TELECOM
DOCUMENT Prima masura a lui Sorin Grindeanu, dupa preluarea conducerii arbitrului telecom: A incetat detasarile a 24 de persoane/Alti opt angajati au fost retrasi de Posta Romana ori au plecat singuri dupa demisia lui Adrian Dita Sorin Grindeanu, noul presedinte al autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), a semnat miercuri, 8 noiembrie, la o zi dupa ce a fost validat de Parlament in aceasta functie, deciziile de incetare a detasarii in cadrul institutiei a 24 de persoane. Deciziile sunt efective incepand cu 13 noiembrie, iar cele 24 de persoane nu au dreptul de a incasa plati compensatorii, au precizat pentru HotNews.ro, oficialii autoritatii. Altor 8 angajati le-a fost retrasa detasarea de catre Posta Romana sau au plecat singuri dupa demisia lui Adrian Dita de la conducerea acestei autoritati, potrivit surselor HotNews.ro care au transmis lista celor 32 de persoane detasate in ANCOM in perioada mai-septembrie 2017.
Liderul sindical Dumitru Costin a acuzat OMV Petrom, in cadrul comisiei de ancheta a ANRE, ca a prejudiciat statul cu 7 miliarde de lei Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a fost chemat joi la audierile din cadrul Comisiei parlamentare de ancheta a ANRE, principalul sau mesaj fiind acela ca OMV Petrom a prejudiciat statul cu 7 miliarde de lei. Pe scurt, sustine ca detine documente ale autoritatilor statului care ar fi descoperit ca OMV Petrom a facut evaziune, ca a platit redevente la valori mai mici si ca a majorat nejustificat preturile in devizele privind decontaminarea solului. Important de mentionat este ca audierile din cadrul comisiei parlamentare de ancheta a ANRE vizeaza mai mult activitatea OMV Petrom si mai putin pe cea a reglementatorului din energiei. Aceasta in conditiile in care scopul declarat al infiintarii comisiei a fost verificarea activitatii reglementatorului.
Deutsche Telekom: Venituri si clienti in scadere pentru Telekom Romania dupa primele noua luni din 2017 Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) a inregistrat venituri in valoare de 706 milioane euro in primele noua luni din acest an, in scadere cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele grupului german Deutsche Telekom. In aceeasi perioada, numarul clientilor de comunicatii mobile a scazut cu 10,9% pana la 5,231 milioane utilizatori, in timp ce pe segmentul comunicatiilor fixe, Telekom avea 1,894 milioane clienti de telefonie fixa (in scadere cu 5,2%), 1,187 milioane de clienti de internet (scadere cu 0,9%), o usoara crestere (+0,8%) fiind pe TV (Cablu, satelit si IPTV) - 1,473 milioane de clienti.
Scandal in Posta Romana pe subiectul restructurarilor: Momentan se stie ca 11 directori vor fi concediati la nivel central 56 de posturi de conducere au fost desfiintate la nivel central in Posta Romana, ca parte a reorganizarii companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional. In urma acestei masuri, 11 directori si sefi vor fi concediati, iar alti 40 au acceptat sa ocupe alte posturi de executie, a precizat pentru HotNews.ro noua conducere a companiei. Andrei Stanescu, fostul director general interimar al companiei, si unul dintre cei care vor fi concediati, sustine ca prin acest proces vor fi create de fapt circa 160 de posturi de conducere in teritoriu. In replica, Posta sustine ca acestea sunt opinii personale si ca structura organizatorica si modalitatea de constituire a  centrelor de profit nu a fost, inca, stabilita.
Platforma IT din sanatate a fost indisponibila marti/CNAS spune ca Teamnet, furnizorul serviciilor de mentenanta, a intervenit prompt si ca deocamdata nu se are in vedere aplicarea de penalitati Platforma informatica de asigurari de sanatate (PIAS) a fost indisponibila mai bine de 2 ore marti, 7 noiembrie, din cauza unor probleme tehnice. Contactati de HotNews.ro in legatura cu implicatiile acestui incident, reprezentantii CNAS au declarat ca firma "Teamnet International, furnizor al serviciilor de mentenanta, a intervenit prompt pentru repunerea in functiune a infrastructurii de retea. Avand in vedere faptul ca nu au fost depasiti timpii de raspuns si remediere agreati in  contract, ni s-a comunicat ca deocamdata, nu se are in vedere aplicarea de  penalitati."
Ministerul Comunicatiilor a selectat firma care ar trebui sa identifice cum ar putea fi capitalizata Posta, fara ca operatiunea sa fie atacata in instanta Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, a semnat marti, 7 noiembrie, un contract de consultanta juridica si financiara cu firma SCA Bohalteanu si Asociatii, in cadrul operatiunii de capitalizare a Postei Romane, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. Firma, selectata in urma depunerii mai multor oferte, 'va analiza impactul majorarii de capital prin metodele prevazute de Legea 31/1990', iar 'solutia identificata trebuie discutata si agreata cu Fondul Proprietatea, pentru ca decizia Adunarii Generale Extraordinara a Actionarilor (AGEA) sa nu poata fi contestata in instanta si pentru a evita intarzieri nejustificate fata de calendarul stabilit in implementarea operatiunii de majorare a capitalului', precizeaza institutia.
Concediat din Posta Romana, fostul director general, Andrei Stanescu, il acuza pe Ministrul Sova de ingerinta in managementul companiei: A dispus prelungirea mandatului actualului director economic Fostul director general interimar al Postei Romane, Andrei Stanescu, aflat in perioada de preaviz in urma restructurarilor demarate in companie, acuza o ingerinta a Ministrului Comunicatiilor, Lucian Sova, in managementul companiei, in timpul mandatului sau. Potrivit acestuia, in luna iulie din acest an, a fost sunat de Ministrul Sova care i-ar fi dispus sa faca toate demersurile pentru a prelungi cu 2 luni contractul individual de munca al Gabrielei Mantu in functia de director economic, functie pe care aceasta o ocupa si in prezent. Stanescu spune ca in aceeasi zi i-a parvent si cererea Gabrielei Mantu apostilata cu semnatura ministrului Sova (vezi documentul atasat). 'Am aprobat cererea, ce era sa fac?", declara Stanescu.HotNews.ro a solicitat un punct de vedere Ministrului Comunicatiilor si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
[P] Reteaua mobila Telekom Romania s-a clasat pe primul loc  pentru serviciile de date Reteaua mobila Telekom Romania a obtinut cel mai mare scor pentru serviciile de date in urma testelor de performanta asupra tuturor retelelor mobile din Romania derulate in luna august a acestui an de catre auditorul independent P3 communications. Telekom Romania a obtinut cel mai mare scor, 508 din 600, pentru serviciile de date mobile. Scorul P3 reprezinta o metoda de punctare acceptata universal si aplicabila la nivel international pentru a evalua calitatea si performanta retelelor.
Cat de bine sta Romania la viteza 4G in clasamentul mondial Una dintre cele mai importante companii de analiza in domeniul retelelor de telefonie, OpenSignal a pozitionat Romania pe 27 in topul vitezelor 4G. In timp ce Romania se plaseaza de cativa ani in top 10 cand vine vorba de disponibilitatea conexiunilor rapide de internet in confortul caminului, se pare ca operatorii de telefonie de la noi nu sunt la fel de eficienti in a ne oferi viteze similare in deplasare, scrie Playtech.ro.
UPC: Aria de acoperire a serviciilor digitale a depasit pragul de trei milioane de case, in urma investitiilor in retea UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu, a anuntat joi inregistrarea unor venituri de peste 184 milioane lei in trimestrul trei din acest an, in crestere cu peste 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si atragerea a 62.500 de noi clienti in aceasta perioada. Operatorul precizeaza ca la sfarsitul trimestrului trei din acest an, UPC avea un numar total de 1.321.900 de clienti, inregistrand cresteri pe toate liniile de business: internet, TV si telefonie fixa.
Ministerul Comunicatiilor: Rezultatul testului Deloitte permite demararea demersurilor juridice in vederea capitalizarii Postei Romane Ministerul Comunicatiilor a anuntat joi ca firma de consultanta Deloitte a evaluat pozitiv testul investitorului privat prudent privind o posibila majorare de capital la Posta Romana, rezultat care permite demararea demersurilor juridice in vederea exercitarii de catre statul roman a dreptului de vot privind majorarea capitalului social al operatorului postal. Ministerul mai precizeaza ca tot in aceasta luna, va fi elaborata si promovata o hotarare de Guvern pentru alegerea metodei de majorare a capitalului social prin aport al statului roman.
Cum incearca Posta sa rezolve lipsurile tehnologice: Achizitii directe de peste 55.000 de euro pentru 57 de masini de numarat banii si pentru servicii de reparare a imprimantelor defecte Posta Romana a anuntat miercuri ca a cumparat 57 de masini de numarat bancnotele pentru tot atatea oficii postale din Bucuresti si din tara, contract in valoare de circa 130.000 de lei (fara TVA), atribuit prin achizitie directa. Datele din SEAP mai arata o achizitie directa facuta in cursul acestei zile de Posta: servicii de reparare si intretinere a imprimantelor si multifunctionalelor defecte aflate in dotarea companiei, contract cu o valoare de aproape 120.000 de lei (fara TVA). Amintim ca noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat luna trecuta o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de servicii de printare si scanare/fotocopiere pentru nereguli grave in caietul de sarcini.
Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote), amendata cu 200.000 de lei de Arbitrul telecom pentru nerealizarea sau intarzierea portarii unor numere de telefon Arbitrul telecom (ANCOM) a sanctionat Telekom Romania Mobile Communications cu amenda in cuantum de 200.000 de lei pentru nerealizarea portarii a 1.232 de numere de telefon si intarzierea procesului de portare pentru alte 4.941 de numere de telefon, a anuntat miercuri autoritatea. Portarea ofera posibilitatea utilizatorilor de a isi pastra numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de telefonie.
Conflict privind accesul la reteaua NetCity: Cum raspunde Arbitrul telecom acuzatiilor furnizorilor de internet ca ar intarzia in mod abuziv stabilirea conditiilor de acces nediscriminatoriu la aceasta retea Arbitrul telecom (ANCOM) sustine ca a demarat procesul de colectare a informatiilor actualizate referitoare la stadiul actual de implementare a proiectului NetCity, dar ca noua lege privind regimul infrastructurilor de comunicatii, intrata in vigoare in iulie 2016, 'nu prevede un termen pentru emiterea deciziei presedintelui autoritatii'. 'Avand insa in vedere ca aceasta decizie va reprezenta un act administrativ individual cu forta juridica obligatorie, emiterea ei se va face doar dupa o fundamentare riguroasa a masurilor care vor fi impuse in sarcina celor care implementeaza proiectul 'Netcity'', au transmis oficialii ANCOM catre HotNews.ro.Doua Asociatii de furnizori de internet, respectiv INTERLAN si ANISP, au acuzat recent autoritatea ca ar intarzia punerea in aplicare a obligatiei legale de a stabili responsabilii si sanctiunile pentru accesul nediscriminatoriu la NetCity.
���Conflictul din Posta Romana: Reactia noii conduceri la acuzatiile fostului director general privind beneficiile pe care le-ar avea liderul sindical Matei Bratianu si fiii acestuia in companie Posta Romana, sub conducerea interimara a Elenei Petrascu, a reactionat marti la acuzatiile aduse saptamana trecuta de fostul director general interimar, Andrei Stanescu, legate de beneficiile pe care le-ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si fiii acestuia in companie, in ciuda procesului de restructurare. Noua conducere precizeaza ca lui Matei Bratianu i-a fost suspendat contractul individual de munca, incepand cu august 2015, pe durata exercitarii functiei lider sindical, explica de ce are acesta 'Duster si motorina fara kilometri, de la Posta', si raspunde si acuzatiilor legate de beneficiile pe care le-ar avea fiii acestuia in companie.
���EXCLUSIV/UPDATE2 Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis luni rezilierea contractului cu firma lui George Butunoiu pentru recrutarea unui director general in cadrul companiei Consiliul de Administratie al Postei Romane a decis luni rezilierea contractului cu firma de executive search George Butunoiu Group pentru procesul de recrutare a unui nou director general al companiei, pe motiv ca in anuntul de selectie s-a scos o conditie obligatorie din contract, respectiv ca noul director general sa fi condus firme care sa fi fost profitabile in ultimii 5 ani, fara sa se fi incheiat un act aditional in acest sens, au declarat luni pentru HotNews.ro oficiali ai Postei Romane. Contractul initial cu firma lui George Butunoiu a fost incheiat in luna august din acest an, cand director general interimar era Andrei Stanescu, iar Elena Petrascu, actualul director general interimar al Postei, era director al directiei juridice.UPDATE Posta Romana a comunicat oficial motivele rezilierii contractului cu firma de executive search George Butunoiu Group pentru selectarea directorului generalUPDATE2 Andrei Stanescu, fostul director general interimar al Postei, sustine ca nu a avut informatii privind modificarea conditiilor de participare in cadrul procesului de selectie
Fostul director general al Postei, Andrei Stanescu, critica noul management si restructurarea facuta de Ministrul Sova/Ce avantaje ar avea liderul de sindicat Matei Bratianu si cei doi fii ai sai din Posta Romana Andrei Stanescu, fostul director general al Postei Romane, a lansat joi acuzatii la adresa actualei conduceri din Posta Romana si a restructurarilor demarate in acord cu sindicatele de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova. Acesta sustine ca Matei Bratianu, liderul de sindicat, are doi fii angajati in Posta. In pofida desfiintarii a 56 de functii de conducere, Alexandru Bratianu, fiul liderului de sindicat Matei Bratianu, este in continuare sef de departament de marketing, iar celalalt fiu nu vine deloc la serviciu. Despre Elena Petrascu, actualul director interimar, care inainte a ocupat functia de director juridic, Stanescu sustine ca este raspunzatoare in cazul licitatiei de 8,6 milioane euro pentru servicii de printare, anulata recent pentru nereguli grave.HotNews.ro a solicitat joi puncte de vedere atat conducerii Postei cat si lui Matei Bratianu si vom reveni cu explicatiile acestora imediat ce le vom primi.
Drept la replica al Postei Romane la articolul 'De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale' Posta Romana a trimis un drept la replica la articolul 'EXCLUSIV/UPDATE De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', publicat joi de HotNews.ro dupa cum urmeaza: "Articolul mentionat contine informatii eronate, inca din titlul materialului. Posta Romana NU urma sa achizitioneze echipamente de printare, consumabile sau servicii de depanare, ci servicii de printare si scanare/fotocopiere, asa cum se mentioneaza clar in caietul de sarcini."
���EXCLUSIV/UPDATE De ce a anulat Posta licitatia de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante: Un singur producator ar fi putut indeplini cerintele tehnice si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale Noul director general interimar al Postei, Elena Petrascu, a anulat in aceasta luna o licitatie de 8,6 milioane euro pentru achizitia de imprimante. Motivul? 'Exista riscul ca cerintele din caietul de sarcini sa fie indeplinite de un singur producator si s-ar fi cumparat cu 1051 de echipamente peste necesarul din unitatile postale', au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. Elena Petrascu sustine ca nu a avut nicio implicare in luarea vreunei decizii cu privire la aceasta procedura de achizitie, desi la acel moment ocupa o functie de decizie, respectiv aceea de director juridic.Vezi in articol cine sunt cele sase persoane care au avut functii de decizie in cadrul acestei licitatii si ce functii ocupa in prezent in Posta, in ciuda restructurarilor demarate de Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova.UPDATE1 Andrei Stanescu, fostul director general care a lansat licitatia: "Elena Petrascu, din calitatea de director al directiei juridice, este direct raspunzatoare de aceasta verificare a documentatiei si raspunde pentru avizul dat din punct de vedere juridic. Acum, aceeasi doamna Petrascu reclama grave neconcordante intre acest caiet de sarcini si modelul de contract, neconcordante care trebuiau sesizate sub semnatura dumneaei. A semnat ea sau altcineva cu 'pentru' ea. Oricum ar fi, semnatura cu bara nu o exclude de la raspundere."UPDATE2 Posta Romana a transmis un drept la replica in urma articolului HotNews.ro.
VIDEO Sorin Grindeanu, avizat favorabil pentru presedintia ANCOM, in ciuda solicitarii PNL de a-i fi retrasa candidatura pe fondul acuzatiilor PSD ca ar fi manevrat de forte obscure Sorin Grindeanu a fost avizat favorabil marti, in Comisiile de specialitate din Parlament, pentru preluarea presedintiei arbitrului telecom (ANCOM), cu 15 voturi pentru, 7 voturi impotriva si o abtinere. Coalitia PSD-ALDE a avizat numirea acestuia, in ciuda solicitarii facute de PNL pentru retragerea nominalizarii sale, tinand cont de acuzatiile care i-au fost aduse anterior chiar de colegii sai din PSD ca ar fi manevrat de forte obscure. Grindeanu a negat aceste acuzatii si a spus ca dupa excluderea din PSD este apolitic, deci potrivit pentru preluarea connducerii ANCOM, ai carei membri nu trebuie sa faca parte din vreun partid politic.Vezi in articol cum a raspuns Sprin Grindeanu acestor acuzatii si ce planuri are la ANCOMSorin Grindeanu, intrebat cine i-a propus sefia ANCOM: Prima discutie am avut-o cu Liviu DragneaESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi