Organismele modificate genetic, subventiile in agricultura, carnea cu hormoni, sansele pentru ca produsele agroalimentare europene sa ajunga in SUA - Pekka Pesonen, secretar general al organizatiei europene a fermierilor Copa-Cogeca raspunde intrebarilor HotNews.ro legate de stadiul tratativelor dintre UE si SUA pentru acordul de liber schimb (TTIP).

Pekka Pesonen, secretarul general al Copa-CogecaFoto: Hotnews

Pune intrebari la rubrica de comentarii a acestui articol pana sambata. HotNews.ro ii va transmite intrebarile lui Pekka Pesonen si va publica raspunsurile in scurt timp.

Oficialul celei mai mari organizatii europene a fermierilor asteapta intrebari pe urmatoarele teme:

  • cum se regaseste interesul agriculturii europene in viitorul TTIP
  • Ce pozitii apara fermierii europeni
  • pastrarea indicatiilor geografice pentru produsele agro-alimentare - de ce sampania se poate produce doar la Champagne, sunca de Parma doar la Parma si magiunul de Topoloveni doar la Topoloveni.
  • Organismele modificate genetic si alimentatia
  • Carnea de vita cu hormoni din SUA
  • Puiul clorinat din SUA
  • masurile fitosanitare si armonizarea lor pe ambele maluri ale Atlanticului
  • Restrictiile impuse de americani pentru carnea de vita si de pasare din Europa
  • viitorul fermei de familie si al fermelor mici
  • viitorul agriculturii romanesti si al celorlalte tari UE foste comuniste, in TTIP.
  • Concurenta puternica a fermierilor americani pe piata UE vs. investitii americane in agricultura romaneasca

Citeste si:

Liderul celei mai mari asociatii europene a fermierilor a raspuns cititorilor HotNews: Cel mai probabil, TTIP nu va schimba dramatic situatia OMG-urilor in UE. Ce spune despre carnea cu hormoni, puiul clorinat, boala vacii nebune, listerioza si banii agricultorilor romani