TELECOM
Schimbare la varful UPC Romania: Robert Redeleanu preia conducerea operatiunilor din Polonia, iar compania din Romania va fi condusa de Mihnea Radulescu Grupul american de comunicatii prin cablu Liberty Global a anuntat vineri schimbari operationale ale operatiunilor din Europa Centrala si de Est. Incepand cu 1 aprilie 2018, Robert Redeleanu, in prezent director general al UPC Romania si UPC Ungaria, este numit director general al UPC Polonia si va conduce si operatiunile din Ungaria. De la aceeasi data, conducerea UPC Romania va fi asigurata de Mihnea Radulescu, cel care in prezent este vice-presedinte pentru operatiunile B2B din UPC CEE (Europa Centrala si de Est), coordonand activitatile pentru divizia business din Romania, Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia.NOTA: Schimbarile operate de grupul american in Europa centrala si de Est au loc in contextul in care grupul Vodafone discuta cu Liberty Global posibila achizitie a anumitor active telecom detinute de americani pe piata europeana.
Venituri si numar de clienti in crestere pentru UPC in 2017: Operatorul de cablu a depasit 2,4 milioane de abonamente UPC Romania, parte a grupului american de comunicatii prin cablu Liberty Global, si-a majorat cu peste 6% baza totala de abonamente, depasind 2,41 milioane abonamente anul trecut, a anuntat joi al doilea mare operator de comunicatii prin cablu. Numarul total de abonati a crescut cu aproape 4% pana la 1.345.600 abonati, iar veniturile in lei au crescut cu 6,5% depasind 734,4 milioane lei, conform companiei.
Romanii si-au portat aproape 900.000 de numere de telefon in 2017: RCS&RDS a castigat aproape jumatate dintre acestea Romanii si-au portat anul trecut 892.695 de numere de telefon, din care 94% (839.679) sunt numere de telefonie mobila, in timp ce restul de 53.016 sunt numere de telefonie fixa, a anuntat joi autoritatea de reglementare in comunicatii. Portabilitatea permite unui abonat de telefonie sa-si pastreze numarul de telefon cand isi schimba furnizorul. RCS&RDS, operator controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a castigat in propria aproape jumatate din aceste numere, fiind lider atat pe segmentul de telefonie mobila cat si pe zona de telefonie fixa.
Numita secretar general in Ministerul Transporturilor, Elena Petrascu si-a inaintat demisia de la conducerea Postei Romane / Ce a facut in cele 4 luni de mandat Elena Petrascu, director general interimar al Postei Romane, si-a inaintat joi, 15 februarie, demisia de la conducerea operatorului national postal, a anuntat compania, care a prezentat si un raport de activitate in cele 4 luni de mandat ale acesteia. Contactati de HotNews.ro pentru a afla motivele demisiei, reprezentanti ai Postei au declarat ca aceasta a fost numita in cursul acestei zile secretar general la Ministerul Transporturilor, condus de Lucian Sova, cel care a condus anterior Ministerul Comunicatiilor si care a si numit-o pe Elena Petrascu la conducerea Postei Romane.
Arafat: Speram sa ajungem la un act normativ prin care ANCOM sa scoata decizia prin care sa nu se mai importe telefoane in Romania fara sistemul Ro-Alert activat Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) Raed Arafat sustine ca ar putea fi emis un act normativ prin care sa impuna Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) sa scoata o decizie ca in Romania sa fie importate doar telefoane cu sistemul Ro-Alert activat. Arafat a spus ca in perioada urmatoare va fi largita aria sistemului, astfel incat acesta sa fie conectat si cu mass-media si alte mijloace, precum aplicatia DSU, scrie news.ro.
Guvernul a declansat capitalizarea cu 170 milioane de lei a Postei Romane: Datoriile companiei catre Fisc vor fi practic sterse Procedura de capitalizare a Postei Romane s-a declansat, joi, 8 februarie, prin adoptarea in Guvern a Hotararii privind participarea statului roman la majorarea capitalului social al companiei, a anuntat vineri operatorul postal. Majorarea capitalului social este in cuantum de 170.000.000 lei. Suma este destinata achitarii datoriilor restante la bugetul general consolidat, asa cum este prevazut in Legea bugetului de stat pe anul 2018.
​VIDEO Parteneriat intre Samsung, Cisco si Orange: Utilizatori din mai orase din Romania vor putea testa tehnologia 5G, timp de o luna, in a doua jumatate a acestui an Orange, Samsung Electronics si Cisco au anuntat miercuri un parteneriat ce presupune testarea tehnologiei 5G, incepand din a doua jumatate a anului 2018, in mai multe zone urbane din Romania. Timp de o luna, cele trei companii vor demonstra modul in care tehnologia 5G vine in completarea retelelor de fibra optica existente, furnizand servicii de banda larga de inalta calitate si de mare viteza. Samsung si Cisco vor colabora pentru a furniza o solutie end-to-end catre Orange, prin care vor oferi utilizatorilor, in perioda de testare, servicii in banda de mare viteza (de ordinul Gb), se arata in comunicat.
Licitatie cu o valoare estimata la maxim 15,4 milioane de euro: Ministerul Apararii vrea sa cumpere pana la 30.000 de licente Microsoft Office Proffesional Plus sau echivalent Ministerul Apararii Nationale (MApN) vrea sa incheie un acord cadru pe o perioada de 3 ani pentru achizitia de licente MS Office Professional Plus sau echivalent, valoarea maxim estimata aferenta unui numar de maxim 30.000 de licente fiind de 71,9 milioane lei fara TVA (peste 15,4 milioane de euro), potrivit unui anunt publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). MApN estimeaza valoarea maxima a unei licente MS Office Proffesional Plus la 2.399 de lei (fara TVA).
STS vrea sa realizeze un Centru Informatic si de Comunicatii. Primul pas: A primit de la Fisc un teren de peste 10.000 metri patrati, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a primit spre administrare de la ANAF un teren de peste 10.000 metri patrati, cu o valoare contabila de peste 820.000 de lei, pentru realizarea unui Centru informatic si de comunicatii, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate in 25 ianuarie de premierul interimar Mihai Fifor si publicate in 31 ianuarie in Monitorul Oficial. Oficialii STS au precizat pentru HotNews.ro ca "pe fondul general al dezvoltarii serviciilor de e-guvernare din ultimii ani si al cresterii semnificative din ultima perioada a necesitatilor de comunicatii de stat si speciale, (..) a devenit imperios necesara construirea de catre STS a acestui Centru".
Vodafone confirma ca discuta cu Liberty Global, patronul UPC Romania, posibila achizitie a unor operatiuni detinute de grupul american pe piata europeana Grupul britanic Vodafone a confirmat vineri, 2 februarie, ca este intr-o faza initiala a discutiilor cu grupul american Liberty Global, patronul UPC Romania, privind posibila achizitie a anumitor active telecom detinute de americani pe piata europeana. In Romania, Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, ar avea nevoie de serviciile fixe ale UPC, al doilea mare operator de comunicatii prin cablu, pentru a furniza servicii convergente fix-mobil si a concura astfel cu ceilalti mari operatori.
Romanii au reclamat anul trecut probleme cu aplicarea noilor prevederi UE privind roaming-ul/Arbitrul telecom a demarat o ancheta la operatorii mobili Arbitrul telecom (ANCOM) a primit si solutionat anul trecut 3.593 de reclamatii de la utilizatorii de comunicati electronice si servicii postale, in crestere cu aproape 25% fata de anul 2016, relatia contractuala cu furnizorul de comunicatii fiind principala nemultumire. Potrivit ANCOM, reclamatiile s-au referit la serviciile Vodafone (21%), Telekom Mobile (fostul Cosmote - 19%), Telekom Communications (fostul Romtelecom - 15%), RCS&RDS (14%) si Orange (12%). 8% dintre sesizari au vizat probleme cu aplicarea noilor prevederi UE privind roamingul (Roam like at home), iar oficialii autoritatii au precizat pentru HotNews.ro ca au demarat deja o ancheta ale carei rezultate ar putea fi anuntate la sfarsitul acestei luni.
Posta Romana anunta ca a stins datoria de peste 1,3 milioane de lei catre Telekom Mobile Posta Romana a anuntat vineri ca a stins datoria, in valoare de 1.301.353 lei, catre Telekom Mobile. "De altfel, in perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, compania a platit catre grupul de firme Telekom (Telekom Mobile si Telekom Communication - n.a fostele Cosmote si Romtelecom), suma totala de 42.619.578 lei", se mai arata in comunicatul companiei nationale de servicii postale.
Venituri si clienti in crestere pentru Vodafone, la sfarsitul anului 2017: Peste 9,9 milioane de utilizatori si o crestere cu 71% a consumului de date Vodafone, al doilea mare operator local de comunicatii mobile, a anuntat joi ca in ultimul trimestru al anului trecut a inregistrat venituri din servicii in valoare de 182,3 milioane euro, in crestere cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Numarul total de clienti a crescut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 9.944.595 utilizatori (n.a contracte si SIM-uri valabile), iar consumul de date mobile a crescut cu 71%.
De la Digi Mobil la Orange: cine aduce 5G in Romania  Tehnologia 5G e din ce in ce mai aproape. Operatorii autohtoni, ca Digi Mobil, Orange, Vodafone si Telekom, vor face tot posibilul pentru a avea intaietate la implementare. scrie Playtech.ro. Standardul 5G este pe cale sa revolutioneze lumea digitala si nu numai. Va fi mai mult decat un salt in materie de viteza de transfer a datelor pentru telefoanele mobile. Intr-adevar, vom vedea si asemenea imbunatatiri, iar predictiile vorbesc despre viteze de transfer de 10 ori mai mari decat in prezent.
Discutii intre Posta Romana si reprezentanti media pentru imbunatatirea distributiei de presa scrisa in tara Conducerea Postei Romane si reprezentantii publicatiilor Evenimentul zilei, Libertatea, Click, Adevarul, Bursa, Cotidianul si Capital au avut luni o prima discutie pe tema extinderii si imbunatatirii distributiei de presa scrisa in tara prin intermediul retelei postale, a anuntat marti Posta. 'Initiativa acestei intalniri a venit din partea reprezentantilor Cotidianul', au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. "Vanzarea de presa in oficiile postale poate reprezenta un obiectiv pozitiv, in beneficiul reciproc, al partilor implicate.", se arata in comunicatul operatorul postal.
UPDATE De ce a renuntat Telekom la serviciile Postei Romane pentru plata facturilor: Are de incasat debite restante in valoare de peste 87,9 milioane de lei de la operatorul postal/Posta Romana a prezentat situatia restantelor catre partenerii de cash-collection "Valoarea debitelor restante pe care le are Posta Romana catre grupul de firme Telekom este 87.918.522 lei, nivel al datoriilor care a inceput sa creasca incepand cu 2015, iar aceasta crestere a avut un ritm accelerat pe parcusul anilor 2016 si 2017", au precizat, luni, pentru HotNews.ro, oficialii Ministerului Comunicatiilor. Elena Petrascu, directorul general interimar al Postei Romane, este reprezentantul statului in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Telekom, dar Ministerul Comunicatiilor sustine ca "votul acesteia nu este un vot exprimat in nume propriu si care sa poata contine elemente de natura a pune in discutie un eventual conflict de interese".vezi reactia Postei Romane
Bogdan Cojocaru, propus Ministru al Comunicatiilor, la audierile din Parlament: Imi doresc ca biroul meu de ministru sa fie un incubator de idei/Ce a raspuns la intrebarea cati biti gasim intr-un kilobyte? Petru-Bogdan Cojocaru (34 de ani), propus Ministru al Comunicatiilor, a fost avizat luni in Parlament pentru preluarea acestei functii cu 15 voturi pentru, 5 voturi impotriva si nicio abtinere. "Inteleg domeniul si cred ca e un avantaj", a spus Bogdan Cojocaru care a subliniat ca a terminat Facultatea de Informatica, in anul 2006, in cadrul Universitatii A.I. Cuza din Iasi, dupa care a activat in firme IT care au capital 100% romanesc. Printre prioritati, acesta a enumerat acoperirea cu retele de telecomunicatii a cat mai multor zone albe, securitatea cibernetica si masuri care sa stimuleze dezvoltarea IMM-urilor. "Imi doresc ca biroul meu sa fie un incubator in sine, si de acolo sa plece cat mai multe idei", a spus acesta.
Cine este Petru-Bogdan Cojocaru, propus Ministru al Comunicatiilor: Seful tinerilor social democrati (TSD)  din Iasi, absolvent de Informatica Petru-Bogdan Cojocaru (34 de ani), propus ministru al Comunicatiilor, este seful organizatiei Tinerii Social Democrati (TSD) Iasi si consilier judetean. Absolvent al Facultatii de Informatica, Bogdan Cojocaru este manager de peste 5 ani in cadrul iSys Professional, un furnizor de servicii de monitorizare parcuri auto, de unde in 2016 a incasat venituri anuale de 73.305 lei, si colaboreaza si cu firma IT Maguay Impex SRL, de la care a incasat 9.985 lei, potrivit declaratiei de avere. In acelasi an a incasat inca 13.491 lei ca membru in AGA societatii Servicii Publice Iasi.
Cine este Lucian Sova, propus la Ministerul Transporturilor: Ce a facut in sapte luni ca Ministru al Comunicatiilor Lucian Sova, vicepresedinte al PSD Bacau, care din vara anului trecut a condus Ministerul Comunicatiilor, a fost propus sa preia conducerea Ministerului Transporturilor, portofoliu pe care a fost foarte aproape sa-l ia si in 2015, dupa demisia lui Ioan Rus, dar implicatiile sale in dosarul fostului judecator CCR, Toni Grebla, l-au indepartat de numirea in functie. Sova a fost partener de afaceri cu rusul Boris Golovin in Regional Romlines SA Bucuresti, o companie care se ocupa cu transportul rutier, a carei activitate este intrerupta de mai multi ani. Golovin este fost colonel in trupele Spetnatz - GRU - serviciul de spionaj al armatei ruse care s-a stabilit in Romania dupa 1990 si care a infiintat, alaturi de oameni de afaceri rusi Nova Bank dar si Centrul de Afaceri Romano- Rus.Vezi in articol ce a declarat Sova despre relatia sa cu Boris Golovin la preluarea portofoliului Comunicatiilor si ce a facut ca ministru al Comunicatiilor
Avenir Telecom: Piata locala de accesorii pentru telefoane mobile a depasit 10 milioane de unitati, in 2017 Piata locala de accesorii pentru telefoane mobile a depasit anul trecut 10 milioane de unitati, potrivit estimarii Avenir Telecom, unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile si servicii de telecomunicatii din Romania. Estimarea ia in calcul numarul de smartphone-uri vandute anul trecut (care se apropie de 4 milioane de unitati), fiecare nou telefon cumparat generand achizitia a cel putin doua accesorii. La acestea se adauga si telefoanele mobile deja existente in piata, care genereaza achizitii suplimentare de accesorii, precum folii si carcase de protectie.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version