Urzeala Tronurilor, deja cel mai piratat serial de televiziune, s-a confruntat duminica aceasta cu o problema si mai mare. Primele patru episoade ale mult-asteptatului sezon cinci au ajuns online chiar inainte de transmiterea oficiala a episodului de debut, scrie Sky News.

Expozitia "Urzeala Tronurilor" de la AmsterdamFoto: Hotnews

"Din pacate, se pare ca transmiterea celor patru episoade ale noului sezon Urzeala Tronurilor a venit din randul unui grup ce avea aprobarea sa le primeasca", se scrie intr-o declaratie de presa a HBO, televiziunea care produce serialul.

"Incercam acum sa aflam cum s-a produs aceasta scapare", mai arata sursa citata.

Desi aseara urma difuzarea simultana in 170 de tari, fanii nerabdatori deja descarcau episoadele piratate de duminica dimineata.

Lovitura este cu atat mai mare pentru HBO cu cat televiziunea decisese o difuzare globala fara precedent tocmai pentru a contracara o raspandire ilegala dupa difuzarea in doar cateva tari.

Ultimul episod al sezonului patru a fost descarcat ilegal de peste 8 milioane de ori, ceea ce inseamna ca a fost cel mai piratat serial pentru al patrulea an consecutiv, potrivit siteului TorrentFreak.