TELECOM
Telekom Romania a numit un nou director executiv de tehnologie: Vladan Pekovic, un profesionist cu 15 ani de experienta in telecomunicatii Telekom Romania a anuntat marti numirea lui Vladan Pekovic in pozitia de Director Executiv Tehnologie si Informatie, in functie din 1 noiembrie 2017, inlocuindu-l in acest rol pe Timos Tsokanis, care va urma alte oportunitati in cariera in afara grupului Deutsche Telekom. Vladan Pekovic vine dupa o pozitie similara in cadrul Crnogorski Telekom, cel mai mare operator de telecomunicatii din Muntenegru, avand o experienta de peste 15 ani in industria telecomunicatiilor.
Elena Petrascu, noul director general interimar al Postei: Din 102 posturi de conducere din sediul central vor ramane doar 46 de posturi si incetam detasarile facute pana acum/Ciprian Bolos, detasat ca director executiv in ANCOM, unul dintre cei afectati "Am o directie IT cu 200 de persoane. Vi s-a parut cumva ca Posta a facut ceva in domeniul IT cu 200 de angajati? Nimeni nu va pleca de aici, dar daca cineva considera ca va veni la serviciu si va pleca la ora 16:00 doar ca sa-si ia salariul se inseala amarnic.", a spus luni Elena Petrascu, noul director general interimar al Postei. Sunt persoane care semnau condica de azi pana luna viitoare si care dadeau prin companie numai cand doreau si care veneau pe la ora 5-6 in companie si faceau karaoke. Gata! S-a terminat!", a spus aceasta. '56 de posturi de conducere dintr-un total de 102 de posturi in structura centrala vor fi desfiintate in perioada urmatoare si incepand de marti, 10 octombrie, vor inceta toate detasarile de angajati la alte ministere sau autoritati, precum ANCOM', a spus aceasta.
EXCLUSIV/UPDATE Arbitrul telecom, condus de Adrian Dita, a amanat cu un an verificarea obligatiilor de acoperire asumate de Orange, Vodafone si Telekom la licitatia 4G/Un prim control s-a incheiat anul trecut cu amenzi de 900.000 de lei Orange, Vodafone si Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote) aveau obligatia de a "acoperi cu servicii de voce zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, prin intermediul retelei proprii de acces radio" pana la data de 5 aprilie 2017, potrivit obligatiilor asumate  prin licentele 4G castigate de acesti operatori in anul 2012. Nu doar ca arbitrul telecom, condus acum de Adrian Dita (fost director in Vodafone si Telekom) nu a facut niciun control, dar nici nu va fi face nimic pana in prima jumatate a anului 2018, potrivit unui raspuns furnizat HotNews.ro de autoritate, care nu a oferit nicio explicatie pentru aceasta amanare.Nota: Prima faza de control a obligatiilor din licente s-a soldat in vara anului trecut cu amenzi de 900.000 de lei pentru Vodafone, Orange si Telekom pentru neindeplinirea obligatiilor de acoperire cu semnal a zeci de localitati rurale pana la termenul limita de 5 aprilie 2016. Avand mai putine localitati de acoperit, RCS&RDS si-a respectat obligatia.UPDATE Deputatul PNL, Pavel Popescu, a cerut vineri demisia presedintelui ANCOM, dupa articolul HotNews.ro: 'Presedintele ANCOM tradeaza interesul cetatenilor si protejeaza compania privata la care a lucrat. Demisia, Dita!'
Guvernul a aprobat OUG privind implementarea sistemului "RO-ALERT" prin care vor fi transmise mesaje de avertizare populatiei, in situatii de urgenta/ Achizitia aplicatiilor va fi facuta in regim de urgenta Guvernul a aprobat un proiect de OUG care prevede ca sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta "RO-ALERT" va fi implementat pe teritoriul Romaniei in scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase, stabileste o Ordonanta de Urgenta adoptata astazi de guvern. Prin Sistemul "RO-ALERT" vor fi transmise populatiei mesaje de avertizare in timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicatiilor si tehnlogiei informatiilor. Achizitia echipamentelor hardware, aplicatiilor software si serviciilor de instalare si punere in functiune aferente, necesare pentru implementarea Sistemului "RO-ALERT" va fi realizata de IGSU in regim de urgenta.
Consiliul Concurentei a identificat posibile clauze abuzive la furnizarea serviciilor multiplay: Costurile mari de dezabonare descurajeaza schimbarea furnizorului de comunicatii Consiliul Concurentei a identificat posibile clauze abuzive in contractele de servicii multiplay (televiziune, internet fix si telefonie mobila), a anuntat miercuri autoritatea. Astfel, la dezabonarea anticipata, abonatul trebuie sa achite, dupa caz, penalitati reprezentand 50% din valoarea abonamentului aferent lunilor ramase pana la incheierea contractului, contravaloarea tuturor taxelor si tarifelor promotionale, contravaloarea abonamentelor aferente fiecarui serviciu contractat, la pretul de lista inmultit cu numarul de luni ramase pana la incheierea perioadei minime. Costurile mari descurajeaza schimbarea furnizorului, spune autoritatea, care a transmis spre analiza aceste concluzii catre Protectia Consiumatorilor.
PostBOT, robotelul care ajuta la livrarea corespondentei, testat intr-un oras german Postasii din orasul german Bad Hersfeld au un nou coleg, un robotel galben, cu patru roti, care va cara corespondenta si coletele si ii va insoti pe teren, informeaza miercuri Reuters.
Schimbari in forta la Posta Romana: 56 de posturi de conducere au fost desfiintate, iar fosta sefa de cabinet a Ministrului Sova a fost numita director general interimar Noul Consiliu de Administratie al Postei Romane a aprobat miercuri, 4 octombrie, desfiintarea a 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentand o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza si 92.000 de lei lunar la indemnizatiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei, a anuntat Ministerul Comunicatiilor. De asemenea, a fost revocat si directorul general interimar, Rares Stanciu, care fusese numit in luna septembrie, in locul sau fiind numita, pentru un mandat de 4 luni, Elena Petrascu, fosta sefa de cabinet a Ministrului Lucian Sova.
RCS&RDS anunta ca are acoperire 4G si in tunelurile metroului: 1,3 milioane de clienti si-au portat pana acum numarul in reteaua Digi RCS&RDS, operator de comunicatii controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a anuntat marti ca reteaua proprie 4G acopera si tunelurile metroului bucurestean, suplimentar acoperirii 4G deja existente din statii. Extinderea acoperirii 4G in metrou s-a realizat prin dublarea cantitatii de spectru utilizat in banda 1 - 2100 Mhz, permitandu-se astfel accesul la internet cu viteze de download de pana la 75 Mbps. 
INTERVIU Ministrul Lucian Sova, despre masurile pe 5 ani pentru redresarea Postei: Vom reduce macar la jumatate posturile de conducere din structura centrala si vom genera 6 sau 10 posturi de conducere la nivel regional Cel putin jumatate dintre posturile de conducere din structura centrala din Bucuresti a Postei Romane ar urma sa fie eliminate luna viitoare, ca parte a reorganizarii companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional, a precizat joi, intr-un interviu pentru HotNews.ro, Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova. "Cred ca imediat trebuie o restructurare a managementului central ca etapa intermediara pana la adoptarea noii organigrame, care sa contina si regionalizarea. Vom reduce numarul de posturi din structura centrala si vom genera 6 sau 10 posturi de conducere de regionale", a spus acesta.Planul de masuri pe 5 ani pentru redresarea Postei Romane este atasat acestui articol
Reactia lui Dante Stein, presedintele C.A. al Postei Romane, la anuntul ministrului Sova: Nu intelegem ce poate fi imputat echipei care a adus in echilibru compania "De ce vrea ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova sa demita echipa de profesionisti care a realizat un profit de 18.3 milioane de lei, la Posta Romana in primele 8 luni ale anului?", intreaba presedintele Consiliului de Administratie al C.N. Posta Romana, Dante Stein, intr-o pozitie data publicitatii joi. C.A.-ul Postei, declara el, a luat act "cu surprindere" de declaratiile ministrului, prin care era anuntata demiterea a patru dintre membrii sai. "Nu intelegem ce anume poate fi imputat", continua el.
EXCLUSIV/UPDATE Statul a schimbat joi patru din cei sase administratori ai Postei Romane: Vom demara imediat procesul de selectie pentru toti membrii din CA si suntem pregatiti si pentru confruntari in justitie Patru din cei sase reprezentanti pe care ii are statul in Consiliul de Administratie al Postei Romane vor fi schimbati joi in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, care este in derulare in acest moment, a declarat joi pentru HotNews.ro Ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova. "Mi s-a parut extrem de degradant sa scrii Ministrului ca, o companie cu 25.000 de angajati, care duce si pensiile, se afla in situatia de a intra in incapacitate de plata la 15-16 septembrie, daca nu intervine pe langa Guvern pentru a gasi o solutie de modificare a Codului Fiscal si amanarea platii datoriilor", a spus ministrul. "Deschidem imediat o noua procedura de selectie pentru tot Consiliul de Administratie si suntem pregatiti sa facem fata si unor posibile confruntari in justitie cu cei care se simt afectati de masurile luate astazi", a spus ministrul.Vezi in articol cum explica Ministrul Sova motivele masurii demiterii administratorilor din Posta RomanaUPDATE1 Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca AGA a decis revocarea a trei membri: Dante Stein, Bogdan Matei si Bogdan Patriniche. De asemenea, mandatul lui Horia Bud a ajuns la final.UPDATE2 Reactia lui Dante Stein, presedintele C.A. al Postei Romane, la anuntul ministrului Sova: Nu intelegem ce poate fi imputat echipei care a adus in echilibru compania
Guvernul a aprobat miercuri un plan de masuri pe 5 ani pentru redresarea Postei Romane Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 27 septembrie 2017, un plan strategic de masuri, pe o perioada de 5 ani, care vizeaza redresarea Postei Romane, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Planul, propus de ministrul Comunicatiilor, Lucian Sova, vizeaza printre altele cresterea veniturilor prin diversificarea produselor si serviciilor, utilizarea eficienta a fondurilor anuale primite de la Uniunea Postala Universala (UPU), bani care nu au fost folositi niciodata desi, in fiecare an, 200.000 de dolari au fost pusi la dispozitia companiei pentru dotari curente (cantare, scannere, cititoare de bare etc...) si renegocierea contractelor existente cu agentii economici.
���VIDEO Presedintii Comisiilor de specialitate din Parlament i-au cerut demisia presedintelui arbitrului telecom, Adrian Dita / Autoritatea va plati 1,5 milioane lei salarii compensatorii catre cinci directori concediati Daniel Zamfir (PNL), presedintele Comisiei Economice din Senat si Catalin Drula (USR), presedintele comisiei IT din Camera Deputatilor i-au cerut miercuri demisia presedintelui arbitrului telecom (ANCOM), Adrian Dita, pe motiv ca ar fi pus in pericol functionarea autoritatii care reglementeaza piata de 4 miliarde de euro a comunicatiilor, prin reorganizarea fulger demarata in primele trei saptamani de cand a preluat conducerea institutiei. Autoritatea va plati salarii compensatorii in valoare de 1,5 milioane lei catre cinci angajati carora li s-au desfacut contractele de munca pentru ca nu au acceptat posturile propuse de Adrian Dita pentru a ramane in institutie. Parlamentarii PSD au lipsit la audierea lui Adrian Dita, numit la conducerea ANCOM, in Guvernul Grindeanu. Nefiind cvorum, parlamentarii nu au putut vota nici raportul audierii celor doi experti concediati de Adrian Dita, dar nominalizati acum de Guvernul Tudose pentru preluarea functiilor de vicepresedinti ai ANCOM.
Situatia arbitrului telecom, dezbatuta miercuri in Parlament: Seful institutiei, Adrian Dita, va trebui sa explice masurile de reorganizare, iar cei doi experti concediati de acesta vor afla daca revin in institutie ca vicepresedinti Adrian Dita, numit de Guvernarea PSD-ALDE la sefia arbitrului telecom (ANCOM), autoritate care reglementeaza piata de 4 miliarde euro a comunicatiilor, va fi audiat miercuri in Parlament, cu privire la activitatea si masurile de reorganizare ale institutiei. Tot miercuri, parlamentarii ar urma sa voteze si in privinta audierilor  de saptamana trecuta a candidatilor pentru functia de vicepresedinte in cadrul acestei autoritati. Guvernul Tudose i-a propus pentru aceste pozitii pe Bogdan Iana si Eduard Lovin, doi experti care au organizat licitatia 4G din 2012, care a adus statului venituri de aproape 700 milioane de euro, dar care au fost concediati in acest an de Adrian Dita, in Guvernul Grindeanu.
Primele rezultate ale sistemului IT menit sa previna conflictul de interese la achizitiile publice: ANI a transmis trei avertismente, dupa analiza a 2995 de proceduri de achizitii cu o valoare de 1,3 miliarde euro Agentia Nationala de Integritate (ANI) a analizat prin sistemul informatic Prevent, devenit functional in urma cu 3 luni, un numar de 2995 de proceduri de achizitie publica cu o valoare totala de aproximativ 1,3 miliarde de euro, a anuntat marti ANI. Sistemul a emis in aceasta perioada trei avertismente de integritate privind posibile incalcari ale legislatiei privind conflictul de interese in achizitii publice. Ca urmare a emiterii avertismentelor, conducatorii autoritatilor contractante au eliminat cauzele care au generat conflictul de interese. In alte sapte situatii, ANI a notificat Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) pentru posibile nereguli.HotNews.ro a solicitat ANI sa ofere mai multe detalii legate de aceste cazuri si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
���DOCUMENT La Posta Romana a fost numit un nou director general interimar: Rares Stanciu, fostul director executiv operational al companiei Rares Stanciu, fostul director executiv operational al Postei Romane, a fost numit director general interimar al companiei de stat, pentru un mandat de 4 luni (25 septembrie 2017 - 25 ianuarie 2018), pana la finalizarea procedurii de selectie a unui director general potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, se arata intr-o decizie luata in 20 septembrie de Consiliul de Administratie al Postei, document obtinut de HotNews.ro. Numirea are loc in contextul in care mandatul fostului director general interimar, Andrei Stanescu, a expirat in 24 septembrie, iar Ministrul Comunicatiilor i-a cerut acestuia demisia pentru management defectuos.
Ce firme se lupta pe contractul de peste 21,2 milioane de euro pentru dezvoltarea si mentenanta sistemului IT al APIA: Siveco, Telekom si S&T in asociere cu firme din grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghita Firma S&T Romania, in asociere cu Teamnet World Professional, avand ca tert sustinator pe Ymens Teamnet, firme din grupul Teamnet fondat de urmaritul penal Sebastian Ghita, au depus oferta pentru contractul estimat la peste 21,2 milioane euro care vizeaza dezvoltarea si mentenanta pentru urmatorii 3 ani a sistemului IT al APIA care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor. O alta oferta a fost depusa de Siveco Romania, iar cea de-a treia oferta a fost depusa de Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), avand subcontractori pe Best Internet Security si Trendcadis Corp si tert sustinator pe Soft Business Union.APIA a cheltuit peste 55,5 milioane euro in ultimii 11 ani pe dezvoltarea si mentenanta sistemului IT care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor, principalele firme beneficiare fiind Siveco Romania si Teamnet International.Siveco si Intrarom au fost amendate recent cu peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) de catre Consiliul Concurentei, pentru trucarea unei proceduri de achizitie publica de Agentia de Plati si Interventie pentru (A.P.I.A) in anul 2008, pentru atribuirea acordului - cadru pentru servicii de extindere si dezvoltare a sistemului informatic.
UPDATE Ce prioritati are Murielle Lorilloux, noul sef al Vodafone Romania: Big Data, furnizarea de servicii pentru acasa si in zona digitala, precum si licitatia 5G Implementarea serviciilor Big Data, extinderea si funizarea de servicii convergente fix-mobil pentru acasa, precum si digitalizarea serviciilor oferite de companie sunt principalele trei prioritati pe care le am in vedere in mandatul meu, a declarat luni Murielle Lorilloux, noul director general al Vodafone Romania, al doilea mare operator mobil din piata. Implementarea serviciilor 5G va fi cu siguranta in topul prioritatilor, in functie si de reglementarile din Romania. Trebuie sa analizam intregul ecosistem, in special ceea ce tine aparitia primelor terminale compatibile 5G, si ramane de vazut daca licitatia 5G va fi organizata in 2018 sau 2019, a spus aceasta.UPDATE Cancan.ro scrie luni ca Murielle Lorilloux a fost acuzata in vara anului trecut ca din functia de CEO al Vodacome Congo ar fi favorizat firme detinute sau aveau legatura cu tatal ei/Grupul Vodafone sustine ca, in urma verificarilor, acuzatiile s-au dovedit nefondate
 ANALIZA Romania ar trebui sa elimine tarifele de terminare! Inca de la lansarea operatorilor GSM, Romania a avut mari probleme in a urmari tendinta Uniunii Europene in a pune pe costuri tarifele de terminare, in general si in retelele de comunicatii mobile in special, tarifele noastre fiind aliniate la cele din UE cu intarzieri, uneori foarte mari. Astfel, marile tarife de terminare in retelele mobile din Romania, anomalie de mult prea mult timp, au facut ca operatorii de retele fixe sa subventioneze marii operatori de comunicati mobile marindu-le veniturile pe seama utilizatorului final, a economie nationale.
Orange, Vodafone si Telekom anunta ca vor suporta costurile adaptarii in propriile retele a sistemului de alerta in caz de urgenta Orange, Vodafone si Telekom vor sprijini implementarea sistemului de alerta in caz de urgenta si vor suporta fiecare costurile adaptarii elementelor existente in propriile retele pentru ca sistemul de alerta in caz de urgenta sa devina operational in cel mai scurt timp posibil, a anuntat joi Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR), care reprezinta interesele celor trei operatori mobili.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi