TELECOM
Când 25 este mai mic decât 15: De ce modificarea sporului de condiții vătămătoare pentru angajații Consiliului Concurenței le va reduce veniturile Propunerea Guvernului Orban de acordare a unui spor de condiţii vătămătoare în cuantum de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, are un impact negativ și va conduce la diminuarea veniturilor nete pentru personalul din cadrul Consiliului Concurenţei, a precizat joi pentru HotNews.ro Bogdan Chirițoiu, președintele autorității. De ce? Pentru că angajații aveau deja acest spor care se acorda însă în procent de 15% din salariul de bază, rezultând venituri mai mari. Vezi în articol câți angajați are Consiliul Concurenței și care este salariul mediu net în instituție.
Salariile de mii de euro ale celor peste 700 de angajați ai Arbitrului telecom ar putea crește în 2020: Motiv de ceartă în Parlament "Sub masca 'autonomiei', sunt câteva autorități publice al căror comportament fiscal începe să se apropie de un dezmăț pe bani publici", iar 'posturile de la aceste autorități sunt ochite de clientela politică într-o relație simbiotică', acuză deputatul USR Cătălin Drulă, care spune că a votat împotriva bugetului pe 2020 al Arbitrului telecom (ANCOM) care continuă ritmul amețitor de creștere a salariilor din instituție. În replică, Sorin Grindeanu, șeful ANCOM, susține că Drulă nu face diferența între ce se estimează într-un buget și execuția bugetară. Vezi în articol ce spune Grindeanu despre consilierii pe care i-a angajat în cei doi ani de mandat.
Șefii operațiunilor Orange și Deutsche Telekom pentru Europa s-au întâlnit cu premierul Orban în contextul procesului avansat de vânzare a acțiunilor Telekom România Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit miercuri, 18 decembrie, la Palatul Victoria cu unul din șefii operațiunilor Orange pentru Europa, Jean-Marc Vignolles, și cu Liudmila Climoc, directorul general al Orange România. În urmă cu două săptămâni, liderul PNL s-a întâlnit și cu Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom (DT), responsabil de afacerile din Europa ale grupului german, care controlează indirect Telekom România. Amintim că grupurile DT/OTE sunt în proces avansat de vânzare a acțiunilor deținute la firmele Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote).
Ce acțiuni pregătește Arbitrul telecom în 2020: Acordarea licențelor 5G și o campanie de informare privind beneficiile și efectele acestei tehnologii pentru cetățeni Acordarea licențelor pentru benzile de frecvențe destinate implementării 5G, dar și o campanie de informare privind beneficiile acestei tehnologii și efectele în rândul autorităților locale, cetățenilor și mediului de afaceri se numără printre principalele acțiuni luate în calcul pentru 2020 de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). O altă acțiune este realizarea unui studiu privind instituirea unui mecanism de verificare periodică a acurateței și a gradului de încredere a informației de localizare obținută la nivelul sistemului 112, potrivit planului supus consultării publice marți de autoritate.
GRAFICE Românii, pe primul loc în UE la utilizarea de SIM-uri fără roaming, în ciuda eliminării acestor tarife Utilizarea datelor mobile în timpul călătoriilor în UE a crescut de zece ori față de anul precedent introducerii în iunie 2017 a roamingului la tarifele de pe piața națională, așa numitul Regulament UE "Roaming la tarife ca acasă", arată cele mai recente date ale Comisiei Europene. Traficul de voce și date a crescut și în România, dar este de remarcat că în primul trimestru din acest an, ne situam pe primul loc în UE la numărul de utilizatori care foloseau SIM-uri fără roaming, 48% din totalul utilizatorilor. Vezi în articol cum explică experții ANCOM această situație.
​GRAFICE Ce operatori au cei mai mulți abonați și cele mai mari venituri din internet, telefonie și TV în România - date oficiale în premieră Cifrele oficiale privind cotele de piață din ultimii 2 ani ale marilor operatori de comunicații din România atât după numărul de clienți, cât și după veniturile realizate au fost prezentate vineri în premieră de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). RCS&RDS este lider detașat la numărul de abonați la internet fix și TV, cu o cotă de piață de peste 50% în prima jumătate a acestui an, însă la veniturile obținute din toate serviciile furnizate (internet, TV, telefonie fixă și mobilă) conduc Orange (26%), grupul Telekom - fostele Romtelecom și Cosmote (24%) și Vodafone (21%).
CERT-RO: O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de o scurgere de date și de un atac ransomware Platforma web YOUniverse.ro, deținută de compania British American Tobacco, utilizată pentru distribuirea de materiale promoționale la petreceri și alte tipuri de evenimente ce implică vedete locale sau internaționale, a fost afectată de o scurgere de date și de un atac cu malware de tip ransomware, anunță Centrul Național de Răspuns la incidente de Securitate (CERT-RO). Breșa a fost descoperită și raportată de către cercetătorii din cadrul vpnMentor, iar echipa CERT-RO a făcut demersurile necesare pentru închiderea accesului la baza de date. UPDATE Reacția British American Tobacco: "Dorim să ne asigurăm consumatorii că nicio informație cu caracter sensibil, așa cum sunt acestea definite de către Regulamentul General de Protecție a Datelor, nu era stocată pe acest server".
Cum se vor conecta rețelele mobile la sistemul RO-ALERT și cum vor fi distribuite mesajele de alertă către populație Conectarea rețelelor de telefonie mobilă cu sistemul RO-ALERT în vederea transmiterii mesajelor de alertare a populației se va realiza în două sedii ale Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) din București și Brașov, a anunțat joi Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM). Operatorii vor avea obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura distribuirea în cel mai scurt timp posibil a alertelor către telefoanele mobile aflate în zonele afectate și vor avea maxim 3 minute să trimită și STS un mesaj de confirmare cu privire la transmiterea alertelor.
Comisia Europeană a agreat reducerea cu 10% a tarifelor de terminare a apelurilor de telefonie mobilă din România Executivul european a agreat ca operatorii de telefonie mobilă din România să aplice, de la 1 ianuarie 2020, un tarif maxim de 0,76 eurocenți pe minut pentru apelurile care se termină în propriile rețele, în scădere cu 10% față de tariful actual, a anunțat miercuri autoritatea națională de reglementare în comunicații (ANCOM). Această măsură de reglementare, luată în urma consultării cu industria, este una tranzitorie până la adoptarea unui tarif unic la nivelul UE, acțiune preconizată a avea loc până la finalul anului 2020.
Mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea Telekom România a fost prelungit Mandatul lui Miroslav Majoros la conducerea grupului de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) a fost prelungit cu un an începând cu data de 1 ianuarie 2020, a anunțat luni operatorul de comunicații. Miroslav Majoros a fost numit în poziția de CEO al Telekom Romania la 1 ianuarie 2016.
Cum va arăta viitorul bateriilor de telefon Atunci când profesorul Akira Yoshino a dezvoltat o nouă tehnologie a bateriilor în laboratorul săi, la începutul anilor '80, nu credea că descoperirea sa va fi atât de importantă, conform BBC. Profesorul Yoshino recunoaștea că 'e loc de îmbunătățiri'. Începuturile acestor îmbunătățiri ar putea fi bateriile solide.
Tranzacție în telecom: RCS&RDS va plăti maxim 77 milioane de euro pentru a opera rețelele altor trei operatori locali de comunicații prin cablu RCS&RDS a încheiat joi, 28 noiembrie, contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații aparținând altor trei operatori locali de comunicații prin cablu - Digital Cable Systems, AKTA Telecom si ATTP Telecommunications, a anunțat vineri compania. În baza acestor contracte, cu o durată inițială de 3 ani, RCS&RDS ar urma sa furnizeze aproximativ 540.000 de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixă și telefonie mobilă, pentru care va plăti maximum 77 milioane de euro. Tranzacția are implicații atât pe piața telecom cât și pe zona media, deoarece acționarii companiilor dețin și posturi TV.
Cum vor arăta Transporturile și Comunicațiile, comasate într-un singur minister: Ministrul va fi ajutat de 5 secretari de stat și de un colegiu consultativ Lucian Bode, ministrul PNL al noului minister al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, creat prin comasarea dintre ministerul Transporturilor și cel al Comunicațiilor, va fi ajutat de cinci secretari de stat, dar și de un organism consultativ, numit colegiul ministerului, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea noului minister. Vezi în articol câte posturi vor fi disponibile în noul minister și ce companii va coordona.
Deutsche Telekom ar lua în calcul o posibilă fuziune cu Orange - surse Handelsblatt Grupul german Deutsche Telekom ar analiza posibilitatea unei fuziuni cu grupul francez Orange, a scris miercuri ziarul german de business Handelsblatt, citând directori apropiați situației, potrivit Reuters. Un purtător de cuvânt al Orange a declarat că 'nu există idei sau discuții în desfășurare' cu privire la o astfel de inițiativă, în timp de DT nu a dorit să comenteze. Cele două grupuri au operațiuni și în România, unde negocierile privind preluarea Telekom România de către Orange ar fi avansate, potrivit surselor HotNews.ro.
​VIDEO Salutul milităresc - modul inedit în care ești întâmpinat la intrarea în sediul central al Huawei din China Chinezii de la Huawei se prezintă drept o companie privată, deținută exclusiv de cei aproape 97.000 de angajați, în care fondatorul Ren Zhengfei, fost inginer în armata Chinei, are un pachet de 1,14% din acțiuni. Deși este o companie privată, la intrarea în sediul central al Huawei din Shenzhen, agenții de securitate te salută militărește. Vezi în articol ce explicații dau doi lideri ai gigantului chinez de tehnologie cu privire la această formă de salut.
Washingtonul vrea să înlocuiască echipamentele Huawei și ZTE aflate deja în uz în Statele Unite Administrația Trump a interzis vineri folosirea de fonduri federale pentru achiziționarea de noi echipamente Huawei și ZTE și propune înlocuirea echipamentelor produse de aceste grupuri chinezești și care sunt instalate deja în Statele Unite, relatează AFP.
Catherine Chen, vicepreședinte Huawei: Dacă România vrea să se alinieze la poziția SUA, nu prea avem ce face, dar, totuși, sunt încrezătoare că nu ne va interzice accesul la 5G Vicepreședintele Huawei Catherine Chen își exprimă speranța că România nu se va alinia la poziția SUA în privința interzicerii participării gigantului asiatic la construcția rețelelor 5G, ci va avea abordări bazate pe fapte, teste și evaluări de risc, așa cum, spune ea, propun țări ca Marea Britanie, Franța, Germania, dar și Comisia Europeană. Vezi în articol ce spune aceasta despre Memorandumul 5G semnat de România cu SUA și radiografia operațiunilor Huawei în România.
SUA încep să emită licențe unor companii americane pentru continuarea afacerilor cu Huawei Departamentul de Comerț al SUA a confirmat, miercuri, că a început eliberarea de licențe pentru unele companii americane în vederea furnizării de bunuri nesensibile către compania chineză Huawei Technologie, transmite Reuters, citată de Mediafax.
[P] La Telekom Romania, iarna aceasta, clienții se pot bucura de Smartphone-uri la 0 euro, televiziune cu 50% reducere șase luni și HBO gratuit un an de zile Iarna aceasta, Telekom continuă să raspundă la întrebarea Ce-și doresc românii? cu servicii și oferte în linie cu așteptările clienților în materie de simplitate, digitalizare, calitate și preț. Succesul ofertelor destinate clienților rezidențiali, anunțate în a doua parte a anului (Mobil Nelimitat, Smart WiFi), oferă cadrul perfect pentru continuarea lor și în perioada sărbătorilor de iarnă.
Black Friday 2019 Atenționări în privința reducerilor la ofertele telecom: Patru aspecte pe care ar trebui să le verifice consumatorii Pentru că de Black Friday piața online este inundată de oferte speciale, iar operatorii de comunicații vin cu o gamă largă de oferte speciale de telefonie, internet sau televiziune, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a atenționat joi utilizatorii să se informeze atent înainte de a face orice achiziție, astfel încât să aleagă produsul sau oferta telecom care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Autoritatea a enumerat patru aspecte pe care utilizatorii ar trebui să le verifice, printre care: costul lunar al abonamentului care facilitează achiziționarea echipamentelor la prețuri reduse sau gratuite, dar și intervalul exact în care ar urma să beneficieze de reduceri.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by