Samsung a anuntat luni lansarea aplicatiei ChatOn, un serviciu gratuit care va permite utilizatorilor sa impartaseasca in timp real text, imagini si videoclipuri si care poate rula pe principalele smartphone-uri din piata, indiferent de sistemul de operare. Potrivit Reuters, noul serviciu va fi disponibil incepand din luna octombrie, aplicatia urmand sa fie preinstalata in toate terminalele de tip smartphone ale Samsung, atat pe cele pe care ruleaza propriul sistem de operare bada, cat si cele bazate pe sistemul de operare Google-Android.

Noul serviciu al Samsung va putea functiona pe toate platformele majore de telefoane mobile inclusiv iPhone si BlackBerry.

Conform anuntului companiei, serviciul va disponibil in peste 120 de tari si in peste 62 de limbi si va fi lansat progresiv pentru principalele tipuri de smartphone, tablete si notebook-uri, inclusiv pentru dispozitivele viitoare prezentate la targul IT&C IFA 2011 din Germania, care are loc in luna septembrie din acest an.

Citeste comunicatul integral al Samsung pe WebPr.ro.

VIDEOSamsung - ChatOn

Prin aceasta lansare, Samsung intra pe piata mesageriei mobile unde va avea de infruntat o concurenta acerba atat pe plan local cat si din partea unor giganti precum Apple, RIM sau Skype, noteaza presa internationala.

Astfel, RIM vrea sa se foloseasca de populatitatea BlackBerry Messenger, prin lansarea unui nou serviciu de muzica, scrie Reuters, in timp ce Wall-Street Journal noteaza ca Apple a prezentat in luna iunie un nou serviciu, numit iMessage, care va fi disponibil pe urmatoarele terminale iPhone si iPad ce vor intra in piata spre sfarsitul acestui an.

De asemenea, Skype a anuntat recent ca va cumpara compania GroupMe, pentru a le furniza clientilor sai servicii de mesagerie pe smartphone-uri. Samsung are concurenta puternica si pe plan local, unde compania coreeana Kakao Talk a lansat in luna martie a anului trecut un serviciu gratuit de mesagerie care se bucura de un mare succes.