TELECOM
Echipamentele chinezilor de la Huawei și licitația 5G din România: Ministerul Comunicațiilor a lansat un proces de consultare interinstituțională Ministerul Comunicațiilor a lansat un proces de consultare interinstituțională în vederea reunirii tuturor informaţiilor relevante de care dispun autorităţile statului român pe subiectul Huawei, se arată într-un răspuns al Ministerului la solicitarea HotNews.ro de a preciza care este poziția României cu privire la folosirea echipamentelor Huawei în contextul îngrijorărilor internaționale, dar și a licitației 5G care va avea loc anul viitor.Vezi în articol integral precizările Ministerului Comunicațiilor la întrebările HotNews.ro.
Industria de telecomunicații, despre taxele anunțate de Eugen Teodorovici : Contravin cadrului legislativ european și național / S-ar putea ajunge la un nivel de taxare excesiv și blocant Industria de telecomunicații cere guvernului să renunțe la taxarea suplimentară a sectorului, apreciind că „măsurile contravin cadrului legislativ european și național” și s-ar putea ajunge la un nivel de taxare „excesiv și blocant pentru dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice”.
Vodafone, despre ordonanța de la Finanțe: Clienții vor fi nevoiți să suporte prin preț, atât noile taxe, cât și creșterea celor existente Măsurile propuse prin Ordonanța de Urgența care vizează modificarea cadrului de reglementare a comunicațiilor electronice afectează iremediabil nu doar dezvoltarea economiei digitale, dar și interesele utilizatorilor finali, spun reprezentanții companiei Vodafone. Potrivit acestora, clienții vor fi nevoiți să suporte în prețul serviciilor achiziționate, atât noile taxe introduse, cat și creșterea celor existente.
​Miza creșterii la 3% a taxei către ANCOM: Peste 100 milioane de euro pe an. Arbitrul telecom nu a mai aplicat această taxă în ultimii 10 ani, pentru că are deja în conturi peste un miliard de lei "În energie și comunicații se majorează taxele aferente ANRE si ANCOM la 3%", a spus marți ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, iar proiectul de Ordonanță de Urgență publicat la scurt timp arată că este vorba de tariful de monitorizare anual. Problema este că acest tarif, stabilit în lege la 0,4% din cifra de afaceri, nu a mai fost aplicat de 10 ani. Motivul? Tariful se aplică numai dacă ANCOM nu-și acoperă cheltuielile administrative cu veniturile din celelalte surse de finanțare, ori autoritatea a fost mereu pe excedent și are acum în conturi peste 1 miliard de lei.Notă: Proiectul de OUG mai prevede și dublarea valorii amenzilor de la 5% până la 10% din cifra de afaceri.
Afacerea emiterii permiselor de conducere: România plătește de peste 10 ani, fără licitație, zeci de milioane de dolari unei firme canadiene, care deține un astfel de sistem / Contractul din acest an depășește 26 milioane de dolari Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucuresti (RAPPS) a atribuit, fără licitație, în luna mai din acest an, un contract de peste 26,2 milioane de dolari către firma canadiană Canadian Bank Note Company, pentru furnizarea a 1,68 milioane permise de conducere, 2,5 milioane certificate de înmatriculare și un milion de autorizații provizorii de circulație solicitate de MAI, plus aplicații și echipamente. Plata documentelor către furnizorul canadian, care deține dreptul de autor/copyright asupra unui astfel de sistem, se efectuează lunar în baza emiterilor de documente.Vezi în articol câte contracte au fost încheiate în ultimii ani de RAPPS cu această firmă. Datele din SEAP arată că există un contract vechi din anul 1994.
Huawei, Orange și Telekom se luptă pe mega-contractul de peste 165 milioane de lei pentru internet wireless în 4.500 de școli Trei oferte au fost depuse în cadrul mega-licitației de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în 4.500 de școli, arată datele din Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Huawei Technologies (ca unic ofertant), Orange România (având ca subcontractanți pe Datanet Systems, Cronus eBusiness și Felix Telecom) și Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote, având ca subcontractanți pe Nova Tech Integrated Solutions, Intech Solutions și Croatian Telekom - terț susținător) au depus oferte pentru câștigarea acestui contract.Vezi în articol cine sunt firmele care se luptă pe acest contract.
Veniturile pieței de comunicații electronice au scăzut cu 5% până la 1,7 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an Veniturile pieței de comunicații electronice s-au situat la aproximativ 1,7 miliarde de euro în primul semestru din acest an, în scadere cu 5% față de semestrul doi din 2017, arată datele publicate vineri de arbitrul telecom (ANCOM). În aceeași perioadă de referință, veniturile generate de furnizarea serviciilor de internet fix și mobil au crescut cu 3% și au ajuns să reprezinte 31% din totalul veniturilor pieței.
Sorin Grindeanu, despre eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova: Avem acord pe date, singura problemă este pe voce Problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova nu este la noi, a declarat joi Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). În privința datelor s-a ajuns la un acord între operatorii ambelor țări. Singura problemă este pe voce pentru că tarifele de terminare în Moldova sunt de vreo 20 de ori mai mari decât în România.", a declarat azi Sorin Grindeanu.
Salariul lui Sorin Grindeanu la ANCOM va crește la peste 35.000 de lei, începând din ianuarie 2019 Salariul lui Sorin Grindeanu în funcția de președinte al autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) va crește la peste 35.000 de lei, începând din luna ianuarie 2019, după ce președintele Iohannis a promulgat luna trecută legea care modifică procedura de numire şi de demitere a conducerii acestei autorități. Salariile tuturor angajaților ANCOM vor crește anul viitor, conform bugetului de venituri și cheltuieli transmis în Parlament, a spus joi fostul premier. Autoritatea avea în conturi peste 1 miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani.Vezi în articol de ce a respins Ministerul Justiției planul ANCOM de a finanța cu 500 milioane de lei proiecte care să dezvolte comunicațiile electronice din țară
Vodafone, investigată de Comisia Europeană pentru propunerea de achiziție a operațiunilor Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria și România Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată asupra implicațiilor achiziționării de către Vodafone a operațiunilor Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria și România, a anunțat marți Executivul European. În România, tranzacția vizează preluarea de către Vodafone a UPC România, al doilea mare operator local de comunicații prin cablu. Bruxelles-ul vrea să se asigure că această tranzacție nu va conduce la creșterea prețurilor și la reducerea posibilităților de alegere pentru consumatori.
Japonia va opri achizițiile de echipamente telecom de la Huawei și ZTE - surse Japonia va interzice agențiilor guvernamentale să cumpere echipamente telecom de la companiile chineze ZTE și Huawei, scrie Reuters care citează presa niponă. SUA, Australia și Noua Zeelandă se numără printre țările care nu mai cumpără de la aceste companii chineze care ar putea pune în pericol siguranța națională.
Furie în China, după arestarea fiicei fondatorului Huawei. Presa acuză SUA de ”atitudine mizerabilă și golănească” Presa chineză a condamnat arestarea în Canada a fiicei fondatorului companiei Huawei, denunțând o atitudine mizerabilă și intenția de a pune bețe în roate companiei telecom pentru a-i stopa ascensiunea, scrie AFP. China a cerut eliberarea cât mai rapidă a directoarei financiare Meng Wanzhou, iar premierul canadian Justin Trudeau a spus că guvernul său nu are nicio implicare în arestare.
Tot mai mulți români din mediul rural au acces la internet fix: 1,5 milioane de conexiuni, în creștere pentru al doilea semestru consecutiv Decalajul dintre urban și rural în privința accesului la internet fix continuă să se reducă: numărul de conexiuni de internet fix din mediul rural a depășit 1,5 milioane conexiuni în prima jumătate a acestui an, înregistrând un ritm de creștere de 8% pentru al doilea semestru consecutiv, a anunțat miercuri arbitrul telecom (ANCOM). Circa o treime dintre conexiunile din rural permit viteze de peste 100 Mbps, în creștere cu 32% în prima jumătate a anului 2018, precizează autoritatea. În total erau 4,9 milioane de conexiuni la internet fix în România la jumătatea acestui an, în creștere semestrială cu 3,6%.
ANCOM a cheltuit 1 milion de lei, în Dubai, pentru a promova candidatura României la Consiliul ITU. Printre acțiuni: o masă tradițională pentru 1.000 de persoane 25 de persoane au promovat anul acesta, timp de trei săptămâni, în Dubai, candidatura României la Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, cel mai important for internațional care reglementează acest domeniu. România a obținut un loc foarte bun, dar și costurile au fost pe măsură: peste 1,03 milioane de lei. O masă tradițională pentru 1.000 de persoane, un program cultural artistic cu specific românesc, materiale promoționale tipărite și cadouri au fost cheltuieli fixate anterior prin HG și decontate din bugetul arbitrului telecom (ANCOM), condus de Sorin Grindeanu.Vezi în articol cum explică ANCOM toate aceste cheltuieli și rezultatele obținute.
Românii își vor putea porta numărul de telefon fix dintr-un judeţ în altul Utilizatorii de telefonie fixă care se vor muta dintr-un județ în altul vor putea să își păstreze numărul de telefon fix, inclusiv în situația în care se vor porta la un alt furnizor de telefonie, a anunțat azi arbitrul telecom (ANCOM). Autoritatea a adoptat o decizie care permite ca numerele geografice fixe de telefon să poată fi folosite şi în afara ariei geografice în care au fost alocate. Decizia adoptată astăzi nu va conduce la modificarea numerelor de telefon sau la apariţia altei categorii de numerotaţie.
[P] ​Telekom Romania: Ofertă ca-n filme pentru 5-5-5 motive de a fi alături de cei dragi, în cel mai simplu mod Finalul de an te face șef peste cinematograful tău personal. Simplu și pe bune, Telekom Romania îți aduce Oferta ca în filme: 6 luni Netflix cadou ca să te poți bucura alături de cei dragi și pe pofta dorinței tale de cel mai tare conținut cinematografic pe care îl poți avea oricând și oriunde. Tot ce trebuie să faci este să prinzi oferta simplificată 5-5-5 euro pentru fiecare serviciu, croită pe măsura nevoii tale de a comunica simplu și nelimitat cu cei dragi ca să te bucuri iarna aceasta de cea mai bună ofertă, ca în filme.
Sunt ilegale, pot afecta comunicațiile, iar tu riști să iei amendă: Aproape 700 de telefoane wireless fără marcaj CE au fost descoperite în 2018 Aproape 700 de telefoane wireless de tip DECT 6.0 care afectează funcționarea serviciilor de comunicații electronice, în special a celor de telefonie mobilă, au fost descoperite și scoase din uz în acest an, a anunțat miercuri arbitrul telecom. "Dacă în anul 2016, de exemplu, am identificat în jur de 150 de astfel de telefoane fixe wireless, numărul acestora s-a triplat în 2017, iar în acest an a ajuns la aproape 700", a declarat miercuri Cristin Popa, director executiv al Arbitrului telecom (ANCOM).
Prima televiziune 4K din România va începe să emită sâmbătă, 24 noiembrie. Ce abonați pot recepționa noul conținut TV Prima televiziune 4K din România va începe să emită sâmbătă, 24 noiembrie, unele meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare la calitate 4K, a anunțat vineri RCS&RDS. Pentru moment, Digi 4K, prima televiziune din țară care emite Ultra HD, va fi disponibilă pentru abonații Digi TV (cablu digital), din marile orașe și, treptat, difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală. Pentru a viziona corect și la calitatea 4K programele televiziunii, abonații trebuie să dețină un televizor cu rezoluție Ultra HD.
UPDATE Vodafone, primul operator care anunță că va permite clienților comunicații gratuite cu Republica Moldova de 1 decembrie 2018 / RCS&RDS nu a răspuns până acum acestei propuneri a autorităților "Vodafone România susține inițiativa de a oferi cetățenilor din România și din Republica Moldova oportunitatea de a comunica fără griji pe 1 Decembrie 2018. Pe parcursul întregii zile, compania va oferi tuturor clienților Vodafone România servicii de comunicații gratuite, de roaming și internațional, între cele două țări.", au precizat vineri pentru HotNews.ro reprezentanții Vodafone România. Tarifele de roaming cu Moldova, țară non-UE, sunt mari și cele două Guverne, precum și operatorii telecom din cele două țări discută în prezent un acord care să reducă aceste costuri.UPDATE RCS&RDS nu a răspuns propunerii ANCOM de a furniza comunicații gratuite cu Republica Moldova de 1 decembrie 2018.
SUA își presează aliații să renunțe la echipamentele telecom Huawei - WSJ Guvernul SUA a contactat țările aliate, în special cele în care sunt baze militare americane, cerându-le insistent să renunțe la a mai folosi echipamente telecom produse de compania chineză Huawei, scrie Wall Street Journal, citat de Bloomberg. Huawei se află în centrul controverselor din cauză că este bănuită că ar avea legături cu guvernul de la Beijing care s-ar folosi de companie pentru a spiona țările occidentale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version