TELECOM
Poșta caută pe Facebook noi angajați, la o zi după ce Ministrul Comunicațiilor a anunțat majorări salariale: În București, salariile brute sunt între 2.700 lei și 5.100 lei "Vrei să fii oficiant, casier, factor poștal, mânuitor valori, șofer, agent transport valori, diriginte, agent curier sau muncitor necalificat? Vino alături de noi!", a anunțat marți pe Facebook Poșta Română care are scoase la concurs sute de posturi în țară.  Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au transmis o listă cu 'salarii maxime aproximative, brute, pentru fiecare post scos la concurs în București', salarii care variază între 2700 de lei și 5.100 de lei, plus bonuri de masă. Anunțul vine la o zi după ce Ministrul Comunicațiilor a anunțat majorări salariale în contextul în care concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.
Ministrul Comunicațiilor: Salariile a 13.261 de angajați ai Poștei vor crește, în medie, cu 337 lei, de la 1 noiembrie 2018 / Concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, pentru că nu se prezintă nimeni "Această creștere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaților care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiții atractive pentru cetățenii care își doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poșta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni.", a precizat luni pe Facebook Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor. Compania de stat Poșta Română, cel mai mare operator local de servicii poștale, are peste 24.000 de angajați.
Ce viteze la internet fix și mobil au experimentat românii în prima jumătate din acest an în marile rețele de comunicații Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile, a furnizat cele mai mari viteze de internet fix și în prima jumătate din acest an: viteză medie de download de 276,98 Mbps și 233,04 Mbps - viteză medie de upload, conform testelor făcute de clienții acestui operator pe Netograf, aplicația oficială de măsurare a calității serviciilor de internet. Pe locul secund la viteza medie de download s-a situat UPC, cu 145,89 Mbps, urmat de RCS&RDS, cu o viteză medie de download de 142,5 Mbps, în timp ce la viteza medie de upload RCS&RDS a fost cu mult peste UPC, operator care va fi preluat de Vodafone. Atenție! Cifrele trebuie raportate la numărul de teste făcute de clienți, precum și la acoperirea și tehnologia rețelelor.
Afacerile Orange au crescut cu 3,5% până la 287 milioane euro în trimestrul trei din 2018 Orange România, liderul pieței locale de comunicații mobile, a realizat o cifră de afaceri în valoare de 287 milioane de euro, în trimestrul trei din acest an (perioada iulie-septembrie), în creștere cu 3.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunțat joi compania. La 30 septembrie 2018, operatorul furniza servicii mobile, fixe și TV pentru 10.900.000 de clienți, în creștere cu 1,8% față de perioada similară din 2017.
​AUDIO Varujan Pambuccian, despre cum ar putea investi cabliștii în agricultură și despre impactul Inteligenței Artificale: Contabilul, programatorul, meserii întregi vor dispărea, probabil, în 10 ani "Nu vreau să vorbesc despre impactul Inteligenței Artificiale, care probabil că în 10 ani va încheia meserii întregi: contabilul, programatorul... o grămadă de meserii o să se ducă. India are deja un plan de tranziție de la outsourcingul de programare, adică ce facem și noi în programare, către Inteligența Artificială. Forța de muncă  umană va dispărea complet în 50 de ani în toate domeniile care presupun activități repetitive și bazate pe reguli", a declarat marți Varujan Pambuccian, membru în Comisia IT din Camera Deputaților. Acesta i-a sfătuit pe furnizorii mici de internet și cablu TV să vadă oportunitățile care apar, inclusiv în România, în agricultura de precizie.
Apple și Samsung, amendate în Italia pentru folosirea unor tactici ce duc la încetinirea telefoanelor mai vechi Autoritatea italiană din domeniul concurenței a amendat Apple și Samsung pe motiv că încurajează actualizarea telefoanelor mai vechi la versiuni noi ale sistemului de operare pentru a le încetini și pentru a-i determina pe oameni să-și cumpere modele noi, scrie AFP. Samsung a fost amendată cu 5 milioane euro, iar Apple, cu 10 milioane euro, amenda fiind mai mare la Apple fiindcă nu și-a informat clienții despre caracteristicile bateriei și despre cum pot prelungi viața acesteia.
VIDEO Românii experimentează viteze tot mai mari la internet fix și mobil / Cum a ajuns Orange lider, peste DIGI, la internetul fix în testele de anul trecut Viteza medie de download la internetul fix a fost de 134,03 Mbps în primul semestru din acest  an, în creștere cu 14% față de semestrul doi din 2017, în timp ce viteza medie de upload a crescut cu 3% până la 96,42 Mbps în aceeași perioadă de referință, potrivit unui număr de 142.453 de teste valide făcute de români pe Netograf.ro, aplicația oficială de testare a vitezelor de internet, a precizat marți Florin Dragomir, directorul tehnic al arbitrului telecom (ANCOM).
68 de cazuri de conflicte de interese în achiziții publice, în valoare totală de aproape 111 milioane de euro, prevenite prin sistemul IT al ANI Un număr de 16.256 de proceduri de achiziție publică cu o valoare totală de 72 miliarde lei (aprox. 15,4 miliarde euro) au fost analizate în perioada 20 iunie 2017 – 30 septembrie 2018 de către sistemul informatic PREVENT deținut de Agenția Națională de Integritate (ANI), la un an de la lansarea acestuia. Sistemul a prevenit 68 de cazuri de conflicte de interese în achiziții publice, în valoare totală de 517,64 milioane lei (aprox. 111 milioane euro). În aceste cazuri, ANI a emis avertismente de integritate în vederea eliminării cauzelor care au dus la apariția posibilelor conflicte de interese.
Un deceniu de când românii pot să-și păstreze numărul de telefon atunci când decid să-și schimbe furnizorul: Peste 5,1 milioane de numere au fost portate "La un deceniu de la lansarea serviciului de portabilitate, peste 5,1 milioane de numere de telefon au fost portate, aproape 4,4 milioane dintre acestea fiind numere de telefonie mobilă și peste 700.000 numere de telefonie fixă.”, a declarat luni Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). RCS&RDS este furnizorul cu cele mai multe numere de telefonie mobilă obținute prin portare (1.583.038), fiind urmat de Orange cu 1.006.134 de numere, Vodafone cu 1.003.996 și Telekom România (fostul Cosmote împreunăc cu fostul Romtelecom) cu 797.271 numere.
​VIDEO Situații de râsu'-plânsu' semnalate de cabliști la accesul în rețeaua Netcity după reabilitarea blocurilor: Nu se mai pot face intervenții, totul este în beton! Tuburi de fibră optică îngropate în fațadele blocurilor recent reabilitate sau unele lăsate la întâmplare în grădini! Zeci de astfel de situații au fost filmate recent, în special în Sectorul 2, de președintele asociației Interlan, care reprezintă furnizorii mici de internet și cablu TV din București. "Fațadele reabilitate nu mai permit intervenții, punând deseori operatorii în imposibilitatea de a mai reamplasa cablul care iese din racord pe fațada până la interior și astfel fiind nevoiți să le lase agățate de pomi și stâlpi de iluminat public", susține acesta, subliniind că operatorii mari ca RCS&RDS și Telekom nu s-ar lovi de aceeași problemă, pentru că au propria infrastructură prin care ajung la clienți.Vezi în articol reacțiile Netcity Telecom, RCS&RDS și Telekom.
DOCUMENT Arbitrul telecom desființează strategia Ministerului Comunicațiilor privind tranziția la radioul digital: Va fi afectat grav accesul populației la informație Încetarea oricărei transmisii radio în format analogic în România, în perioada 2025-2027, așa cum propune în prezent Ministerul Comunicațiilor, va afecta grav accesul populației la informație, în condițiile în care sistemele digitale de radiodifuziune pot coexista cu cele analogice din anumite benzi de frecvenţă precum banda FM, care oferă o calitate corespunzătoare a sunetului şi are o adresabilitate mare la nivel naţional, avertizează ANCOM în observațiile transmise la strategia Ministerului Comunicațiilor. Proiectul ar afecta și posturile private de radio, deși nu există la nivel internațional vreo obligație de încetare a emisiei analogice radio, mai spune arbitrul telecom.
Google spune că fabricanții de smartphone-uri vor trebui să plătească pentru a preinstala aplicațiile companiei în Europa Google a oferit gratuit până acum sistemul de operare Android producătorilor de smartphone-uri în Europa, motorul de căutare, browser-ul și Gmail ajungând pe sute de milioane de telefoane. Primul efect al deciziei CE - care a amendat în iulie compania cu 4,3 miliarde euro -  se vede acum, Google anunțând că, în premieră, companiile care vor să pună aplicațiile Google pe telefoane pe care le vând vor trebui să plătească o taxă de licențiere.
​VIDEO Sorin Grindeanu, președintele ANCOM: Frecvențele 5G reprezintă o resursă a statului român așa cum sunt și resursele din Marea Neagră.  Loc este să vină și operatori noi la licitația care va avea loc spre finele anului viitor "Se tot vorbește zilele acestea despre resursele de la Marea Neagră. Și frecvențele 5G reprezintă o resursă a statului român și m-aș bucura ca licitația să fie un succes, la fel cum a fost și licitația 4G.", a declarat luni Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). Întrebat dacă se așteaptă să vină și jucători noi la această licitație, Grindeanu a spus că "pentru oricine vine înseamnă investiții mai mari pentru că trebuie să o ia de la zero, dar nu pot spune că nu m-ar bucura să avem o competiție mai mare. Loc este să vină și operatori noi la licitația pe care o s-o avem spre finalul anului viitor."
Arbitrul telecom continuă consultarea privind accesul la rețeaua subterană de fibră optică Netcity: După tarife, sunt propuse noi condiții tehnice și economice „Alături de tarifele propuse de ANCOM recent, astăzi lansăm în consultare publică condițiile tehnice și economice în care se va realiza accesul la infrastructura Netcity. Prin acest proiect am urmărit ca accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la această infrastructură să se facă în mod transparent şi echitabil pentru a asigura o competiție corectă între operatori la nivelul capitalei. Decizia va avea caracter obligatoriu pentru dezvoltatorul proiectului”, a declarat vineri Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM).
E-Infra, grupul care deține Netcity Telecom, vrea să listeze cel puțin 30% din acțiuni pe Bursa din București Electrogrup Infrastructure (E-Infra), grup care deține Netcity Telecom, a anunțat joi intenția de listare pe Bursa din București. Numărul total de acțiuni disponibile la tranzacționare în urma ofertei va reprezenta cel puțin 30% din capitalul social. Grupul este deținut în prezent de Teofil Mureșan (34%), Simion Mureșan (33%) și Marian Pantazescu (33%), iar împreună, aceștia vor deţine majoritatea acţiunilor companiei, după finalizarea operațiunii de listare. Lansarea ofertei de listare depinde de mai multe condiții, printre care și aprobarea prospectului de către ASF.
UPDATE Poșta a introdus în sfârșit plata cu cardul la ghișeu: POS-urile sunt disponibile deja în 12 unități poștale din București și alte 38 unități din țară "Poșta Româna a implementat deja, începând cu 1 septembrie 2018, într-un număr de 50 de subunităţi poştale (12 în București, iar restul în țară), plata cu cardul pentru o gamă variată de servicii poştale, au precizat joi pentru HotNews.ro oficialii companiei. 'La sfârşitul lunii septembrie 2018 s-a încheiat un alt contract pentru achiziţia serviciilor de plată prin intermediul a încă 950 de POS-uri, astfel încât modalitatea de plată cu card bancar să fie extinsă la nivelul tuturor subunităţilor poştale informatizate, până la sfârsitul anului.'UPDATE (vineri, 12 octombrie, 12:30) Vezi în articol toate oficiile poștale în care se pot face plăți cu cardul în București și localitățile din țară. Poșta a anunțat oficial vineri lansarea acestor servicii.
Telekom a deschis la Brăila al șaselea centru de servicii externalizate de tip call center Sediul de la Brăila este al şaselea centru în care Telekom Romania furnizează servicii de tip call center externalizate, compania operând alte cinci astfel de centre în patru oraşe: trei centre în Bucureşti şi câte unul în Bacău şi Craiova, cu un total de peste 500 de angajaţi, a anunțat astăzi operatorul de comunicații electronice. Noul centru va furniza pentru clienţii companii o gamă largă de servicii de contact center, ce includ vânzări și telemarketing, servicii de back office, customer service şi retenţie clienţi.
Poșta Română anunță un nou serviciu inovativ: Clienții își pot pune propriile imagini pe plicurile de corespondență Poşta Română a lansat marți, cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei, un nou serviciu, MyLetter, prin care clienții pot să-și personalizeze, cu propriile imagini, plicuri de corespondenţă. Comanda și plata se fac online, dar este necesar să comanzi minim 10 plicuri, al căror preț este de 21,8 lei, care vor fi livrate în maxim 3 zile. „După nouă luni de muncă în echipă, pot spune că Poşta Română este pe drumul cel bun în ceea ce priveşte modernizarea şi recredibilizarea celui mai mare operator de servicii poştale din ţara noastră", a precizat ministrul Comunicațiilor, Petru Cojocaru.
EXCLUSIV Ministrul Comunicațiilor anunță primul contract cadru pe patru ani, încheiat între SNR și TVR pentru transmiterea digitală a programelor publice TV: Valoarea contractului este de aproximativ 350 milioane lei Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM), sub coordonarea Ministerului Comunicațiilor, a încheiat un acord cadru pe patru ani cu Societatea Română de Televiziune (SRTv), pentru prestarea serviciilor de preluare, transport și difuzare a programelor publice de televiziune, pe cale terestră în format digital, a anunțat marți Ministerul. Contactat de HotNews.ro, ministrul comunicațiilor, Petru Cojocaru, a declarat că valoarea acordului cadru pentru cei 4 ani este de aproximativ 350 de milioane de lei (inclusiv TVA).
Reacția Netcity Telecom la propunerea reducerii tarifelor de acces la rețeaua subterană de fibră optică din Capitală: Sperăm ca decizia finală să asigure continuarea dezvoltării proiectului, așa cum a fost aprobat de către Consiliul General al Municipiului București Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane de fibră optică din București, a reacționat marți la propunerea arbitrului telecom de reducere a tarifelor pe care le au de plătit furnizorii de internet pentru coborârea cablurilor în rețea. Oficialii firmei își exprimă încrederea că perioada de consultări publice se va încheia cu o Decizie a ANCOM care să asigure continuarea dezvoltării viitoare a proiectului Netcity, asa cum a fost aprobat de catre Consiliul General al Municipiului București și amintesc faptul că investiția în proiectul Netcity este în totalitate privată și se bazează pe tarifele și condițiile de acces la rețea deja reglementate prin Contractul de concesiune de lucrări publice.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version