Acordul de liber schimb negociat in prezent de UE si SUA, TTIP, este necesar pentru capacitatea comunitatii transatlantice de a-si proteja si dezvolta democratiile si prosperitatea, dupa cum a aratat intr-un discurs tinut zilele trecute Victoria Nuland, asistent al secretarului de Stat american pentru afaceri europene si eurasiatice.

"Pentru a ne indeplini rolul de lideri globali, e nevoie sa ne protejam si sa dezvoltam sursele propriei noastre puteri la noi acasa - democratiile noastre, prosperitatea noastra. Aceasta inseamna sa completam ambitiosul si cuprinzatorul Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP - n.red.) pe care am stabilti sa-l incheiem, sa furnizam mai multe locuri de multa, o crestere mai mare, mai multa prosperitate pentru cetatenii nostri", a aratat Nuland in cadrul unui discurs rostit pentru German Marshall Fund la Washington, pe 10 septembrie.

Ea a continuat: "Mai inseamna sa consolidam o piata sigura, robusta si independenta a energiei in Europa si inseamna sa eliminam cancerul coruptiei ce ne erodeaza mijloacele de tray, democratia si securitatea in prea multe locuri din propriile noastre state".

  • Discursul complet - aici