TELECOM
Noi precizări de la STS despre precizia localizării apelului făcut de tânăra de 15 ani la 112: Victima a fost găsită la limita inferioară a zonei de localizare transmisă de rețeaua de telefonie mobilă STS a revenit vineri cu noi precizări legate de cum s-a făcut localizarea apelurilor făcute la 112 de tânăra de 15 ani ucisă în Caracal. Prin apelarea numărului de urgență 112 este furnizată și disponibilă în mod automat informația de localizare transmisă de operatorul reţelei publice mobile. Zona primară de localizare este reprezentată sub forma unui cerc sau sector de cerc, iar în cazul de față, victima a fost găsită în zona afișată, la limita inferioară a acesteia, spune STS. O localizare mai precisă ar fi posibilă doar prin aplicația 112 dezvoltată de STS, se mai arată în comunicat.STS: Adolescenta de 15 ani ar fi putut fi localizată cu precizie dacă ar fi folosit aplicația Apel 112, care poate fi descărcată pe telefon. Ar fi fost vital
STS: Adolescenta de 15 ani a sunat de 3 ori la 112 în interval de 7 minute / Serviciul susține că nu identifică locul telefonului Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis vineri că fata de 15 ani dispărută în Olt a sunat de 3 ori la 112 în interval de 7 minute. La al doilea apel, în timpul discuției cu dispecerul de la poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Reacția STS vine după ce Poliția a anunțat că STS a transmis trei adrese greșite în urma apelului la 112.
Dosarul în care sunt urmăriți penal Vasile Ciurchea și Liliana Mihai, președintele și directorul general al CNAS, este în lucru de 3 ani Vasile Ciurchea, noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dar și Liliana Mihai, directorul general al Casei, sunt urmăriți penal încă din luna mai 2016, într-un dosar ce vizează contractele privind sistemul informatic al Casei, cu prejudiciu de peste 16 milioane de euro. Ce s-a mai întâmplat cu acest dosar? Este în lucru, au precizat miercuri pentru HotNews.ro procurorii DNA.
O situație absurdă: Cum a fost lăsat sistemul IT din sănătate fără servicii de mentenanță la bazele de date Oracle "Există fapte de natură penală" în legătură cu faptul că baza de date a sistemului a fost lăsată fără servicii de mentenanță, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea. HotNews.ro a investigat cum a rămas CNAS fără mentenanța Oracle, esențială pentru întreg sistemul IT și a descoperit o situație incredibilă. Cu o mentenanță expirată în decembrie 2018 și fără personal IT specializat în tehnologia Oracle, CNAS a lansat în ianuarie o procedură simplificată de achiziție pentru 6 luni a acestor servicii. Luna trecută, procedura a fost anulată.
DOCUMENT ​Ce achiziție urgentă face CNAS pentru a rezolva criza sistemului IT: 900 de euro pentru mentenanță pe 3 zile a bazelor de date Oracle Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vrea să cumpere pentru o perioadă de 3 zile servicii de mentenanță reactivă și suport tehnic pentru componenta baza de date Oracle instalate și utilizate la nivelul Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), potrivit unei invitații de participare obținute de HotNews.ro. Valoarea estimată a achiziției este de 900 de euro. Vezi integral în articol când va avea loc achiziția și care va fi criteriul de atribuire.
STS dă vina pe CNAS pentru întreruperea funcționării sistemului IT din sănătate Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) confirmă, într-un răspuns transmis HotNews.ro, defecțiunea apărută în data de 26 iunie la una dintre sursele neîntreruptibile de energie (UPS) aflate în proprietatea sa, dar susține că asigură alimentarea redundantă cu energie electrică pentru echipamentele CNAS. Cine este vinovat pentru căderea sistemului IT din sănătate? "Întreruperea funcționării echipamentelor CNAS a fost cauzată de lipsa redundanței serverelor CNAS", transmite STS.EXCLUSIV Cum explică IT-știi din CNAS cea mai mare cădere a sistemului informatic din sănătate: Totul a început în data de 26 iunie
​EXCLUSIV Cum explică IT-știi din CNAS cea mai mare cădere a sistemului informatic din sănătate: Totul a început în data de 26 iunie Sistemul informatic din sănătate nu funcționează în mod oficial de 22 de zile, dar un raport intern al Direcției IT din CNAS, consultat de HotNews.ro, arată că cea mai gravă avarie a acestui sistem de la darea sa în folosință a început de fapt în data de 26 iunie. O defecțiune apărută la una dintre sursele neîntreruptibile de energie (UPS) ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a defectat mai multe echipamente hardware și a generat blocaje în cascadă. CNAS a anunțat problema abia în 10 iulie.UPDATE (18:01) Reacția STS după dezvăluirile HotNews.ro: Defecțiunea apărută (n.a în 26 iunie la unul dintre UPS-urile STS) a fost semnalată în aceeași zi către CNAS. Întreruperea funcționării echipamentelor CNAS a fost cauzată de lipsa redundanței serverelor CNAS.
GSP: Angajații Telekom Sport au fost anunțați prin mail că vor fi concediați. Ce spune conducerea Telekom Mai mulți angajați ai postului TV Telekom Sport au primit mail-uri în această dimineață din partea sindicatului în care au fost înștiințați că vor fi concediați, scrie GSP. Mail-urile conțin mai multe tabele cu posturile restructurate, dar și numărul exact de oameni care urmează să fie disponibilizați: în total 130 de posturi, scrie publicația. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom România au spus că sunt în negocieri cu sindicatele în legătură cu cei 692 de angajați care vor fi concediați, iar că în privința canalelor Telekom Sport, acestea vor continua să difuzeze conținut sportiv și emisiuni tematice.
​EXCLUSIV Ministerul Educației riscă să plătească de la bugetul de stat toți cei 165 milioane de lei pentru internet wireless în școli Ministerul Educației, condus de Ecaterina Andronescu, riscă pierderea fondurilor UE nerambursabile alocate pentru platforma națională de internet wireless în școli. Contractul, în valoare de 165 milioane de lei, tocmai a fost atribuit prin licitație, dar fiind implementat prin fonduri UE este condiționat de implementarea altor două platforme naționale asumate de Ministerul Educației: Catalogul Electronic și Biblioteca Virtuală, pentru care nu au fost semnate încă cererile de finanțare. Vezi în articol avertismentul transmis încă din luna aprilie de Ministerul Fondurilor Europene.
Europol: Poliția are nevoie de noi instrumente de interceptare din cauza tehnologiei 5G Catherine De Bolle, directorul Europol, a declarat că, în urma introducerii tehnologiei 5G, agențiile europene din domeniul aplicării legii vor pierde capacitatea de a intercepta comunicațiile efectuate de infractori cu ajutorul dispozitivelor mobile.
Tranzacție aprobată de Comisia Europeană: Vodafone va prelua UPC în România până la 31 iulie 2019 Comisia Europeană a aprobat tranzacția de 18,4 miliarde de euro prin care grupul Vodafone va prelua operațiunile Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria și România, a anunțat joi Vodafone. În România, tranzacția prin care Vodafone va prelua UPC este preconizat să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019. Vezi în articol ce schimbări ar putea produce pe plan local această tranzacție.
Telekom România va concedia peste 690 de angajați Telekom Romania a anunțat joi că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de firme - fostele Romtelecom și Cosmote. Măsura este parte a programului de transformare inițiat în urmă cu 2 ani. Vezi în articol câți angajați vor pleca de la fiecare din cele două firme.
Modernizarea sistemului 112: Curtea de Apel va judeca modul în care STS a atribuit contractul de peste 184 milioane de lei Controversata licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru modernizarea sistemului IT al numărului unic de urgență 112 a ajuns pe masa Curții de Apel București, după mai multe contestații la CNSC și o plângere penală la DNA. Un consorțiu de firme condus de Omnilogic, a căror ofertă a fost descalificată, a contestat luni în instanță rezultatele atribuirii contractului de peste 184,7 milioane de lei. Vezi în articol povestea contestărilor și a plângerii penale la licitația STS.
Secretul digitalizării tuturor școlilor și liceelor din orașul Buzău: Contracte publice atribuite direct, fără licitație, către un singur grup de firme Primăria Municipiului Buzău a încercat în anul 2017 să digitalizeze toate școlile și liceele din oraș. Instituția a vrut să cumpere prin licitație o platformă educațională care ar fi putut fi accesată de peste 21.000 de elevi, iar peste 1.100 de profesori ar fi primit tablete de ultimă generație cu internet 4G. Licitația, estimată la peste 2,4 milioane de lei, a fost anulată după mai multe contestații. Recent, un grup de firme a anunțat că a reușit ceea ce în urmă cu 2 ani nu s-a putut. Vezi în articol povestea digitalizării școlilor din Buzău.
Licitația STS pentru modernizarea sistemului 112: Încă un grup de firme, inclusiv fosta Teamnet fondată de Sebastian Ghiță, contestă procedura Controversata licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru modernizarea sistemului IT al numărului unic de urgență 112 este contestată de un nou grup de firme. După ce un consorțiu condus de Omnilogic s-a plâns fără succes la CNSC și la DNA, a venit rândul consorțiului condus de Telekom (care este susținută și de fosta Teamnet fondată de Sebastian Ghiță) să conteste decizia STS de atribuire a acestui contract. Miza - peste 184,7 milioane de lei. Vezi în articol integral contestația către CNSC.
Plângerea penală la licitația pentru modernizarea sistemului 112: Cum a stabilit DNA că faptele de care erau acuzați militarii STS nu există Procurorii militari din DNA au explicat pentru HotNews.ro motivele pentru care au clasat plângerea penală împotriva angajaților STS care au evaluat ofertele în cadrul licitației de peste 184,7 milioane lei pentru modernizarea sistemului 112. Procurorii susțin că deciziile angajaților STS au făcut obiectul unei contestații la CNSC și prin urmare deciziile acestora "nu aveau caracter definitiv şi, până la proba contrarie, prezumau legalitatea şi, implicit, buna credinţă în adoptarea acestora".
Telekom România a câștigat controversata licitație de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în școli Un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote) a fost desemnat câștigătorul controversatei licitații de peste 165 de milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în școli, potrivit unui anunț publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Firmele trebuie să informatizeze în următorii 2 ani minim 2.000 de școli și să doteze cu echipamente wireless 4.500 de unități gimnaziale. Vezi în articol ce firme mai fac parte din consorțiul condus de Telekom și controversele din jurul licitației.
Huawei a renunțat la contestarea rezultatelor licitației de peste 165 milioane lei pentru internet wireless în școli: Ce firme au rămas în cursă Filiala din România a grupului chinez Huawei a renunțat, în data de 28 iunie, la contestarea rezultatelor licitației de peste 165 milioane lei pentru internet wireless în 4.500 de școli, la 4 zile după ce s-a plâns la CNSC din cauză că oferta le-a fost descalificată, arată un document publicat în Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Amintim că și consorțiul condus de Orange, al doilea ofertant, s-a retras din procedura de achiziție după o contestație fără succes, astfel încât în cursă a rămas un singur posibil câștigător. Vezi în articol cine este acesta.
Victorie de etapă a Vodafone împotriva ANPC: Compania are dreptul de a crește prețurile așa cum au făcut și ceilalți operatori mobili Vodafone România are dreptul să crească prețurile serviciilor de comunicații începând de vineri, 5 iulie, după ce Curtea de Apel a decis să suspende executarea ordinului președintelui ANPC care i-a interzis majorarea prețurilor serviciilor sale. Decizia este executorie până la soluţionarea instanţei de fond, dar poate fi atacată cu recurs în 5 zile de către Protecția Consumatorilor. Vezi în articol istoria scandalului creșterii prețurilor telecom în plină campanie electorală.
Restructurări la Ministerul Comunicațiilor: Apar încă un post de secretar de stat și unul de secretar general adjunct Un nou post de secretar de stat va fi creat în Ministerul Comunicațiilor, pe lângă cele două existente, și încă unul de secretar general adjunct, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea structurii organizatorice a instituției. "O necesitate stringentă de a permite o mai bună comunicare între administrație și cetățeni, inclusiv votul electronic care reprezintă un orizont ambițios" ar reprezenta "motivele care justifică suplimentarea unui post de secretar de stat și a unui post de secretar general adjunct", se arată în document.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version