TELECOM
Comisia IT din Camera Deputa��ilor a respins legea de aprobare a Ordonan��ei l��comiei Comisia IT din Camera Deputa��ilor a dat miercuri raport de respingere atât fa���� de proiectul de lege de aprobare a controversatei 'Ordonan��e a l��comiei' (OUG 114/2018), cât ��i fa���� de proiectul de lege pentru aprobarea Ordonan��ei care a modificat OUG 114, deputa��ii USR ��i ai PNL, ob��inând sprijinul Minorit����ilor ��i al UDMR. UPDATE (16:50) Pavel Popescu, deputat PNL, a precizat pentru HotNews.ro c�� proiectele ar urma s�� fie dezb��tute de Comisia Buget-Finan��e s��pt��mâna viitoare.
Directorul juridic al Huawei: Sanc��iunile impuse de SUA vor afecta miliarde de utilizatori Sanc��iunile SUA care au inclus compania chinez�� Huawei pe ”lista neagr�� a rela��iilor comerciale” constituie 'un precedent periculos' ��i vor afecta miliarde de utilizatori, a declarat Song Liuping, director juridic al Huawei, citat de BBC. 'Prin interzicerea companiilor americane de a face afaceri cu Huawei, Guvernul SUA va afecta direct peste 1.200 de companii americane ��i zeci de mii de locuri de munc�� pe pia��a american��', sus��ine oficialul chinez.
Lege promulgat��: Parlamentul a corectat eroarea legislativ�� prin care neregulile grave din telecom sc��pau pedepsite cu maxim 2.500 de lei Pre��edintele Iohannis a promulgat vineri, 24 mai, legea care corecteaz�� o abera��ie legislativ�� introdus�� anul trecut, prin care operatorii telecom vinova��i de nereguli grave puteau sc��pa cu o amend�� de 2.500 de lei, indiferent de m��rimea sanc��iunii impuse de arbitrul telecom (ANCOM). Vezi în articol ce exemple de amenzi aplicate în 2018 ��i 2017 de ANCOM ar fi devenit inutile dac�� nu s-ar fi corectat aceast�� lege.
Posibila vânzare a Telekom România: Discu��ii de tatonare au avut loc chiar în acest an - surse/Ce spune Ministrul Comunica��iilor "Discu��ii de tatonare privind vânzarea opera��iunilor fixe ��i mobile ale Telekom România au avut loc în acest an, dar nu exist�� la acest moment o decizie, care s�� fi fost comunicat�� autorit����ilor statului român, ac��ionarul minoritar", au declarat vineri pentru HotNews.ro mai multe surse guvernamentale. Grupul elen OTE (controlat de nem��ii de la DT) spune c�� 'nu comenteaz�� pe marginea specula��iilor', în timp ce ministrul Comunica��iilor transmite c�� OTE/DT analizeaz�� înc�� din 2016 investi��iile din diverse pie��e din Europa, inclusiv România, proces care nu ar avea leg��tur�� cu efectele Ordonan��ei l��comiei.
Avertizare CERT-RO: Utilizatorii Huawei din România, viza��i de o fals�� campanie promo��ional�� Utilizatorii de terminale Huawei din România sunt viza��i în prezent de o fals�� campanie promo��ional��, avertizeaz�� joi pe Facebook Centrul Na��ional de R��spuns la Incidente de Securitate Cibernetic�� (CERT-RO). Utilizatorii sunt în��ela��i c�� ar fi fost selecta��i s�� primeasc�� 'un iPhone Xs in valoare de la 5,399 lei' ��i li se cere s��-��i dea date personale.
Huawei î��i preg��te��te propriul sistem de operare, care va fi lansat în China la sfâr��itul anului Huawei, constrâns s�� renun��e la sistemul de operare Android pentru telefoanele sale mobile, lucreaz�� la propriul sistem concurent, care ar putea fi gata în China înainte de sfâr��itul anului, a anun��at joi CNBC, preluat de AFP.
Vodafone România: Suspendarea precomenzilor pentru smartphone-ul 5G al chinezilor de la Huawei este temporar�� ��i doar în Marea Britanie Prima re��ea 5G din România, lansat�� s��pt��mâna trecut�� de Vodafone în Bucure��ti, a fost construit�� cu tehnologia chinezilor de la Huawei, iar vitezele superioare de internet mobil au fost demonstrate în prezen��a ministrului Comunica��iilor, folosind terminalul Huawei Mate 20X (5G). Vodafone a anun��at miercuri c�� a suspendat temporar, în Marea Britanie, precomenzile pentru acest terminal pe fondul incertitudinilor legate de noile modele 5G ale Huawei. Vezi în articol ce spun oficialii Vodafone România despre aceast�� m��sur��.
Marea Britanie: Vodafone suspend�� achizi��iile de telefoane 5G Huawei Operatorul britanic Vodafone a suspendat miercuri cump��rarea de telefoane 5G produse de Huawei, înainte de lansarea re��elei sale bazat�� pe aceast�� nou�� tehnologie ultra-rapid��, în condi��iile în care gigantul chinez al telecomunica��iilor este supus sanc��iunilor americane, scrie AFP.
Huawei este convins�� c�� ����rile europene NU o vor pune pe lista neagr�� cum au f��cut americanii Huawei spune c�� are încredere în statele europene c�� acestea nu vor urma exemplul SUA ��i c�� nu vor pune compania pe lista neagr��, spune un director al companiei, citat de presa italian�� ��i de Reuters. Europa are o dilem�� în ceea ce prive��te Huawei, peste jum��tate dintre contractele companiei pe 5G fiind din Europa. Oficialii americani au spus în repetate rânduri c�� statele europene ar trebui s�� exclud�� Huawei din viitoarele re��ele 5G, dar companiile telecom spun c�� echipamentele altor furnizori sunt mai scumpe ��i nu sunt atât de performante.
SUA ne subestimeaz��, spune fondatorul Huawei, care mul��ume��te companiilor americane care ”au contribuit mult la dezvoltarea Huawei” În complicatul context al r��zboului comercial americano-chinez, fondatorul Huawei spune c�� efectele asupra companiei nu vor fi atât de putenice, fiindc�� Statele Unite subestimeaz�� Huawei. Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, spune c�� multe companii americane au ajutat grupul chinez s�� se dezvolte ��i este convins c�� aceste companii au încercat s�� conving�� autorit����ile s�� le lase s�� colaboreze în continuare cu Huawei.
Sfâr��itul Android pe Huawei ar putea bulversa pia��a mondial�� de smartphone / Ce scenarii se contureaz�� pentru gigantul asiatic dup�� decizia Google Sfâr��itul actualiz��rilor Android pe aparatele smartphone ale produc��torului chinez Huawei poate complica rapid via��a utilizatorilor acestor aparate ��i ar putea redesena, practic, pia��a aplica��iilor mobile, scrie AFP.
Românii au cump��rat mai multe abonamente TV ��i au vorbit mai pu��in la telefon în 2018 Num��rul de abona��i la servicii TV a continuat s�� creasc�� anul trecut, ajungându-se la 7,64 de milioane de abonamente, în cre��tere cu 3% fa���� de anul anterior, arat�� datele publicate miercuri de arbitrul telecom (ANCOM). În aceea��i perioad�� de referin����, erau 22,7 milioane de utilizatori activi de telefonie mobil��, în cre��tere u��oar�� de 1%, dar traficul total de voce în re��elele mobile a sc��zut u��or (-1%), pân�� la 68 de miliarde minute. Vezi în articol ce cote de pia���� au principalii furnizori de televiziune ��i telefonie fix�� ��i mobil�� din România.
SONDAJ Prima re��ea 5G din România folose��te tehnologie Huawei. E ok? Vodafone a devenit, miercuri, prima companie care î��i lanseaz�� re��eaua 5G în România. Pentru aceasta, asemenea altor operatori, Vodafone folose��te sta��ii ��i terminale Huawei, companie chinez�� acuzat�� de spionaj în SUA. Recent, Bruxelles-ul a propus m��suri pentru securitatea re��elelor 5G în UE, pe fondul temerilor privind riscurile de securitate ale tehnologiilor Huawei ��i ZTE.Sondaj HotNews.ro: Prima re��ea 5G din România folose��te tehnologie Huawei. E ok?
Vodafone, atac în instan���� împotriva ANPC dup�� ce a fost amendat�� ��i i s-a interzis s�� creasc�� pre��urile abonamentelor Vodafone a f��cut luni, 13 mai, o plângere contraven��ional�� împotriva Autorit����ii na��ionale pentru protec��ia consumatorilor (ANPC) care i-a aplicat luna trecut�� o amend�� de 70.000 de lei pentru practici comerciale incorecte fa���� de consumatori, în scopul major��rii pre��urilor abonamentelor. Mai mult, la începutul acestei luni, pre��edintele ANPC a dispus prin ordin ca operatorul s�� nu efectueze anun��ata cre��tere a pre��urilor începând din 6 mai, decizie executorie pân�� la solu��ionarea definitiv�� în instan����.
���VIDEO Vodafone ��i-a lansat re��eaua 5G în România, folosind sta��ii ��i terminale ale chinezilor de la Huawei Vodafone a anun��at miercuri lansarea în premier�� a re��elei 5G în Bucure��ti, în prezen��a ministrului Comunica��iilor, Alexandru Petrescu. Oficialii companiei au prezentat un test folosind un smartphone 5G al chinezilor de la Huawei, demonstrând cum utilizatorii pot avea acces la viteze de internet mobil de 955 Mbps pentru download ��i 52,6 Mbps de upload. Vezi în articol ce spune Ministrul Comunica��iilor despre temerile la nivel european privind riscurile folosirii tehnologiei Huawei.
Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: Prin achizi��ia UPC vom lansa un portofoliu competitiv de servicii mobile ��i fixe Veniturile Vodafone în România au ajuns la 715,3 milioane de euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2019, în sc��dere 1,1% din cauza impactului negativ al reducerii tarifelor de interconectare la apelurile de voce mobil��, a anun��at mar��i compania. Al doilea mare operator local de comunica��ii mobile anun���� c�� prin achizi��ia UPC, în urma acordului a��teptat din partea Comisiei Europene, va lansa un portofoliu complet ��i competitiv de servicii mobile ��i fixe pe pia��a local�� de comunica��ii. Vezi în articol cum a evoluat num��rul de clien��i.
Un nou secretar de stat la Comunica��ii: Daniel Savu, un fost ofi��er SRI, senator PSD de Prahova ��i apropiat al lui Sebastian Ghi���� Guvernul D��ncil�� a decis luni numirea lui Daniel Savu în func��ia de secretar de stat în Ministerul Comunica��iilor, în locul Manuelei-Catrina, arat�� o decizie publicat�� mar��i în Monitorul Oficial. Daniel Savu, fost ofi��er SRI pân�� în 1999 când a intrat în PSD, a fost sentator de Prahova, membru al Comisiei de control a SRI ��i un apropiat al lui Sebastian Ghi����, potrivit Rise Project. ��i-a dat demisia din PSD în 2016, dar anul trecut a reintrat în partid, nu în Prahova, ci la Organiza��ia PSD Sector 4.
Folosirea internetului în România: Decalajul dintre urban ��i rural a continuat s�� scad�� anul trecut, iar consumul de internet mobil s-a dublat Decalajul dintre urban ��i rural în privin��a num��rului de conexiuni de internet fix a continuat s�� scad�� anul trecut ��i 40% din totalul conexiunilor din mediul rural permiteau viteze de peste 100 Mbps, arat�� datele publicate luni de arbitrul telecom (ANCOM). Prin internet fix a fost efectuat în 2018 un trafic de 25 GB/lun��/locuitor, în cre��tere cu 15% fa���� de anul precedent, în timp ce traficul mediu de internet mobil s-a dublat pentru al doilea an consecutiv ajungând la 2,6 GB/lun��/locuitor, a anun��at autoritatea.
���VIDEO Pia��a unic�� digital��: Apelurile din România c��tre alte ����ri din UE vor fi mai ieftine, începând din 15 mai 2019 Tarifele percepute pentru apelurile pe care le efectueaz�� utilizatorii europeni atunci când sun�� din ����rile lor de origine în alte ����ri UE (apeluri interna��ionale) vor fi limitate începând cu data de 15 mai, a anun��at luni Comisia European��. Dup�� eliminarea tarifelor de roaming în 2017, Executivul european introduce acum plafoane tarifare ��i la apelurile interna��ionale pentru a proteja consumatorii împotriva ��ocurilor unor facturi exorbitante atunci când efectueaz�� un apel în Europa. Vezi în articol care vor fi noile tarife interna��ionale maxime în UE.
Orange cere în instan���� anularea amenzii de 14 milioane de euro de la Consiliul Concuren��ei Orange a deschis joi, 9 mai, dou�� procese în instan���� prin care cere suspendarea ��i anularea amenzii de 14 milioane de euro impuse anul trecut de Consiliul Concuren��ei pentru abuz de pozi��ie dominant��. Autoritatea sus��ine c�� Orange ar fi limitat mai mul��i ani accesul unei companii în propria re��ea, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale c��tre/de c��tre clien��ii s��i, în timp ce Orange afirm�� c�� tot ce a f��cut a fost s�� stopeze practici comerciale în��el��toare ale respectivului furnizor de servicii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version