TELECOM
Tehnicieni Huawei Romania
Foto: Huawei Romania

Cum îi răspunde Huawei ministrului Virgil Popescu, după ce acesta a spus că nu dorește 5G cu grupul chinez

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Telecom
Huawei România nu dorește să fie implicată în nici o dezbatere cu tentă politică sau de influențe străine, se arată într-un mesaj transmis de către Huawei, în urma unor declarații făcute de Virgil Popescu, ministrul economiei, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a spus că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu Huawei. Vezi ce a mai transmis compania chineză.
Bogdan Chiritoiu
Foto: Consiliul Concurentei

​RCS&RDS a primit acordul Consiliului Concurenței pentru preluarea Akta

de DP HotNews.ro
Luni, 27 Iul 2020 Economie | Telecom
Consilului Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care RCS&RDS / Digi a preluat în luna decembrie a anului trecut grupul AKTA şi un alt jucător afiliat mai mic, pentru aproape 77 mil. euro, scrie Mediafax. “Condiţia suspensivă a aprobării concentrării economice de către Consiliul Concurenţei a fost îndeplinită, decizia de neobiecţiune fiind însă condiţionată de respectarea de către RCS&RDS a angajamentelor asumate şi acceptate de către autoritatea de concurenţă. Angajamentele au fost oferite de RCS&RDS pentru a înlătura anumite îngrijorări concurenţiale ridicate de către Consiliul Concurenţei privind concentrarea şi au, în principal, două dimensiuni,respectiv relaţia RCS&RDS cu clienţii preluaţi potrivit contractelor şi relaţia RCS&RDS cu furnizorii de canale TV”, transmit reprezentanţii RCS&RDS într-un anunţ pe bursă.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO Virgil Popescu: Îmi doresc ca 5G să-l facem cu un partener euro-atlantic, nu cu Huawei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2020 Economie | Telecom
Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, consideră că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu cei chinezi. "Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate", a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunța la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potențiali parteneri euro-atlantici. Întrebat despre posibilitatea ca Nuclearelectrica să participe la procesul de achiziție a Telekom, ministrul a spus că reprezentanții companiei nu au discutat cu el acest lucru.
Raport privind securitatea retelelor 5G in UE
Foto: Comisia Europeana

Securitatea rețelelor 5G în UE: Mai multe țări vor aplica restricții față de producătorii cu grad ridicat de risc la adresa securității naționale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Telecom
Statele membre UE au publicat vineri un raport privind progresele înregistrate în aplicarea setului comun de instrumente de securitate cibernetică a viitoarelor rețele 5G. Măsurile vizând restricționarea participării furnizorilor în funcție de profilul lor de risc sunt deja în vigoare în câteva state membre și se află într-un stadiu avansat de pregătire în multe alte state membre. Vezi în articol ce restricții au decis că vor impune Estonia și Franța.
Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania
Foto: Vodafone Romania

Veniturile Vodafone au scăzut în trimestrul încheiat la 30 iunie 2020, dar compania susține că performanțele sunt bune în ciuda contextului dificil generat de pandemia de COVID-19

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Telecom
Veniturile din servicii ale Vodafone România, al doilea mare operator local de comunicații mobile, au fost în valoare de 189,7 milioane de euro în trimestrul încheiat la 30 iunie 2020, în scădere cu 1,2% față de trimestrul similar din anul anterior, dar compania a precizat vineri că "performanțele sunt bune, în ciuda contextului dificil" generat de pandemia de COVID-19.
Tehnologia 5G
Foto: ANCOM

Semnal de alarmă privind licitația 5G: Ce măsuri urgente ar trebui luate de Guvern pentru ca sutele de milioane de euro să intre la buget în acest an

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 21 Iul 2020 Economie | Telecom
Amânată deja de două ori, licitația pentru spectrul radio în care să fie furnizată noua tehnologie 5G riscă să nu aibă loc în acest an, dacă Guvernul nu va lua rapid măsuri, a atenționat marți Eduard Lovin, vicepreședinte al autorității de reglementare în comunicații. Potrivit acestuia, pentru ca licitația să se desfășoare până la sfârșitul acestui an este obligatoriu ca până cel târziu în luna septembrie să fie adoptate și publicate în Monitorul Oficial atât legislația primară pentru transpunerea Memorandumului 5G încheiat de România cu SUA și măsurile UE de securitate cibernetică, precum și un HG cu prețurile de pornire în licitație și calendarul plăților.
Energie eoliana
Foto: Flickr

Grupul Vodafone vrea ca rețelele sale din Europa să fie alimentate integral cu energie din surse regenerabile până la sfârșitul lunii iulie 2021

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 17 Iul 2020 Economie | Telecom
Rețelele Vodafone din 11 țări din Europa, inclusiv România, vor opera utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie până la finalul lunii iulie 2021, a anunțat vineri grupul. Compania a devansat astfel cu 3 ani acest obiectiv anunțat anterior pentru începutul anului 2025. În România, operatorul a anunțat deja, în februarie 2020, achiziționarea în proporție de 100% de energie verde pentru derularea operațiunilor sale, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie, începând din 2020.
Noi servicii in Ghiseul.ro
Foto: Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei

Un nou serviciu public electronic în Ghișeul.ro: Operatorii de transport pot plăti online certificatele digitale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 16 Iul 2020 Economie | Telecom
Autoritatea pentru Digitalizarea României a anunțat joi, 16 iulie, introducerea unei noi facilități de plata online cu cardul în platforma Ghișeul.ro. Mai exact, operatorii de transport pot plăti online certificatele digitale. Vezi în articol ghidul în 7 pași prin care poți face plata pe internet.
ATM Raiffeisen nefunctional
Foto: Hotnews

Problemele persistă și miercuri în rețeaua Raiffeisen: Nu se pot face retrageri de bani din anumite bancomate, iar unii internauți acuză că nu li s-au returnat încă banii în cont

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Iul 2020 Economie | Telecom
Problemele cu serviciile Raiffeisen continuă și miercuri, 15 iulie, mai mulți cititori HotNews.ro reclamând faptul că nu au putut retrage bani din anumite bancomate ale băncii. La sediul Raiffeisen de pe Calea Victoriei sunt două ATM-uri. Dacă cel din interior mergea, la cel din afara unității nu se puteau retrage bani, fiind afișat mesajul: "This function is temporarily inaccesible". Aceeași situație a fost semnalată de un alt cititor la un sediu Raiffeisen din zona Gării de Nord. În plus, pe pagina de Facebook a băncii, unii internauții reclamă că nu li s-au returnat nici acum sumele blocate.
  • UPDATE (12:50) Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro: "În acest moment, tranzacțiile cu cardurile de debit funcționează normal. A fost o instabilitate (întreruperi de funcționare de scurtă durată) generate de o actualizare a sistemelor informatice, nu este o problemă de funcționalitate a terminalelor (ATM, POS, MFM sau aplicație online)." Vezi în articol ce spune banca despre sumele blocate.
Huawei
Foto: Hotnews

Huawei: Casa Albă salută „un consens internațional în creștere” / Marea Britanie renunță la echipamentele chinezilor

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
​​Casa Albă a salutat marți apariția unui „consens internațional” în ceea ce privește Huawei, după decizia Regatului Unit de a înlocui din rețeaua 5G echipamentele produse de gigantul chinez, potrivit AFP.
Fake News
Foto: Digi 24

Plângeri în creștere la ANCOM, în prima jumătate din acest an: 15% din cele peste 2.400 de reclamații au vizat știri false despre COVID-19

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
Peste 360 de reclamații privind știri false despre pandemia de COVID-19 au fost transmise către autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) în primele șase luni din acest an, în contextul atribuțiilor pe care le-a avut instituția condusă de Sorin Grindeanu pe perioada stării de urgență. Practic, după analiza Grupului de Comunicare Strategică și la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), președintele ANCOM emitea o decizie prin care obliga furnizorii de internet să blocheze site-urile acuzate că ar răspândi dezinformări și fake news despre coronavirus.
Probleme in reteaua Raiffeisen Bank
Foto: Captura Facebook

​Probleme în rețeaua Raiffeisen Bank: Zeci de clienți acuză că li s-au reținut mii de lei de pe carduri / Banca spune că va returna sumele 'în cel mai scurt timp posibil'

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
Zeci de clienți ai Raiffeisen Bank acuză că s-au trezit cu mii de lei blocați pe carduri atunci când au încercat să scoată de la bancomate, iar alții se plâng că nu pot folosi deloc cardurile de câteva zile. "Urma sa plecam în concediu, m-am dus sa scot 4000 de lei de la bancomat, m-am trezit și fără cash și fără bani pe card, nu pot sa alimentez mașina, nu pot să-mi fac cumpărăturile, nu putem pleca nicăieri, banii sunt blocați la ei, și ne asigura în continuare ca "se va rezolva în cel mai scurt timp", reclamă un client pe pagina de Facebook a băncii, la postarea în care banca încearcă să calmeze spiritele.
  • UPDATE (19:30) Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro: "În acest moment tranzacțiile cu carduri funcționeaza normal, dar mai pot apărea întreruperi de scurtă durată, în urma unei actualizări complexe a sistemelor informatice. Toate sumele blocate luni, 13 iulie, sunt în prezent în conturile clienților."
Procesor 5G de la Huawei
Foto: Hotnews

Marea Britanie va exclude Huawei din rețeaua sa 5G

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Telecom
Guvernul britanic a anunțat marți că va exclude gigantul chinez al echipamentelor telecom Huawei din rețeaua sa 5G din cauza unui risc pentru securitatea Regatului, o înăsprire a poziției care ar putea exacerba tensiunile cu Beijingul, scrie AFP.
Sediul central Huawei
Foto: Huawei

Telecom Italia exclude Huawei de la licitația pentru rețeaua 5G din Italia și Brazilia / Chinezii, tot mai departe de piața occidentală

de I.B. HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Telecom
Telecom Italia (TIM) a exclus gigantul chinez Huawei de la o licitație pentru echipamente 5G pentru rețeaua principală pe care se pregătește să o construiască în Italia și Brazilia, au declarat surse din interior pentru Reuters. Această mișcare vine pe fondul rapoartelor că Italia, al cărei guvern era favorabil implicării Huawei în construirea rețelei sale 5G, ar putea deschide calea pentru China de a spiona infrastructura occidentală de telecomunicații.
schimbari la achizitiile publice prin OUG
Foto: Hotnews

Guvernul Orban vrea să modifice legislația achizițiilor publice printr-o Ordonanță de Urgență de peste 40 de pagini: Digitalizarea controlului ex-ante, printre măsuri

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 9 Iul 2020 Economie | Telecom
Invocând riscul pierderii unor fonduri europene de peste 2,1 miliarde de euro, întârzierea unor proiecte de investiții majore și litigiile care întârzie constant graficul de realizare a unor proiecte finanțate din fonduri UE, Guvernul vrea să adopte joi printr-o Ordonanță de urgență de peste 40 de pagini mai multe măsuri de 'flexibilizate a sistemului achizițiilor publice'. Una dintre măsuri este digitalizarea controlului ex ante, care ar reduce timpul alocat verificărilor fără a scădea și calitatea controlului, se arată în proiect. UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat.
internet 5g
Foto: Hotnews

România a transmis către Bruxelles principalele măsuri strategice și tehnice privind securitatea rețelelor 5G în acord cu recomandările la nivelul UE

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Telecom
Guvernul României a transmis miercuri, 8 iulie, către Comisia Europeană raportul privind punerea în aplicare a principalelor măsuri strategice și tehnice în conformitate cu setul de măsuri 5G recomandat la nivelul UE, a declarat pentru HotNews.ro Radu Nicolescu, consilier de stat în domeniul IT, în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Orban. Comisia Europeană a propus în luna martie a anului trecut măsuri pentru securitatea rețelelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor chineze Huawei și ZTE.
Probleme in reteaua Orange
Foto: Orange Romania

UPDATE Orange, amendată cu 500.000 de lei pentru un incident de rețea la nivel național care a lăsat o parte dintre clienți fără semnal de voce și date

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Iul 2020 Economie | Telecom
Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a fost amendat cu 500.000 de lei de către arbitrul telecom (ANCOM) pentru incidentul de rețea cu impact național din luna ianuarie a acestui an, când o parte dintre clienți din mai multe orașe nu au mai putut primi apeluri sau accesa rețeaua de date și voce mobilă pentru mai mult timp, au declarat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. "Peste 1,9 milioane de conexiuni de voce și date au fost afectate", potrivit surselor. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere către Orange și vom reveni cu răspunsurile imediat ce le vom avea.
  • UPDATE ANCOM a anunțat miercuri că a amendat cu 500.000 de lei Orange pentru incidentul din ianuarie 2020, care a durat 405 minute și a afectat peste 1,92 milioane de conexiuni. Vezi detalii în articol.
Sediul RCS&RDS
Foto: RCS & RDS

RCS&RDS a primit dreptul de a aplica, pentru încă 12 luni, suprataxe la comunicațiile în roaming pentru a menține tarifele mici practicate în România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 2 Iul 2020 Economie | Telecom
RCS&RDS va putea să aplice în continuare propriilor clienți, în următoarele 12 luni, anumite suprataxe la comunicațiile în roaming, după ce autoritatea de reglementare în comunicații a decis să-i permită astfel să-și acopere costurile de furnizare a serviciilor de roaming și să mențină tarifele pentru serviciile oferite în Romania, a anunțat compania pe Bursa de Valori București. Autorizarea primita de la ANCOM este valabila timp de cel mult 12 luni începand cu 1 iulie 2020. Vezi în articol ce suprataxe va aplica RCS&RDS în roaming.
Masuri de digitalizare
Foto: Guvernul Romaniei

Planul de relansare economică și digitalizarea serviciilor publice: Guvernul promite să rezolve cu 10 milioane de euro schimbul de date între instituțiile publice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Economie | Telecom
Guvernul PNL promite să rezolve în perioada următoare veșnica problemă a lipsei interoperabilității și a schimbului de date dintre instituțiile publice, care afectează direct firmele și cetățenii. În planul de relansare economică este promisă crearea unui hub de interoperabilitate, proiect IT estimat la 10 milioane euro, prin care Registrul Comerțului spre exemplu, ar putea cere informații direct de la ANAF, ori de la Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Justiției, fără a mai solicita firmelor aceste informații. Vezi în articol ce măsuri de digitalizare și debirocratizare promite PNL și zecile de milioane de euro care ar urma să se cheltuie în această direcție.
Apel 112
Foto: ANCOM

Noi condiții tehnice pentru transmiterea apelurilor la numărul de urgență 112, în consultare publică: Se va introduce interconectarea pe baza tehnologiei IP

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 1 Iul 2020 Economie | Telecom
Condițiile tehnice de interconectare pe baza tehnologiei IP între Sistemul 112, gestionat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, și Telekom România, operatorul care asigură preluarea apelurilor către 112, potrivit reglementărilor în vigoare, au fost miercuri supuse dezbaterii publice de către Arbitrul telecom. În nota de fundamentare se arată că actuala conectare a sistemului 112 cu rețelele publice de telefonie din România se face prin intermediul rețelei publice de telefonie a Telekom România (fostul Romtelecom).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by