​Comisia Europeana va avea, pe 13 mai, la Bruxelles, schimburi de opinii cu partile interesate, privind mecanismul de rezolvare a litigiilor state-companii (ISDS) in cadrul viitorului Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), negociat in prezent intre UE si SUA.

Stakolderii care doresc sa participe la consultare trebuie sa trimita numele organizatiei si al reprezentantilor pe adresa de e-mail EVENTS@ec.europa.eu , pana luni, 5 mai 2014, a precizat CE.

Sesiunea de consultari va avea loc marti, 13 mai, intre orele 10.00-12.00, ora locala, la Brxelles, cladirea Charlemagne, sala Alcide de Gasperi, Rue de la Loi 170.

"Scopul intalnirii este prezentarea continutilui consultarii si schimbului de opinii cu stakeholderii", pe subiectul ISDS, conform CE.

Consultarile vor fi conduse de Rupert Schlegelmilch si Ditte Juul-Jørgensen, directori in cadrul Directoratului General pentru Comert al Comisiei Europene.

La sfarsitul lunii martie, Comisia Europeana a scos in dezbatere publica un document care reflecta propunerile sale privind mecanismul de rezolvare a litigiilor state-companii , in negocierile cu partea americana pentru viitorul acord transatlantic de liber-schimb.