Cel putin 150.000 de persoane au marsaluit sambata la Berlin in cadrul unui protest fata de acordul de liber schimb negociat intre Statele Unite si Uniunea Europeana, manifestantii sustinand ca este anti-democratic si ca va diminua standardele de siguranta alimentara, ale muncii si ale mediului, transmite Reuters.

Organizatorii - o alianta formata din organizatii pentru mediu, organizatii caritabile si partide de opozitie - sustin ca 250.000 de oameni au luat parte la marsul impotriva acordurilor de liber schimb atat cu SUA cat si cu Canada, cu mult peste asteptari.

"Este cel mai mare protest pe care aceasta tara l-a vazut de multi, multi ani", le-a spus pro Christoph Bautz, director organizatiei Campact pentru libera miscare a cetatenilor, declarat protestatari intr-un discurs.

Potrivit politiei, 150.000 de persoane au luat parte la demonstratia care s-a desfasurat fara probleme. 1.000 de ofiteri de politie au supravegheat marsul.

Opozitia fata Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) a crescut in Germania pe parcursul anului trecut, criticii temandu-se ca acordul va acorda prea multa putere multinationalelor in detrimentul consumatorilor si a angajatilor.¬