefonice fixe in reteaua publica pentru toti abonatii MAI si servicii de inchiriere conducte de canalizatie de telecomunicatii si fibre optice conform precizarilor autoritatii contractante. Perioada de prestare a serviciilor de comunicatii telefonice fixe este de 24 luni.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29 august 2011, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 octombrie 2011, tot atunci urmand sa aiba loc si deschiderea ofertelor primite.