TELECOM
​OFICIAL Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu: Românii și cetățenii moldoveni vor putea comunica gratuit de 1 decembrie 2018 “În ziua de 1 decembrie operatorii de comunicații din România și Republica Moldova sărbătoresc Centenarul Marii Unirii oferind posibilitatea cetățenilor din cele două state să comunice între ei gratuit cu această ocazie specială.", a declarat joi Alexandru Petrescu, noul ministru al Comunicațiilor, confirmând informațiile prezentate cu o zi în urmă de HotNews.ro.
Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: Simbolic, cetățenii noștri nu vor plăti roaming-ul de 1 decembrie 2018, ziua Marii Uniri "Ne dorim un spațiu comun de comunicare și cetățenii să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta. Să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca un prim pas simbolic, ca cetățenii noștri să nu plătească roaming-ul anul acesta de 1 decembrie, de ziua Marii Uniri.", a declarat joi premierul moldovean Pavel Filip. "Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord de eliminare a tarifelor de roaming și aici vreau să-i mulțumesc d-nei prim-ministru pentru deschiderea și inițiativa care-i aparține", a mai spus acesta.
Internetul mobil și nevoia de 5G în România: Traficul s-a dublat, vocea si SMS-urile pierd teren și 85% dintre conexiuni sunt de mare viteză „Serviciile clasice de voce şi SMS şi-au epuizat potențialul de creștere, sunt tot mai des înlocuite de servicii de mesagerie și voce instant (whatsapp și facebook messenger), iar conexiunile care permit viteze mari la internet au ajuns să dețină o pondere de 85% în totalul conexiunilor", a declarat miercuri Eduard Lovin, vicepreședinte al ANCOM în conferința în care s-a prezentat strategia 5G a României.
​ANALIZĂ 5G - motorul dezvoltării României! Recent, ANCOM a anunțat organizarea, in 21 noiembrie 2018, a unei noi editii a conferintei internationale anuale, dedicata în acest an tehnologiei 5G. Conferinta, foarte inspirat intitulată “5G - motorul celei de-a patra revolutii industriale”, ar urma să prezinte și obiectivele si directiile de acțiune ale statului, potrivit Strategiei Nationale privind implementarea 5G.
SURSE: Românii ar putea vorbi gratuit pe telefoanele mobile cu cetățenii moldoveni de 1 Decembrie Orange, Vodafone și Telekom ar fi agreat să nu tarifeze nimic pe relația România-Republica Moldova de 1 decembrie 2018, Ziua Națională a României, au precizat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Un răspuns similar ar putea veni și din partea RCS&RDS. Surse din industrie spun că ar putea fi o decizie politică în acest sens, mai ales că Guvernele României și Republicii Moldova vor susține mâine o ședință comună la Palatul Victoria.
Strategia 5G: 252.000 noi locuri de muncă până în 2025 / Grindeanu: Obiectivul este să lansăm servicii 5G în 2020. Era să zic "20 20" Implementarea tehnologiei 5G va crea în România peste 252.000 de noi locuri de muncă și beneficii estimate la 4,7 miliarde euro până în 2025, în sectoare precum auto, transporturi, utilități și sănătate, conform estimărilor Comisiei Europene, se arată în proiectul de strategie 5G lansat în consultare publică miercuri de arbitrul telecom (ANCOM). "Obiectivul nostru este ca serviciile 5G să fie lansate în 2020. Era să zic 20 20.", a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
​VIDEO Bogdan Cojocaru, ministrul remaniat de la Comunicații, întrebat dacă îi este frică de DNA, după ce a dat drumul la proiecte de sute de milioane de euro: Nu am nicio temere! "Atât timp cât mi-am desfășurat activitatea legal și corect în acest minister nu mi-e frică de absolut nimeni. Mi-e frică doar de Dumnezeu! Nu am nicio temere. Singurul meu obiectiv a fost să ușurez relația cetățenilor cu instituțiile publice și consider că prin activitatea desfășurată am reușit acest lucru.", a spus marți Bogdan Cojocaru, ministrul remaniat după 10 luni la Comunicații, întrebat dacă nu i-a fost teamă de DNA, în condițiile în care a pus la dispoziția industriei IT peste 420 milioane de euro pentru proiecte de servicii publice electronice.
Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru excluderea tarifelor de roaming / Premierul Pavel Filip: Poate reușim să semnăm acest acord pe 22 noiembrie la București Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, un proiect în acest sens fiind aprobat miercuri, 14 noiembrie, de Executivul din Republica Moldova, a anunțat miercuri Guvernul de la Chișinău. „Poate reușim chiar în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la București, să semnăm acest acord”, a precizat premierul Pavel Filip.
RCS&RDS a pierdut în primă instanță procesul privind amenda de 7.000 de lei primită pentru că ar fi colectat excesiv datele personale / Ce amenzi au primit Orange, Vodafone și Telekom Tribunalul București a respins în data de 8 noiembrie cererea RCS&RDS de anulare a unei amenzi de 7.000 de lei aplicate în acest an de Autoritatea pentru Protecția Datelor (ANSPDCP) pentru că ar fi prelucrat în mod excesiv date cu caracter personal ale clienților, fără a avea consimțământul expres al persoanelor vizate. La solicitarea HotNews.ro, autoritatea a precizat că pentru aceleași nereguli a amendat Orange, Vodafone și ambele firme din grupul Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote).Vezi în articol motivele și amenzile aplicate de Protecția Datelor acestor operatori și câți dintre ei au contestat deciziile autorității.
Afacerile DIGI după primele nouă luni din 2018: Veniturile au crescut cu 9,9% până la 752 milioane de euro Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, a înregistrat în primele nouă luni din acest an venituri consolidate de 752 milioane de euro, în creștere cu 9,9% față de aceeași perioadă din 2017, conform datelor publicate miercuri de grup. În România, grupul a raportat o creștere cu 8,7% a numărului de abonamente de cablu TV (3,2 milioane abonamente, la 30 septembrie 2018) și o creștere cu 10,5% a numărului de abonamente de internet fix (2,5 milioane abonamente). Pe segmentul telefoniei mobile, RCS& RDS a fost liderul portabilității cu circa 31% din total piață, reprezentând aproape 185.000 de numere portate în rețeaua Digi Mobil.
UE va limita tarifele la apelurile telefonice între statele membre Tarifele la apelurile telefonice transfrontaliere în interiorul Uniunii Europene vor avea o limită superioară de 19 cenți/minut, începând cu 15 mai 2019, potrivit unei propuneri de directivă adoptate, miercuri, la Strasbourg, de Parlamentul European.
Poşta Română anunță că scapă de imprimantele vechi: În sfârșit, clienţii nu vor mai fi deranjaţi de sunetul enervant al imprimantelor matriceale, care va deveni istorie Poşta Română a anunțat astăzi că a achiziţionat 2.000 de imprimante laser şi consumabile aferente pentru o perioadă de şase luni și că până la sfârşitul lunii ianuarie 2019, imprimantele matriceale din oficiile poştale vor fi înocuite cu unele noi. "Imaginea companiei trebuie să devină din ce în ce mai credibilă şi eficientă în faţa clienţilor noştri. Putem spune că, în sfârşit, în oficiile Poştei Române, clienţii nu vor mai fi deranjaţi de sunetul enervant al imprimantelor matriceale, care va deveni istorie", a declarat Mircea Tudosie, Directorul General al Poştei Române.
Vrei să returnezi produsele comandate de la eMag și FashionDays? Începând de luni, poți face asta și în peste 500 de oficii poștale Cei care doresc să returneze, în termen de 30 de zile de la achiziție, produsele comandate de pe eMag și FashionDays, vor putea face acest lucru, începând de luni, 12 noiembrie, și în peste 500 de oficii poștale din țară, a anunțat vineri Poșta Română. Clientul trebuie să vină cu produsul ambalat în condiţii aferente coletelor poştale și să prezinte oficiantului numărul AWB generat de site-ul retailerului după aprobarea cererii de retur.
Grupul american Liberty Global ar putea părăsi piața din România: După vânzarea UPC către Vodafone, ar pregăti și vânzarea Focus Sat Grupul american Liberty Global, care a semnat în acest an vânzarea UPC România către Vodafone, ar pregăti acum și vânzarea UPC Direct-to-Home (DTH), compania prin care furnizează servicii de televiziune prin satelit pentru 826.900 de abonați din Ungaria, Cehia, România și Slovacia, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată procesului. Acordul prin care Vodafone a anunțat preluarea UPC România nu include și operațiunile de televiziune prin satelit, Focus Sat. Vânzarea Focus Sat, care avea 356.500 de utilizatori în martie 2018, ar însemna ieșirea totală din România a grupului Liberty Global.
Legăturile lui Tăriceanu cu „afacerea Microsoft”. Cum se apără fostul premier și ce scrie în documentele oficiale trimise de Ministerul Comunicațiilor în Parlament "În timpul Guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în Guvernarea Tăriceanu. (..) În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens”, susține Tăriceanu, care a fost premier în perioada decembrie 2004-decembrie 2008. O situație prezentată în 2014 în Parlament de ministrul PSD al Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, arată însă că statul ar fi plătit către Fujitsu-Siemens aproape 74 milioane de dolari, începând cu anul 2005 până la data de 15 aprilie 2009.Tăriceanu acuză o campanie de "fake news" în cazul său, promovată de DNA. „Poate se dorește ruperea coaliției”
UPC avea peste 975.000 de abonați de internet, telefonie fixă și cablu TV în trimestrul trei din 2018, în scădere cu 3.300 de abonați față de trimestrul anterior UPC, al doilea mare operator local de comunicații prin cablu, a pierdut 3.300 de abonați în ultimele trei luni încheiate la data de 30 septembrie, ajungând la un număr total de 975.100 de abonați de internet, telefonie fixă și cablu TV, conform datelor grupului Liberty Global. Scăderea apare pe fondul pierderii abonaților la cablu TV analogic, în pofida creșterii numărului de abonați la televiziunea digitală, internet și telefonie fixă. Compania spune însă că față de aceeași perioadă a anului trecut a înregistrat 74.100 de noi abonamente, ajungând la peste 2,08 milioane de abonamente, iar veniturile au crescut cu 4% până la 164,2 milioane de lei.
Cât de eficientă este blocarea site-urilor cu filme piratate prin DNS / Măsura se aplică deja la peste 1.000 de site-uri din lista neagră a Oficiului Național al Jocurilor de Noroc Blocarea prin DNS a unor site-uri web poate fi evitată și în 20 de secunde de cineva care are ceva cunoștințe IT, dar pentru că cei mai mulți abonați nu știu sau nu vor să facă acest lucru, acestă metodă este un compromis agreat deja de furnizorii de internet din România, au precizat pentru HotNews.ro surse din industria IT. Metoda este aplicată din 2015 după un ordin al Oficiului Național al Jocurilor de Noroc pentru evitarea accesării site-urilor de jocuri de noroc sau de pariuri care nu au licență de operare în România. Peste 1.000 de site-uri se află acum pe o listă neagră. Se va întâmpla la fel și cu site-urile de filme piratate?
Ce telefoane SH se vând cel mai bine pe OLX, în România Site-ul de vânzări de ocazie OLX a dat publicității cifrele vânzărilor de telefoane mobile pe platformă, în România.
România, aleasă pentru al șaptelea mandat consecutiv în Consiliul ITU, cea mai importantă organizație internațională de standardizare în domeniul telecomunicațiilor România, reprezentată de oficiali ai ANCOM și ai Ministerului Comunicațiilor, a obținut luni al șaptelea mandat consecutiv în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU). "137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României! Este un mare succes pentru țara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizației care dă direcția la nivel internațional în domeniul telecomunicațiilor”, a declarat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu.
UPDATE Clienții din Romania ar putea fi blocați să acceseze site-uri cu filme piratate Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut luni, 5 noiembrie, în primă instanță, blocarea permanentă a accesului clienților principalilor furnizori de internet fix, respectiv RCS&RDS, Telekom România (fostul Romtelecom), UPC, Nextgen (firma de cablu a Telekom), DCS și AKTA la mai multe site-uri web cu filme piratate, pentru încălcarea drepturilor de autor. Decizia, despre care a scris inițial Profit.ro, poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucureşti.UPDATE Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI): Nu e prima încercare de blocare a unor site-uri prin DNS. Soluția e una singura - învățați să folosiți Internetul liber, în afara cenzurii.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version