Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator, a declarati marti pentru Hotnews.ro ca pozitia europarlamentarului Sabin Cutas privitoare la conditionarea aprobarii acordului de liber schimb UE-SUA de ridicarea vizelor pentru romani nu a fost discutata in interiroul partidului. "Este o pozitie personala a domnului Cutas. Nu am avut nicio discutie in acest sens cu dansul. Urmeaza sa discutam saptamana viitoare la partid aceasta tema", a explicat presedintele PC.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

Reamintim ca europarlamentarul Sabin Cutas (membru al PC) a declarat pentru HotNews.ro ca vrea ca deputatii romani din Parlamentul European sa voteze impotriva incheierii Parteneriatului Transatlantic Comercial si pentru Investitii (TTIP), daca Statele Unite nu ridica regimul vizelor pentru cetatenii romani. "Nu putem vorbi de schimburi de marfuri libere, atata timp cat nu discutam despre circulatia libera a persoanelor. Punct!", a declarat Cutas.

  • TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) este un acord de liber schimb aflat in plina negociere intre Statele Unite si Uniunea Europeana. Odata adoptat, TTIP ar elimina multe dintre barierele existente in acest moment in calea schimburilor comerciale. Vezi aici toate detaliile despre TTIP