TELECOM
​Ultima barieră în calea tranzacției Orange-Telekom Fix: OTE a anunțat cât va plăti pe 30% din fostul Cosmote / Ce urmează pentru clienți Grupul elen OTE a anunțat cât estimează că va plăti pe cele 30% de acțiuni deținute de Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) la Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote), ultima barieră în calea achiziției operațiunilor fixe ale Telekom de către Orange. Comisia Europeană a aprobat această tranzacție cu o condiție: Orange să cedeze controlul asupra participației de 30% în fostul Cosmote, pe care ar ajunge să o dețină în urma tranzacției și care ar afecta concurența. Vezi în articol prețul anunțat de OTE pentru pachetul de 30% din Cosmote și urmările acestei tranzacții.
​VIDEO Controversa Gen versus Sex în cartea electronică de identitate: MAI dă înapoi și spune că s-ar putea reveni la termenul Sex / Cum arată aceste documente în singurele două țări UE care au implementat cerințele europene România ar putea reveni la termenul SEX în locul celui de GEN inscripționat acum pe noile cărți electronice de identitate, la finalul celor 6 luni de teste începute la Cluj-Napoca, a precizat miercuri seara Cătălin Giulescu, directorul general al Evidenței Populației din cadrul MAI. Mai mult, acesta a spus că actul care reglementează forma și conținutul cărții electronice de identitate conține doar două forme pentru Gen: F pentru feminin sau M pentru masculin. Acest lucru este însă contrar Regulamentului UE care spune că ar trebui să fie utilizat și termenul X, o opțiune neutră de gen.
​"Gen" versus "Sex" pe cartea electronică de identitate: Deputați PNL și AUR critică măsura/ Ce spune Regulamentul UE Noua carte electronică de identitate, care va înlocui treptat actualul buletin, până în 2 august 2031, înlocuiește termenul "sex" cu cel de "gen", o măsură considerată de unii deputați PNL și AUR drept "o gravă eroare" sau "încă un pas în reeducarea populației". Ministerul de Interne a transmis ca va aduce clarificări pe această temă joi, într-o conferință de presă. Noul buletin electronic, lansat în teste la Cluj-Napoca, transpune un Regulament UE, care vizează armonizarea cărților electronice de identitate în Uniunea Europeană. Vezi în articol ce spune Regulamentul UE pe acest subiect și polemica 'gen versus sex' pe noile cărți de identitate în alte țări UE.
VIDEO Cum arată noul buletin electronic: Ce trebuie să știe cei care optează pentru noua carte electronică de identitate și cât costă Cartea electronică de identitate va începe să fie emisă de luni, 2 august, în premieră la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot, primele informații fiind oferite într-o conferință susținută de ministrul MAI, Lucian Bode, și primarul Emil Boc. Prima solicitare va fi preluată începând cu ora 13:00 și va putea fi obținută în minim 10 zile. Costul noului document este de 14 euro, în condițiile în care media UE este de 41 de euro, și se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate.
EXCLUSIV Ce urmează în tranzacția Orange-Telekom Fix: Migrarea clienților, fuziunea juridică între cele două companii, cu statul având 20% din noul Orange - Surse Orange are undă verde de la Bruxelles pentru achiziția a 54% din Telekom România Fix, în condițiile în care grupul elen OTE a anunțat că va cumpăra cei 30% din fostul Cosmote, singura barieră în calea tranzacției. Ce va urma? "Migrarea clienților, integrarea operațională și comercială și fuziunea juridică dintre cele două companii, fuziune ce va fi guvernată de acordul strategic semnat anul trecut între statul român și Orange, statul român urmând să dețină 20% din noul Orange", au precizat vineri pentru HotNews.ro surse guvernamentale.
Liudmila Climoc, CEO-ul Orange România, despre aprobarea achiziției Telekom: Un pas înainte în strategia de a fi prima alegere în piața serviciilor convergente fix-mobile "Un obiectiv major pentru noi este să devenim prima alegere în piața serviciilor convergente din România. Un pas înainte în această strategie este reprezentat de aprobarea condiționată a Comisiei Europene pentru tranzacția prin care Orange a semnat pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications.” a declarat joi Liudmila Climoc, CEO Orange România la prezentarea rezultatelor financiare din trimestrul doi din acest an.
Dispare și ultima piedică în achiziția Telekom România de către Orange: OTE a anunțat că vrea să cumpere pachetul de 30% din fostul Cosmote Comisia Europeană a aprobat miercuri achiziția de către Orange a 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) cu o condiție: Orange să cedeze controlul asupra participației de 30% în fostul Cosmote, pe care ar ajunge să o dețină în urma tranzacției și care ar afecta concurența. Pentru a îndepărta această îngrijorare, Orange s-a angajat să vândă către OTE această participație. Grupul elen a anunțat că vrea să cumpere și acest pachet de acțiuni. Vezi în articol când ar urma să se finalizeze tranzacția Orange-Telekom România.
​EXCLUSIV Evidența Populației: Cartea electronică de identitate va fi emisă, din 2 august, într-un număr limitat / Câte exemplare sunt estimate pentru acest an Cartea electronică de identitate va fi emisă din data de 2 august, conform obligațiilor europene, dar într-un număr limitat, în cadrul unui proiect pilot de 6 luni, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Direcției pentru Evidența populației (DEPABD) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 de cărți electronice de identitate. Vezi în articol detalii despre cum vor fi produse și eliberate primele cărți electronice de identitate.
UPDATE Comisia Europeană aprobă achiziţionarea Telekom Romania de către Orange, cu anumite condiții: Orange trebuie să cedeze controlul asupra celor 30% din fostul Cosmote Comisia Europeană a aprobat miercuri achiziția propusă a Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) de către Orange, sub rezerva îndeplinirii unor condiții. Mai exact, Orange ar trebui să cesioneze participația minoritară de 30% din fostul Cosmote, pe care ar ajunge să o dețină împreună cu statul român, în urma tranzacției. Vezi în articol și reacția Orange România.
Noua carte electronică de identitate ar putea întârzia: Imprimeria abia face o primă licitație, deși noul act ar trebui emis în mai puțin de o săptămână România este obligată să emită cartea electronică de identitate începând cu 2 august 2021, conform reglementărilor UE, dar la mai puțin de o săptămână până atunci Imprimeria Națională, instituția care ar trebui să producă noile documente, abia a lansat o primă licitație pentru materialele necesare. Instituția vrea să cumpere acum opt milioane de elemente de securitate pentru cardurile de identitate și mai pregătește o altă licitație pentru asigurarea dotării la nivel național a infrastructurii de preluare a datelor pentru noua carte de identitate. Vezi în articol detalii despre primele achiziții pentru cartea electronică de identitate.
Poșta: Toate trimiterile extracomunitare cu valoare sub 150 de euro, cu TVA plătit la sursă, se pot ridica doar din oficiile cu asistență vamală Poșta a anunțat marți că toate trimiterile cu valoare sub 150 de euro, sosite în regim IOSS (cu TVA plătit la sursă), vor fi îndrumate către oficiile cu asistență vamală. În subunitățile poștale respective, destinatarii își pot efectua singuri declarația vamală sau pot apela la un reprezentant vamal local. Doar trimiterile care vor obține liber de vamă din partea autorității vamale, la nivelul oficiilor poștale cu asistență vamală, vor fi eliberate clienților. Vezi în articol cât va dura situația.
GRAFICE Câți români și-au descărcat certificate digitale COVID în aproape o lună de la lansare Peste 1,2 milioane de români și-au descărcat certificate digitale COVID la aproape o lună de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro, arată datele publicate luni, 26 iulie, de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Peste 96% dintre aceștia au generat certificate care atestă că s-au vaccinat. Durata medie de generare a unui certificat este de câteva secunde, arată datele STS.
Apelurile abuzive la 112: Amenzile date de Poliție, în creștere / Bărbatul din Olt care a sunat de peste 22.000 de ori în doar șase luni nu a fost încă identificat Poliția a aplicat 17.013 amenzi pentru apeluri abuzive la numărul unic de urgență 112 în primele șase luni din acest an, valoarea sancțiunilor depășind 18,5 milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului trecut, arată datele transmise, vineri, la solicitarea HotNews.ro. "Cu privire la bărbatul din Olt, care a apelat de peste 22.000 de ori la 112, se efectuează verificări pentru identificarea acestuia, întrucât nu-și prezenta datele personale, iar toate apelurile erau efectuate de pe două cartele SIM Prepay', spune Inspectoratul General al Poliției.
Cum răspunde China la acuzațiile SUA și UE că ar fi inițiat atacuri cibernetice: Noi suntem de fapt o victimă majoră și principalale atacuri vin din state membre NATO China a respins marți acuzațiile NATO și ale UE că ar fi în spatele atacurilor cibernetice care au afectat zeci de mii de companii și serverele Microsoft Exchange, purtătorul de cuvânt al Misiunii Chinei în UE catalogând aceste afirmații drept "speculații și acuzații nefondate". Mai mult, China susține că ea ar fi, de fapt, o victimă majoră a atacurilor cibernetice, cu peste 5,3 milioane de conexiuni afectate anul trecut, principalele atacuri provenind de la servere găzduite de trei țări membre NATO.
Adulții sună abuziv la 112, mai mult decât copiii: Un adult din Olt a sunat de peste 22.000 de ori la 112 în doar 6 luni - atenționează STS Un adult din Olt a sunat abuziv la 112 de 22.456 de ori în doar șase luni, folosind două cartele SIM prepay, a anunțat vineri Serviciul de telecomunicații Speciale (STS). Apelurile efectuate de acesta au reprezintat peste 20% din numărul total al apelurilor din județ, spune STS, care subliniază că "este îngrijorător faptul că sunt de zece ori mai mulți adulți care sună abuziv la 112 decât copii." Vezi în articol câte apeluri abuzive au fost făcute la 112 în prima jumptate din acest an și ce amenzi pot fi aplicate.
Telenovela schimbării șefului SNR continuă: Liberalul Dragoș Preda a fost instalat până la urmă, fără concurs, la conducerea companiei Liberalul Dragoș Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, a fost numit până la urmă, fără concurs, în data de 7 iulie, în funcția de director general al Societății Naționale de Radiocomunicații, în locul lui Eugen Brad, un inginer cu peste 20 de ani experiență în această companie aflată pe profit în ultimii 4 ani. Preda fusese numit în 20 mai în această funcție, dar ulterior, în 2 iunie, membrii Consiliului de Administrație au anulat decizia de teamă să nu li se impute daune de 80.000 de euro la care ar fi avut dreptul Eugen Brad.
Tranzacția Orange-Telekom ar putea afecta concurența: Orange ar ajunge să controleze, post-tranzacție, 30% din Telekom Mobile - vicepreședinte ANCOM Tranzacția prin care Orange va prelua va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) prezintă 'un element care nu poate fi neglijat de Comisia Europeană - eventualitatea în care Orange ar putea ajunge să controleze, post- tranzacție, 30% din Telekom Mobile (n.a fostul Cosmote)', a atenționat joi Eduard Lovin, vicepreședintele autorității de reglementare în comunicații (ANCOM). 'Astfel ar fi un impact asupra concurenței, și trebuie lămurit în ce măsură ar fi necesară o intervenție și sub ce formă.', a spus oficialul ANCOM.
Adio sutelor de milioane de euro din 5G la bugetul de stat în 2021: Doar 73 milioane de euro ar mai putea fi atrase anul acesta din vânzarea unor frecvențe, restul în 2022 Este imposibil ca statul să mai atragă în acest an cele peste 500 milioane de euro din vânzarea licențelor 5G, din cauza întârzierii transpunerii în legislația națională a Codului european al Comunicațiilor, o condiție esențială pentru organizarea licitației. Totuși, pentru a impulsiona dezvoltarea 5G, arbitrul telecom a anunțat joi că va organiza o licitație mai mică, în acest an, pentru alocarea pe termen scurt a unor frecvențe disponibile din licitații anterioare, din care speră să atragă 73 milioane de euro. Vezi în articol câte sute de milioane de euro ar putea fi atrase din licitația 5G de anul viitor.
​Tranzacția Orange-Telekom România: Comisia Europeană a prelungit termenul pentru luarea unei decizii Comisia Europeană a prelungit cu aproape două săptămâni, până pe 28 iulie, termenul pentru luarea unei decizii în cazul tranzacției prin care Orange va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Dacă tranzacția este aprobată, românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar deveni clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu abonații UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.
Totul despre certificatul digital COVID, valabil de joi: Cum îl descarci online, la ce să fii atent pentru a nu avea probleme și ce faci dacă nu-l obții la timp Românii care și-au programat concedii în afara țării vor putea descărca online, de la 1 iulie, pe platforma https://certificat-covid.gov.ro, certificatul digital COVID. Ar trebui să poată fi descărcat ușor, dar pot apărea probleme în platforma STS, așa că este bine să faci din timp asta. Dacă nu reușești și ai concediul planificat în aceste zile, poți prezenta în continuare, la vamă, în funcție de cerințele fiecărei țări, adeverința de vaccinare, dovada trecerii recente prin boală sau un test negativ, aceste dovezi urmând să fie valabile încă 6 săptămâni ca alternativă la certificat.Platforma de unde se poate descărca certificatul digital COVID a fost lansată

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by