TELECOM
Internet fix si mobil
Foto: ANCOM

​GRAFICE Ce operatori au cei mai mulți abonați și cele mai mari venituri din internet, telefonie și TV în România - date oficiale în premieră

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Economie | Telecom
Cifrele oficiale privind cotele de piață din ultimii 2 ani ale marilor operatori de comunicații din România atât după numărul de clienți, cât și după veniturile realizate au fost prezentate vineri în premieră de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). RCS&RDS este lider detașat la numărul de abonați la internet fix și TV, cu o cotă de piață de peste 50% în prima jumătate a acestui an, însă la veniturile obținute din toate serviciile furnizate (internet, TV, telefonie fixă și mobilă) conduc Orange (26%), grupul Telekom - fostele Romtelecom și Cosmote (24%) și Vodafone (21%).
Atac ransomware
Foto: CERT-RO

CERT-RO: O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de o scurgere de date și de un atac ransomware

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | Telecom
Platforma web YOUniverse.ro, deținută de compania British American Tobacco, utilizată pentru distribuirea de materiale promoționale la petreceri și alte tipuri de evenimente ce implică vedete locale sau internaționale, a fost afectată de o scurgere de date și de un atac cu malware de tip ransomware, anunță Centrul Național de Răspuns la incidente de Securitate (CERT-RO). Breșa a fost descoperită și raportată de către cercetătorii din cadrul vpnMentor, iar echipa CERT-RO a făcut demersurile necesare pentru închiderea accesului la baza de date.
  • UPDATE Reacția British American Tobacco: "Dorim să ne asigurăm consumatorii că nicio informație cu caracter sensibil, așa cum sunt acestea definite de către Regulamentul General de Protecție a Datelor, nu era stocată pe acest server".
RO-ALERT
Foto: ANCOM

Cum se vor conecta rețelele mobile la sistemul RO-ALERT și cum vor fi distribuite mesajele de alertă către populație

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Telecom
Conectarea rețelelor de telefonie mobilă cu sistemul RO-ALERT în vederea transmiterii mesajelor de alertare a populației se va realiza în două sedii ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) din București și Brașov, a anunțat joi Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Operatorii vor avea obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura distribuirea în cel mai scurt timp posibil a alertelor către telefoanele mobile aflate în zonele afectate și vor avea maxim 3 minute să trimită și STS un mesaj de confirmare cu privire la transmiterea alertelor.
Telefon mobil
Foto: MorgueFile.com

Comisia Europeană a agreat reducerea cu 10% a tarifelor de terminare a apelurilor de telefonie mobilă din România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Economie | Telecom
Executivul european a agreat ca operatorii de telefonie mobilă din România să aplice, de la 1 ianuarie 2020, un tarif maxim de 0,76 eurocenți pe minut pentru apelurile care se termină în propriile rețele, în scădere cu 10% față de tariful actual, a anunțat miercuri autoritatea națională de reglementare în comunicații (ANCOM). Această măsură de reglementare, luată în urma consultării cu industria, este una tranzitorie până la adoptarea unui tarif unic la nivelul UE, acțiune preconizată a avea loc până la finalul anului 2020.
Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania
Foto: Hotnews

Mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea Telekom România a fost prelungit

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Economie | Telecom
Mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) a fost prelungit cu un an începând cu data de 1 ianuarie 2020, a anunțat luni operatorul de comunicații. Miroslav Majoros a fost numit în poziția de CEO al Telekom Romania la 1 ianuarie 2016.

Cum va arăta viitorul bateriilor de telefon

de Andrei Stan HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Economie | Telecom
Atunci când profesorul Akira Yoshino a dezvoltat o nouă tehnologie a bateriilor în laboratorul săi, la începutul anilor '80, nu credea că descoperirea sa va fi atât de importantă, conform BBC. Profesorul Yoshino recunoaștea că 'e loc de îmbunătățiri'. Începuturile acestor îmbunătățiri ar putea fi bateriile solide.
Serghei Bulgac, seful DIGI
Foto: AGERPRES

Tranzacție în telecom: RCS&RDS va plăti maxim 77 milioane de euro pentru a opera rețelele altor trei operatori locali de comunicații prin cablu

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Economie | Telecom
RCS&RDS a încheiat joi, 28 noiembrie, contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații aparținând altor trei operatori locali de comunicații prin cablu - Digital Cable Systems, AKTA Telecom si ATTP Telecommunications, a anunțat vineri compania. În baza acestor contracte, cu o durată inițială de 3 ani, RCS&RDS ar urma sa furnizeze aproximativ 540.000 de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă și telefonie mobilă, pentru care va plăti maximum 77 milioane de euro.
  • Tranzacția are implicații atât pe piața telecom cât și pe zona media, deoarece acționarii companiilor dețin și posturi TV.
Organizarea noului Minister
Foto: Hotnews

Cum vor arăta Transporturile și Comunicațiile, comasate într-un singur minister: Ministrul va fi ajutat de 5 secretari de stat și de un colegiu consultativ

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Economie | Telecom
Lucian Bode, ministrul PNL al noului minister al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, creat prin comasarea dintre ministerul Transporturilor și cel al Comunicațiilor, va fi ajutat de cinci secretari de stat, dar și de un organism consultativ, numit colegiul ministerului, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea noului minister. Vezi în articol câte posturi vor fi disponibile în noul minister și ce companii va coordona.
Deutsche Telekom logo
Foto: Deutsche Telekom

Deutsche Telekom ar lua în calcul o posibilă fuziune cu Orange - surse Handelsblatt

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 28 Nov 2019 Economie | Telecom
Grupul german Deutsche Telekom ar analiza posibilitatea unei fuziuni cu grupul francez Orange, a scris miercuri ziarul german de business Handelsblatt, citând directori apropiați situației, potrivit Reuters. Un purtător de cuvânt al Orange a declarat că 'nu există idei sau discuții în desfășurare' cu privire la o astfel de inițiativă, în timp de DT nu a dorit să comenteze. Cele două grupuri au operațiuni și în România, unde negocierile privind preluarea Telekom România de către Orange ar fi avansate, potrivit surselor HotNews.ro.
Salut militaresc la sediul Huawei din China
Foto: Hotnews

​VIDEO Salutul milităresc - modul inedit în care ești întâmpinat la intrarea în sediul central al Huawei din China

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 27 Nov 2019 Economie | Telecom
Chinezii de la Huawei se prezintă drept o companie privată, deținută exclusiv de cei aproape 97.000 de angajați, în care fondatorul Ren Zhengfei, fost inginer în armata Chinei, are un pachet de 1,14% din acțiuni. Deși este o companie privată, la intrarea în sediul central al Huawei din Shenzhen, agenții de securitate te salută militărește. Vezi în articol ce explicații dau doi lideri ai gigantului chinez de tehnologie cu privire la această formă de salut.
Procesor 5G de la Huawei
Foto: Hotnews

Washingtonul vrea să înlocuiască echipamentele Huawei și ZTE aflate deja în uz în Statele Unite

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 22 Nov 2019 Economie | Telecom
Administrația Trump a interzis vineri folosirea de fonduri federale pentru achiziționarea de noi echipamente Huawei și ZTE și propune înlocuirea echipamentelor produse de aceste grupuri chinezești și care sunt instalate deja în Statele Unite, relatează AFP.
Catherine Chen, senior vicepresedinte al Huawei, si George Zhang, seful Huawei Romania
Foto: Hotnews
Corespondență din Shenzhen

Catherine Chen, vicepreședinte Huawei: Dacă România vrea să se alinieze la poziția SUA, nu prea avem ce face, dar, totuși, sunt încrezătoare că nu ne va interzice accesul la 5G

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 21 Nov 2019 Economie | Telecom
Vicepreședintele Huawei Catherine Chen își exprimă speranța că România nu se va alinia la poziția SUA în privința interzicerii participării gigantului asiatic la construcția rețelelor 5G, ci va avea abordări bazate pe fapte, teste și evaluări de risc, așa cum, spune ea, propun țări ca Marea Britanie, Franța, Germania, dar și Comisia Europeană. Vezi în articol ce spune aceasta despre Memorandumul 5G semnat de România cu SUA și radiografia operațiunilor Huawei în România.
Sediul Huawei
Foto: AGERPRES

SUA încep să emită licențe unor companii americane pentru continuarea afacerilor cu Huawei

de V.M. HotNews.ro
Joi, 21 Nov 2019 Economie | Telecom
Departamentul de Comerț al SUA a confirmat, miercuri, că a început eliberarea de licențe pentru unele companii americane în vederea furnizării de bunuri nesensibile către compania chineză Huawei Technologie, transmite Reuters, citată de Mediafax.
Telekom- Filme tot anul
Foto: Telekom Romania

[P] La Telekom Romania, iarna aceasta, clienții se pot bucura de Smartphone-uri la 0 euro, televiziune cu 50% reducere șase luni și HBO gratuit un an de zile

de Smile Media
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Telecom
Iarna aceasta, Telekom continuă să raspundă la întrebarea Ce-și doresc românii? cu servicii și oferte în linie cu așteptările clienților în materie de simplitate, digitalizare, calitate și preț. Succesul ofertelor destinate clienților rezidențiali, anunțate în a doua parte a anului (Mobil Nelimitat, Smart WiFi), oferă cadrul perfect pentru continuarea lor și în perioada sărbătorilor de iarnă.
black friday in telecom
Foto: ANCOM

Black Friday 2019 Atenționări în privința reducerilor la ofertele telecom: Patru aspecte pe care ar trebui să le verifice consumatorii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Telecom
Pentru că de Black Friday piața online este inundată de oferte speciale, iar operatorii de comunicații vin cu o gamă largă de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a atenționat joi utilizatorii să se informeze atent înainte de a face orice achiziție, astfel încât să aleagă produsul sau oferta telecom care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Autoritatea a enumerat patru aspecte pe care utilizatorii ar trebui să le verifice, printre care: costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite, dar și intervalul exact în care ar urma să beneficieze de reduceri.
Veniturile si clientii DIGI in trimestrul trei 2019
Foto: Digi Communications

Venituri în creștere pentru DIGI în trimestrul trei din 2019: Avansul a fost încetinit de pierderi de clienți la serviciile TV prin satelit și telefonie fixă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Economie | Telecom
Grupul DIGI, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a raportat venituri de 190 milioane de euro în trimestrul trei din acest an pe piața din România, în creștere cu 7,6% față de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare anunțate joi de companie. Creșterea veniturilor din serviciile de telecomunicații mobile, televiziune prin cablu, internet fix și date a fost contrabalansată de o scădere a veniturilor din serviciile TV prin satelit și telefonie fixă unde compania a pierdut abonați.
Daniel Florea, primarul Sectorului 5
Foto: Facebook

Al treilea mare contract licitat înainte de alegeri în Sectorul 5: Peste 14 milioane de lei pentru tipărirea și expedierea "Scrisorii Primarului" și a altor decizii și somații

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Telecom
Direcția de impozite și taxe locale a Sectorului 5, unde primar este Daniel Florea (PSD) vrea să încheie un acord cadru pe 4 ani pentru tipărirea și expedierea "Scrisorii Primarului", a deciziilor de impunere, înștiințărilor de plată, somații și titluri executorii, contract cu o valoare maximă estimată la peste 14,02 milioane de lei (fără TVA). "Scrisoarea Primarului", un document în care fiecare primar își prezintă realizările din mandat, la care este anexată și decizia de impunere către fiecare contribuabil, va fi printată în 305.000 exemplare pe an, respectiv peste 1,22 milioane de exemplare în 4 ani.
Top portabilitate numere de mobil
Foto: ANCOM

Peste 6,1 milioane de numere de telefon portate în 11 ani: RCS&RDS susține că este lider la numerele de mobil câștigate din rețelele rivalilor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 12 Nov 2019 Economie | Telecom
Peste 6,1 milioane de numere de telefon au fost portate de către români în cei 11 ani de la lansarea acestui serviciu, care îți permite să-ți păstrezi numărul de telefon atunci când alegi să îți schimbi operatorul de telefonie, a anunțat marți arbitrul telecom (ANCOM). În acest an, lider atât pe fix cât și pe mobil a fost RCS&RDS, iar compania controlată de miliardarul orădean Zoltan Teszari a dat un comunicat separat în care susține că în cei 11 ani este lider la portabilitate cu peste 1,93 milioane de numere câștigate din alte rețele.
Murielle Lorilloux, directorul general al Vodafone Romania
Foto: Hotnews

Primele rezultate anunțate de Vodafone, după preluarea UPC: Venituri în scădere cu 0,1% și 11 milioane de clienți, în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2019

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 12 Nov 2019 Economie | Telecom
Vodafone România a anunțat marți primele rezultate financiare după finalizarea procesului de achiziție a UPC România în data de 31 iulie 2019. Astfel, al doilea mare operator mobil a raportat venituri de 232 milioane de euro în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2019, în scădere cu 0,1% în bază organică în comparație cu perioada similară a anului trecut, iar compania spune că rezultatele pentru acest trimestru includ și cifrele raportate de UPC România pentru lunile august și septembrie 2019.
Card de sanatate
Foto: AGERPRES

Licitație IT de peste 32 milioane de lei: CNAS vrea să încheie un acord cadru pe 3 ani pentru buna funcționare a sistemelor IT din sănătate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Economie | Telecom
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vrea să încheie un acord cadru pe 3 ani pentru servicii de administrare, mentenanță, suport tehnic, dezvoltare și help desk aferente sistemelor IT din sănătate: cardul electronic de sănătate (CEAS), rețeta electronică (SIPE) și dosarul electronic (DES), arată un anunț publicat în Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Contractul are o valoare estimată la peste 32 milioane de lei (fără TVA). Vezi în articol mai multe detalii din Caietul de sarcini.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by