​Visual Fan SA, compania ce deține brand-ul Allview, anunță intrarea pe o nouă piață, cea a mașinilor electrice. Demararea acestui proiect se va realiza prin deschiderea unei companii noi, ce va avea ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice – Visual EV S.R.L. și al cărei capital este deținut în proporție de 95% de către Visual Fan S.A. Primul model va fi prezentat la jumătatea acestei luni.

AllviewFoto: Allview

Primul model de mașină va fi prezentat în cadrul evenimentului de lansare, ce va avea loc în data de 16 decembrie 2021, la showroom-ul Brady Auto Center, care reprezintă primul dealer al companiei Visual EV SRL. Noul model va fi expus în cadrul showroom-ului Brady Auto Center din București, începând cu data lansării.

Tot mai multe companii din domeniul tehnologiei s-au îndreptat spre piața mașinilor electrice, iar pe de altă parte, industria auto a manifestat o tendinţă de electrificare accentuată, mașinile devenind din ce în ce mai automatizate și tehnologizate, spune compania.

Visual Fan a fost fondată la Brașov, în 2002, și este cunoscută pentru smartphone-uri, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. Brand-ul Allview este prezent în 10 țări.

Allview a anunțat în octombrie că și-a majorat cu 36% cifra de afaceri pe activitatea curentă în primele 9 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă din 2020. Astfel, creșterea înregistrată a fost de la 58,3 milioane de lei (peste 11,6 milioane de euro) la aproape 80 milioane de lei (16 milioane de euro).

Laptop-urile au avut cea mai mare tendință de creștere, de aproape 4 ori mai mult față de perioada similară din 2020. Tabletele au înregistrat creștere cu peste 75% a vânzărilor, iar smartphone-urile, cu 30%.