Fostul sef al Volkswagen, Martin Winterkorn, a primit emailuri in legatura cu problema motoarelor diesel trucate cu un an inainte de izbucnirea scandalului, a anuntat grupul german intr-un comunicat de presa, citat de AFP.

Martin WinterkornFoto: Volkswagen

In comunicatul de presa publicat miercuri pe site-ul sau, Volkswagen a dat asigurari ca se apara impotriva oricarei actiuni in justitie din partea actionarilor sai din cauza scandalului care a relevat faptul ca grupul si-a echipat masinile cu un soft care pacaleste detectoarele de noxe.

Winterkorn, care a demisionat in urma scandalului, a primit o informare in mai 2014 si a fost prezentat in cursul unei intalniri in care aceasta problema a fost abordata, inainte de a fi dezvaluit public insa "nu i s-a acordat initial nicio atentie speciala" de catre conducerea Volkswagen, se arata in comunicat.

La sfarsitul lunii februrie a fost depusa in SUA o plangere impotriva constructorului de masini german, in care circa 200 de reclamanti din 50 de state americane s-au asociat solicitand daune "semnificative" din partea Volkwagen.

In total, Volkwagen a recunoscut ca a echipat cu softul trucat 11 milioane de masini din intreaga lume.