Cel mai mare acord comercial din istoria omenirii este in plina negociere intre UE si SUA. TTIP suscita un interes urias in Europa, asteptarile economice fiind amestecate cu indoieli in randul societatii civile. La ce se pot astepta firmele locale si oamenii de rand, din pozitia de cetatean si consumator? Ce va inseamna acordul pentru investitiile straine in Romania? Cat de indreptatile sunt criticile aduse acordului?

TTIPFoto: European Commission

Ambasada Marii Britanii organizeaza pe 26 ianuarie o masa rotunda in care oficiali si parlamentari romani, reprezentanti ai sindicatelor si mediului de afaceri, precum si ONG-uri de-o parte si de alta a baricadei TTIP se alatura oficialilor britanici, americani si din cadrul Comisiei Europene sa raspunda intrebarilor voastre despre acord.

Din partea Marii Britanii va veni David Henig, director pentru Afaceri Internationale si Politici Comerciale din echivalentul britanci al Ministerului Economiei (BIS).

Din partea SUA va veni Jason Hammontree, actual negociator - sef interimar pe dosarul TTIP si ofiter economic si comercial din cadrul Misiunii SUA pe langa UE.

Din partea Comisiei este asteptat Lucian Cernat, economist-sef, DG TRADE.

Discutia va fi deschisa, incepand cu ora 11:00, de Ambasadorul britanic in Romania, Paul Brummell si va fi transmisa LIVE TEXT si LIVE VIDEO de Hotnews.ro.

Participantii la dezbatere vor discuta despre stadiul negocierilor transatlantice, despre asteptarile mediului de afaceri, dar si despre aspectele care ridica semne de intrebare in randul societatii civile:

  • cum se vor mentine standardele de calitate europene
  • de ce trebuie regandite relatiile dintre stat si investitor
  • cum isi poate face cetateanul de rand vocea auzita

Invitam cititorii HotNews.ro sa adreseze intrebari participantilor la dezbatere prin intermediul formularului de comentarii de mai jos. Agenda finala a dezbaterii se va construi pe baza punctelor ridicate de dumneavoastra in comentarii, iar intrebarile inscrise in timpul evenimentului vor fi incluse in timp real in discutie.