Intreprinderile mici si mijlocii din Uniunea Europeana, inclusiv cele romanesti, sunt asteptate sa-si trimita, pana in 15 decembrie 2014, la Comisia Europeana, opiniile despre exportul catre SUA si viitorul Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii, negociat intre UE si Statele Unite.

Companiile din UE, dar in special IMM-urile, sunt invitate de Comisie sa completeze un chestionar online, prin care Comisia vrea sa adune informatii cu privire la barierele comerciale pe care sectoarele industriale europene si companiile individuale le intampina atunci cand exporta bunuri in SUA.

Timpul necesar completarii chestionarului este de aproximativ 15-20 de minute, sustine CE.

"Raspunsurile dumneavoastra vor contribui la intelegerea problemele existente in acest sector, astfel incat negociatorii Comisiei sa obtina cele mai bune rezultate pentru cetatenii si companiile europene. Va rugam sa fiti cat mai specifici in raspunsurile dumneavoastra atunci cand veti completa chestionarul", le transmite Comisia Europeana IMM-urilor.

Sondajul este realizat de catre Ecorys, o firma de consultanta ce lucreaza pentru Comisia Europeana, iar informatiile furnizate vor ramane confidentiale si anonime, precizeaza CE.

Chestionarul online poate fi completat AICI.